Filtre do stredovekého vysávača

Profilova fotka
Používam na stavbe vysávač ETA 2406. Má plátené vreco, takže vreca neriešim. Potrebujem vyriešiť filtre, sú tam dva a sú tak zanesené, že už skoro nič neťahá. Keďže ide o výrobok snáď z roku môjho narodenia, je problém takéto filtre zohnať. Na nete som našiel pár odkazov, no vždy sa to len pribaľuje ako "bonus" taký filter k 5ks vreciam. To je to, čomu by som sa chcel vyhnúť. Čo sa dá robiť? Dá sa filter nejako vyrobiť? Bolo by dobre, keby ten stroj ešte zo rok vytrimal...
Odpovedať
My sme na starom type vysavaca tiez potrebovali filter vymenit,ale nedal sa uz zohnat.Tak sme kupili v predajni s vysavacami filter na iny typ vyavaca,taky ovela vacsi a doma sme si vystrihli potrebny rozmer. Skus... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 Tiež nie je zlý nápad... len asi je dôležitá aj hrúbka nie? Nepredávajú sa všetky filtre v rovnakej hrúbke, či?
Odpovedať
Zober filter do predajne a opytaj sa na podobny.
Odpovedať
na stavbe sa vykasli na nejake roztoce a filtre vyber, alebo umy,alebo ich vysaj a zaloz znova.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Však to všetko som už robil a nepomohlo to... ktovie, či to vobec bude filtrom. Na roztoče kašlem aj mimo stavby...
Odpovedať
Profilova fotka
Možno budem musel otvoriť motor a tam bude iste kopec prachu.
Odpovedať
@megosoft ked vyberes filtre a vysavac netaha tak je chyba inde. bude to uz riadny dochodca. my sme kupili Lidl vysavac stavebny na stavbu a amme ho dodnes v garazi. vysavam nim aj listie zo zahrady, filter som vyhodila.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska je to maximálône rok 2000, možno ešte starší... bez filtrov práveže ťaha podstatne lepšie... takže asi bude predsalen problém tam :D
Odpovedať
@megosoft i nový musí lepšie sať ked nemá žiadnu prekážku, už sú vydraté lopatky, ak nepomôže vyšistenie,výmena sa neoplatí to radšej nový
Odpovedať
@duzu a nielen "on"...Ja mám starý Fiat 500D a má nabehaných 350000 km a "trošku" sa stráca olej tak asi 2-3l na 100km, tiež už ten "TAH" nemá ako keď bol novší :-N ......A mám tiež vyhodiť vzduchový ako aj olejový filter??? Keď vymením olej nezlepší sa to??? :-D :-D :-D
Odpovedať
Tak pises ze si vybral diltr a netaha potom zasa ze ked ich vyberes taha...... hovorim vyhod ich a mas pokoj. Pokial netrpis obsedantno kompluzivnou poruchou tak pohoda.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska KeĎ tam filtre nie sú, tak ťahá. Lenže potom ťaha bordel do motora a sa mi za hodinu vysávač úplne zopsuje, ne?
Odpovedať
@atlaska POKIAĹ niekto vysáva betón / jemný prach/ a má tam filtre ktoré vyhodí čo myslíš čo sa stane??? Motor za max.hodinu začne smrdieť a konečná-spálený :-) Na také učely je Vodník alebo iný typ vysávača s vodnou predlohou ;-) Keď niekto nevie s vysávačom ako má vysávať tak nech si zoberie návod, ale si myslím že aj to bude pre niekoho aj tak na dve veci :-D :-D
Odpovedať
@technik007 bavime sa o hepa filtroch, nie motorovom filtre, ten som nikdy neriesila vo vysavacoch. 5rokov a k tomu velka stavba a vysavac "nesmrdi"
Odpovedať
@atlaska Asi si špatne prečítala môj príspevok...písal som..... "má tam filtre ktoré vyhodí čo myslíš čo sa stane???" písal som filtre všeobecne a nie len motorové...písal ten kto zakladal diskusiu že je to HEPA filter??? Skús mi ho nájsť na tomto vysávači či je tam HEPA filter... :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?