Centráôny vysávač- skrytá hadica

Zdravím, chceme si dať nainštalovať centrálny vysávač do domu a zvažujeme takzvanú skrytú hadicu v stene. Chcem sa opýtať na skúsenosti a názory s týmto systémom. Nie je hadica špinavá, keďže sa schováva do rúry ktorou prechádza prach? Ďakujem vopred za postrehy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Presne pre toto sme si my dali klasicky CV a este aj kvoli cene. Ta manipulacia s hadicou vobec nie je taka strasna. :-)
Odpovedať
@tatranka1987 a nemalo by to byť nejako ošetrené, keď to tak ponúkajú? No my v dome máme tiež len klasický, keďže pred rokom a pol keď sme to riešili bola táto hadica v stene ešte drahšia ako teraz.
Odpovedať
@tatranka1987 nemusis spekulovat, snad uz tolko miesta na hadicu niekde v skrini najdes.. Ale do kuchyne sa hodí wroom a do kupelky a zadveria este wallyflex to odporucam na 10000%
Odpovedať
Profilova fotka
V roku 1995 som začínal ako 1. s CVS na Slovensku. Vždy som bol zástancom jednoduchosti. Veľa montážnych firiem hadice v stene nerada montuje. Až tento rok sme ich montovali 1. krát . Napriek našim zatiaľ skôr negatívnym a opatrným názorom ju zákazník chcel. Budem to osobne sledovať ale budem rád, keď niekto kto má tento systém, pridá aj svoje skúsenosti. Prečo nie ? - zabudovaných hadíc musí byť viac - podstatne vyššia cena. Pre mnohých to je podstatné. - ak je len jedna na podlaží musí byť podstatne dlhšia. Je s ňou horšia manipulácia - potrubný systém sa podstatne predĺži, z čoho vyplýva potreba silnejšieho agregátu - dakedy nemožnosť nájsť v dome miesto na zasúvanie hadice. Musí byť dlhé s čo najmenším množstvom ohybov. Rozvediem to na konkrétnom príklade pre rodinný dom s hrubou ( vrátane múrov ) úžitkovou plochou 330 m2 - 2 NP + 1 PP : - 5 klasických zásuviek sme nahradili 2 zasúvacími ale zároveň sme museli ponechať klasickú zásuvku v suteréne nakoľko sa tam nezmestilo potrubie ma zasúvanie hadice a zásuvku v jednej garáži. - zasúvacie hadice sú 12m a potrebujú min 13,8 m dlhý úsek potrubia na zasúvanie, kde nie sú prudké ohyby a je ich čo najmenej. V tomto prípade sme ich umiestnili v podhľade. - dĺžka potrubia vzrástla skoro dvojnásobne, cena za potrubný systém 2,5 násobne a celková cena viac ako o 50%. Ak by sme umiestnili hadicu aj do suterénu a garáže celková cena by bola vyššia o cca 100%. Ak by mali byť zasúvacie hadice 9m odhadujem, že by celková cena vzrástla o 150% a viac ( čiže na 250% a viac ) - manipulácia s 12m hadicou je už dosť nepríjemná a je len pre veľké a vzdušné priestory ( nezapratané nábytkom ). Aj do veľkých administratívnych budov kde sú na to podmienky málokedy dávame dlhšie hadice ako 10,5m. Dĺžka hadice 9m je pre rodinné domy väčšinou optimálna. Ale niekedy je lepšia aj kratšia hadica, ak veľmi nenarastie počet zásuviek. Podobný názor mám aj na vysávače s odpadom do kanalizácie. Namontoval som si ho vo vlastnom dome ale vôbec nevyužívam možnosť mokrého vysávania. Odpad do kanalizácie sa dosť často upcháva, lebo máme dlhosrstého psa. Jediné plu bolo, keď nás vytopil prívalový dážď, že do 10 min po odchode hasičov sme mali vysatú všetku vodu z miestností a nestihla zatiecť do podlahových vrstiev. Veľmi veľa technických noviniek nám ( spotrebiteľom ) v skutočnosti moc nepomáha ale zamestnáva nás zbytočnou komplikovanosťou, prácnosťou, údržbou a opravami. To však vyhovuje nám ( výrobcom, predjcom a montážnym firmám ) !!! ???.
Odpovedať
@kosto13 Ďakujem za názor odborníka. Mala som pochybnosti, no už mi je jasné, že to nie je veľké pozitívum. Tak sa budeme naďalej naťahovať s hadicou :-D (u rodičov máme CV 20 rokov)
Odpovedať
@tatranka1987 aj my sme si dali dotatocne namontovat CV do domu a je to super ale hadicu tiez vytahujeme :-D 8-) Clovek je viac menej na to zvyknuty, takze to taka pohroma nie je.
Odpovedať
mam to doma. Nie je to taka tragedia, mam k tomu asi 4 metrovu hadicu ktoru davam do skrine. Neviem si predstavit klasicky vysavac, musela by som kazdu chvilu prehadzovat snuru do zasuvok a menit vkuse sacky. :)
Odpovedať
@evitka83 presne toto som si povedala a preto som si to dala tiez naistalovat do domu :-) je to bombove :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?