Čo hovoríte na túto práčku?

http://www.lacne-nakupy.sk/z-predu-pl... je vhodna pre dvoch mladych ludi zacianjucich spolu zit?
Odpovedať
@livkaslivka ja sa teda v tých parametroch nevyznám, ale, keď sme si my s manželom kupovali práčku a boli sme len dvaja, tak som mala podmienku, že musí mať 6 zmysel - koľko prádla naložíš, toľko vody spotrebuje, nakoľko sme boli len dvaja, nie vždy bola práčka plná a treba pozerať aj na to, koľko minút trvAJú PROGRAMY, NIE, žE NAJKRATší PROGRAM BUDE PRAť AŽ 2 hodiny, to je dlho...ináč Bosch značka by mala byť ok :-) Pardón, nevšimla som si klávesnicu :-)
Odpovedať
@livkaslivka tiez si myslim, ze treba pozriet, ci ma siesty zmysel alebo aspon polovicnu napln - pre dvoch to niekedy staci. ma kapacitu az 7 kg, co je, podla mna, pre dvoch ludi dost, tak preto ten 6. zmysel, ci polnapln. (my sme v pohode prali na styroch dospelych s patkilovou kapacitou) spotreba vody, ci energie je oproti ostanym v pohode. ale za tu cenu sa da najst aj pracka, co ma ucinnost odstredovania B alebo dokonca aj A. rovnako sa da najst aj pracka, ktora je o par dB menej hlucna. ale ako tak je v podstate v pohode. len si myslim, ze tymi 7 kg je to na dvoch prehnane. ;-)
Odpovedať
@livkaslivka Systém množstevnej automatiky automaticky prispôsobuje spotrebu vody, energie i pracieho prostriedku podľa zaplnenia a štruktúry bielizne. toto by mala mat tvoja vybrana pracka, takze je to ok :) Mne pride malo otackova, takze pradlo budes dlhsie susit, ale inak ok. tu je to dobre rozpisane, co obsahuje http://www.andreashopsala.sk/internet...
Odpovedať
@livkaslivka @lyongirl @vivere Ano problem je teraz najst pracku malu tj. 4alebo 5 kg bielizne a to z toho dovodu ze vyrobcovia za hombou energ. ucinnosti (A++++++++) musia zvacsovat objem pracky aby sa lahsie dosiahla "vysoka ucinnost", pretoze zvycajne samostna elektronika uz nieco zerie atd. vsak elektrikari vedia o com hovorim. Ja som minule kupoval pracku a zameral som sa na 7 veci: 1. spotreba energie na jeden praci cyklus (zvycajne sa udava pri 60 °C bavlna) 2. spotreba vody (dost dolezity udaj kedze pri vode platis aj stocne idelne okolo 35 az 45 l gorenje alebo whirpool, bosh su v tomto TOP) 3. ci ma pracka elektronicky programator alebo ma nejaku logiku (Fuzzi logic, Use logic, 6. zmysel - vsetko to iste ide o to ze praci cyklus riadi len procesor, zvoli vhodne mnozstvo prasku, vody, znecistenia) 4. cena resp. najlepsi pomer cena vykon (kolko som ochotny investovat) 5. hlucnost (v dB - decibele tj. je to logaritmicka stupnica tj. pokial pisu ze pracka ma hlucnost 54 dB tak je velmi malo avsak zvysenie o 6 dB znamena zvysenie podla logaritmickej krivky tj. su to nasobky) 6. velkost (ci kupit uzku pracku SLIM zvycajne 44 cm alebo klasicku 60 cm) 7. servis (whirpool, gorenje - opravi kazdy a vsade, bosh, siemens nie je problem, najvacsi problem so servisom maju korejci a taliani cize samsung , LG,ardo). 8. pikosky typu diamantovy bubon, keramicke teleso, timemanager to su len ceresnicky na torte a ich vyuzitie ci pripadna uspora je skor marketingovy tah ako fakt. Pri zohladneni tychto kriterii som rozmyslal o bosh, whirpool, gorenje alebo AeG ci elekrolux, nakoniec som ozelel vyssiu hlucnost avsak najlepsi pomer cena vykon u mna vyhrala whirpool awd 45140. Pretoze mohol som kupit elektrolux o 100 EUR drahsi alebo bosh ale to sa mi za tych 7 rokov zivotnosti pracky nikdy nevrati. Za 100 EUR budem prat 7 rokov zadarmo. Inac ten bosh je skvely ma ho mamina kolegyna otazke je kolko chces investovat
Odpovedať
@livkaslivka pracku kupujes tak na 10 rokov, takze pozri sa na horizont Vasho spoluziatia a pola toho kupuj, zalezi ci vela sportujete, kedy planujete deti.......polovicna napln pracky sa dnes uz snad ani nevyraba, vsetky maju "6 zmysel" Moja elektroluxka ho mala pred 14rokmi.
