Je mozne pouzit klasicku chladnicku ako vstavanu?

Profilova fotka
Ahojte. Mate skusenost s kupou klasickej kombinovanej chladnicky a jej nasledne pouzitie ako vstavanej chladnicky? Tzn.pridanie bocnych + predneho panelu aby vytvorila sucast kuch.linky? Pocula som, ze sa to tak bezne robi... :-)
Odpovedať
@evka_misko Tomu neverim, volne stojace su dizajnove - oble, rucky a pod. Nema sa tam ako pripevnit kolajnica pre dvierka. Zabudovane su totiz rovne.
Odpovedať
Profilova fotka
@evka_misko Áno, v princípe je to možné, avšak oboje dvierka (chladnička aj skrinka) sa budú otvárať samostatne. Čiže na 2 x. ;-)
Odpovedať
Ked si pocula ze sa to bezne robi nech ti povedaia ako, urcite treba hlbsiu celu linku, ta skrinka musi byt sirsia, ak ma byt chladnicka jej sucastou a uplne bezne sa to nerobi.
Odpovedať
urobiť sa to dá, ale je to totálna blbosť.
Odpovedať
Mame to tak uz 8 rokov. Dvierka chladnicky su prichytene takym "kolajnickovym" pusuvnym kovanim. Cize otvaram to sucasne. Oble, neoble.. neviem ale bezne sa to tak robi.
Odpovedať
Perfektná vec, náš stolár to zvládol na 1 plus :) doporučujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@evka_misko vsetko sa da pokial sa chce :-) Sikovny majstri ti vedia aj klasicku chladnicku zabudovat
Odpovedať
@evka_misko Neviem, preco by to malo byt take kompliovane. Minuly tyzden sme si boli dat robit navrh kuchyne v Decodome a povedali nam, ze sa to tak bezne robi. Ze Ty si kupis spotrebice a oni Ti ich zakomponuju do kuchyn. linky. Samozrejme si musis kupit chladnicku, ktora nema rukovat...
Odpovedať
@segga no máš dosť mylné info, toto v decod. neurobia ani omylom. Volne stoja. chladnicku, že daju do skrine.
Odpovedať
@stolverka Nemam mylne info...mne povedali jedno, tebe druhe....
Odpovedať
@segga mne nehovorili nič, nemuseli :-D
Odpovedať
@stolverka Tak ako vies, ze to v Decodome neurobia ani omylom, ked si sa na to ani nespytala?? =-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@segga ano zabuduju vam chladnicku urcenu na zabudovanie, ale urcite vam neurobia skrinu extra na vasu beznu kombninovanu chladnicku. Nevyhoda chladnicky urcenej na zabudovanie je je zmensena sirka a hlbka. Zahodte imidz a kupte si klasicku chladnicku, ktore su nielen kvalitativne lepsie, lebu su v nich pouzite novsie komponenty, ale maju aj vacsi vnutorny priestor.
Odpovedať
@evka_misko ako vidíš na príspevkoch, že to asi ide a aj sa to tak robí aj napriek tomu, že niektorí zomrú s presvedčením, že to je jednak blbosť a že sa to nerobí :-D no nie je ten svet krásny? :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav tento svet je uplne krasny :-) Kazdy si bude tvrdit to svoje a stale to bude o tom istom. A zadavatelka temy si aj tak spravi tak ako ona uzna za vhodne, ale aspon ludia mali prilezitost povedat si svoj nazor
Odpovedať
Profilova fotka
@evka_misko mozne je vsetko, otazne je ze ako to bude vyzera a ci to bude zapadat dokonale do seba
Odpovedať
Profilova fotka
@adrians ale mozno si zoberie nejake rady. Nemozes ju hned odsudit, preco by to sem inak pisala? Naozaj asi nevedela ze ci sa to moze a da aj realne spravit ze normalna chladnicka bude pasovat do priestorov pre vstavanu chladnicku
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za vase nazory :-) Zaujimalo ma, ci ste o tom uz poculi a ci mate osobne skusenosti, ak ano, ako to vo finale vyzera. Mne povedali v Decodome, ze sa to da pekne zakomponovat do kuch.linky i s vonkajsimi doskami a vyzera uplne ako vstavana. Pre klasicku chladnicku sa rozhodujeme kvoli tomu, ze vyber vstavanych je dost obmedzeny (hlavne tych vacsich) a ich ceny su vyssie....
Odpovedať
Profilova fotka
@evka_misko ja by som si chcela dat urobit skrinu na moju chladnicku, mame ju rok, nebudem zbytocne kupovat novu...otvaranie asi tak ako to bolo spomenute, bude sa otvarat zvlast skrinka a zvlast chladnicka, ale nevadi. Neviem ci by to vedeli urobit aj inak, kedze nie je urcena na vstavanie do skrine, ale zas lepsie ako by stala sama len tak...