Odpovedať
@vivere dik za nazor..pozrem este nejaku vhodnu co si povedala ze sa da najst za tie peniaze..
Odpovedať
@atlaska deti planujeme tak za 3 roky a budeme zit spolu snad navzdy >D
Odpovedať
ma ta moja vysoku hlucnost tych 59?
Odpovedať
@livkaslivka tak potom 7kg urcite, ja som z 5kg presla na 8kg .
Odpovedať
http://www.hej.sk/volne-stojace-spotr... A TATO?
Odpovedať
@livkaslivka ta vyzera lepsie ;-)
Odpovedať
@livkaslivka pri tej druhej ocenis vyssie otacky a dodatocne plakanie pri detoch-je dobre kojencom este raz preplakat oblecko, nikdy nevies ci male nebude mat alergicku reakciu na pracie prasky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
mne electroluxka plesnivela a smrdela, po zarucnej dobe mi okamzite odisiel motor, samozrejme by bola oprava nakladna, takze sa musela brat nova pracka. Ja viem, ze som mala z vrchu plnenu, ale uz by som z tohoto dovodu nechcela ani electrolux, ani whirlpool, je jedno aku. Tu prvu pracku, co si vybrala je dobra, ale pokial planujes susicku a vadilo by ti dost pomale schnutie - ak by si mala v zime susit po susiakoch, tak treba aspon 1200, este lepsie 1400 otackovu. Co som citala parametre, mala by mat aj to dodatocne plakanie, tak ako vravim, inak mne sa pozdava :)
Odpovedať
Mne elektroluxka poparala dve deti 14 rokov a este stale perie u znameho. nikdy nic pokazene,len na zaver mala dierka v hadici od spodu. Pri plakani sem-tam vytieklo trocha vody,uz som ju neopravovala ale darovala a do noveho kupila novu. a AEG susicka susi dodnes viac ako 11 rokov.
Odpovedať
@atlaska povedala by som, ze tie spotrebice spred 10 rokov boli este v kategorii, ze aj nieco vydrzali, na toto tu nove nemam slov :( Moj sen je stara tatramatka looooooool
Odpovedať
@nanika presne tak, teraz som mala servisaka na preprogramovanie pracky a pozeral na susicku, ze taku dobru a bezporuchovu uz AEG nikdy nevyrobili, ze tieto nove s tepelnymi cerpadlami su velmi kazove. No ale zasa maju nporovntelne nizsiu spotrebu ako moja starenka.
Odpovedať
@livkaslivka tak aku si nakoniec kupila?
Odpovedať
tu bosch v prvom linku som 100% spokojna
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska zabudni ze teraz ponukane pracky vydrzia 10 rokov. to bolo a uz nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, kupujem prvu pracku, tak vobec neviem, kde vlastne zacat, najma tie specialne funkcie mi nic nehovoria, vy sa tu zdate byt celkom skuseni "praci" :-D , co hovorite na tieto dve a ktoru by ste si vybrali, ak vobec... BOSCH WLM24441BY BOSCH WAQ2446KBY :-N
Odpovedať
@bibi78 ak ti to pocka, detajlnejsie by som ti to pozrela zajtra, dnes uz nevladzem. Ak mas sama uzrejmene, na kolko kg pradla ma byt a ci budes niekedy kupovat susicku, tak by som sa podla toho zariadila. Prva je na 6 kg, druha ha 7 kg bielizne, ja by som brala na 8 kg s funkciou polovicnej naplne. Vhodne na pranie perin, vankusov, prehozov cez postel. Druha vec suvisiaca so susickou, ak ano, treba co najvyssie otacky, cize 1400 ot. Ak nie, tak je to bezpredmetne. Nech ma aquastop, dokladanie bielizne cez spusteny program. Zvycajne sa pouziva 30 stupnove - napriklad deky z umeliny, bezne pranie 40 stupnov, 60 stupnov a 90 stup. vyvarka. Plus jemne pranie, plus plakanie, lahke zehlenie. Nikdy mi nic ine v pracke ku stastiu nechybalo :)
Odpovedať