Odpovedať
@segga lebo toto je na dec. veľmi komplikovaný atyp - a oni maju problémy urobiť veľmi jednoduché atypy, resp. malé úpravy rozmerov, oni nerobia na mieru, len minimálne upravia a to len niektoré skrinky. Ak to uvidím namontované, tak sa tu ospravedlním, že som sa mýlila. @slavoslav ja som napísala, že sa to dá, ale že je to blbosť, dôvodov je hned niekoľko. Zbytočné mi je rozpisovať prečo. Ty si konštruktér nábytku, ked sa tak vyjadruješ k tomu, či je svet krásny alebo nie, ked niekto ide riešiť jednoduché veci veľmi komplikovane? Ved sa dá dať vstavaná chladnička - na to určená do skrine. Dá sa voľne stojaca chladnica obostavať, aby to vyzeralo viac "zakomponovane" do linky. Ale pchať voľne stojaci spotrebič do skrine, ktorá bude široká, neforemná a nepraktická a vždy bude oveľa väčšie riziko, že ten spotrebič odíde, tak toto je fakt z môjho pohľadu blbosť. Ale ak to niekto nasilu chce, tak nech si to dá.
Odpovedať
@dadakraus @evka_misko pocitajte s tym ze cela linka musi byt hlbsia, tym padom aj sirsiu prac. dosku treba. vyber vstavanych chladniciek je velky a su prakticke pekne a usbosobene sposobom odvetrania na vstavanie do skrine. Uz len ten dizajn sirokej skrine v kuchyni je hrozny a ked chcete vedla este vysoku skrinu s rurou a ta bude 60tka nebude to dobre vyzerat. Ale ako bolo spomenute koho je kuchyna ten je pan. Urcite je lepsie teraz kupit novu chladnicku a tuto dat trebars rodicom ako o par rokov si kupit zabudovanu k nej novu skrinu nove dvierka a riesit co s cca10cm co ostanu volne.
Odpovedať
Profilova fotka
Keď si chce dať niekto vstavať do linky chladničku, tak nech si vyberie chladničku, ktorá je na to určená. Je podľa mňa úplne zbytočné kúpovať samostojacu a potom ju dávať urobiť ako vstavanú. Bude to určite lepšie vyzerať ak tam bude vstavaná chladnička ;)
Odpovedať
@stolverka TAKE IT EASY! ja som technik, problematike rozumiem , už som to tak aj videl, predomnou sa nemusíš obhajovať. mňa len pobavila napr. skalopevná argumentácia: "stolverka @segga no máš dosť mylné info, toto v decod. neurobia ani omylom. Volne stoja. chladnicku, že daju do skrine. segga @stolverka Nemam mylne info...mne povedali jedno, tebe druhe.... stolverka @segga mne nehovorili nič, nemuseli segga @stolverka Tak ako vies, ze to v Decodome neurobia ani omylom, ked si sa na to ani nespytala?? " ale v princípe môj príspevok nebol primárne na teba
Odpovedať
@slavoslav skalopevná preto, lebo viem že s veľmi jednoduchými atypmi majú problém. A hentakú skrinu som už robila, našťastie len jednu. Ale bav sa s kludom, ja som len chcela dostať na pravú mieru nezmysly, ktoré tu zazneli. V zásade mi je to jedno, ak si dá niekto chladnicu na luster, tak ak je to praktické prenho, nech ju tam má.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@quako2 a ako mate prosim prichytene tie dvierka k tomu kolajnickovemu kovaniu?? Dakujem :)
Odpovedať
@susi881 nasi to maju tiez tak riesene, zajtra by som tam mal ist niekedy na vecer, tak ti to odfotim a poslem do spravy dobros?
Odpovedať
obavam sa, ze ked ti v decodome zahlasia cenu za takuto atypicku skrinku, do ktorej ti "bez problemov" zabuduju klasicku chladnicku, tak ta budu obmyvat.. Stolar by sa s tym vyhral, verim, ze nie cely nadseny ale dal by to. Kuchynske studia, ktore robia (teda skladaju) kuchyne "namieru" z typizovanych korpusov a typizovanych dvierok si daju za taketo vybocenie zo skladoveho sortimentu paradne priplatit.Mne toto ponukali za +30% ceny korpusu a +30% ceny dvierok na kazdu jednu skrinku (nebol to decodom). Pekne som podakovala a zacala hladat stolara.
Odpovedať
@zerex4 super dakujem 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?