Profilova fotka
Bosch, Miele,Siemens su spolahlive znacky, asi TOP je Miele, v Rakusku dava 20 rocnu zaruku, ale si uz nepamatam naco
Odpovedať
@bibi78 ahoj, pozerala som to a kedze neviem, ake su tvoje preferencie, priklonila by som sa k druhej v poradi. Ma dobre parametre, a celkovo je ok. Nema polovicnu napln, ale mnozstevnu automatiku a par vychytavok. Mne by nestacili otacky, ale aj tak mam teraz mensie, ako u tejto pisanych 1200. Ak nemas vyslovene taky sprosty prehoz na postel, ako ja, pricom ja mam 5 kg objem pracky, tak aj tych 7 kg bude stacit, ci uz mas deticky, alebo nie. Cenovo su akosi tie 8 kg inde a verim tomu, ze v dnesnej dobe si malokto moze dovolit pracku 900-1000 eur :( Takze opakujem, ja by som sa priklonila k bosch waq2446kby, tu su podrobne info: http://www.bosch-home.com/cz/WAQ2446K... Na pracku su ale rozne recenzie, aj kladne, aj zaporne. Moj tip? Skoc na heureku.sk, hod si do filtra bosch a siemens a cenu, pripadne ine parametre a skus pozrit na vyplutych prackach recenzie, niekedy upozornia na veci, ktrore v popise nie su. Recenzie najdes aj pri najnakup.sk. Ak poznas, prepac, ze som mudrovala :) Lebo neviem, akym klucom si tieto pracky vyberala.
Odpovedať
Profilova fotka
@nanika dakujem za postrehy, no uprimne povedane, niektore recenzie ma trosku odradili, tak opat neviem. uz dlho rozmyslam aj nad vyherkynou z dtestov, ale nemam so znackou LG ziadne skusenosti. co hovoris na tuto?: LG F1480QDS, sice cenovo je inde, stoji 600 eur, ale zase hadam ju nekupujem na par dni. fakt neviem, kde zacat a co vlastne od pracky pozadujem. Sme rodinka, takze minimalne 6 kg, idealne 7 kg. Tych 600 eur je uz strop, ale predpokladala som, ze za tu cenu dostanem nejaku Bosch, len ked neviem aku... =-)
Odpovedať
@bibi78 WAQ28460BY tato je ok, ani v recenziach som na nu nic zle nenasla, cena 450 E :)
Odpovedať
@bibi78 http://pracky.heureka.sk/lg-f1480qds/... http://www.najnakup.sk/Porovnaj_volne... No, otazne je, ci ti ta para naozaj bude na nieco platna. To ja posudit neviem. Ono kazdemu pracka perie inak, podla toho, ake spinave pradlo perie, z akeho materialu, tvrdosti vody, prepchatosti pracky. Ja si myslim, ze ta cena je nadhodnotena a radsej by som vzala tu obycajnu bosch. Hladala som aj na modrej streche informaciu o prani v pare a nic.
Odpovedať
@bibi78 , to parné pranie je len marketingový ťah, žiadna pridaná hodnota spotrebiča. Bolo to v test magazíne, keď testovali práčky. Myslím, že zbytočne vrazíš prašulky, do niečoho čo vlastne nefunguje. Ak máš zájujem pozri si ten test magazín. Testujú síce len slimky, ale pre všeobecný prehľad fajn. ;-) tu je link http://www.stv.sk/online/archiv/test-...
Odpovedať
@bibi78 WM14Q440BY toto je siemens ok :) WM12Q460BY tak isto siemens ok :)
Odpovedať
@nanika , narazila som na teba aj v téme UMR a waw, máš prehľad. ;-) Tiež hľadám práčku a zaujímal by ma tvoj názor, ale už konkrétny typ. Moja predstava by bola Bosch, lebo som spokojná s UMR tejto značky. Porovnávala som Boschky celý deň a veru hlava ma z toho bolí 8-) a výsledok takmer žiadny. Podsúvala som manželovi boschku, ktorej svieti bubon..... no nenašla som pochopenie ani zo srandy. :-D :-D :-D
Odpovedať
@nanika :-D :-D :-D , kým som "naťukala" príspevok, dala si typy :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?