Odpoveď na príspevok od starysomar:
Má ich https://teleso.sk/ Dáš hľadať Teleso VLS 1… @starysomar celkom dost ked budem muset obe kupit, to aj so servisom vide 200€... pomaly ci sa aj novy neoplati... viem ze by sa s tym nemalo manipulovat ale pokial si to raz za den nahreju a vypnu a az potom sa budu umyvat tak by sa nemalo nic stat, co budu cele sviatky bez teplej vody?Odpoveď na príspevok od melouch:
@starysomar celkom dost ked budem muset obe kupit… @melouch ""viem ze by sa s tym nemalo manipulovat ale pokial si to raz za den nahreju a vypnu a az potom sa budu umyvat tak by sa nemalo nic stat, co budu cele sviatky bez teplej vody?""" Vidím že sa chceš dostať silou mocou do štatistiky "umreli zásahom el. prúdu od bojlera" ak áno tak veľa šťastia...Bolo Ti tu už napísané že to NEPOUŽÍVAJ pokiaľ to nie je komplet BEZPEČNÉ!!!!!!!! Pokiaľ Ti to elektrikár zistil o čo ide /sú vadné ohrievacie telesá/ a vymeníš ich alebo dáš vymeniť /doporučujem obe 2/ zase budeš fungovať...Dať za OT 200€ aj s montážou je ešte stále lacnejšie ako kúpa nového bojlera, síce neviem v akom stave je ten Tvoj.. Ak je už opotrebovaný tak ho vymeň za nový..Z tadeto Ti nik nenapíše vymeniť alebo ho ešte nechať.. Je to na Tebe...Odpoveď na príspevok od melouch:
@starysomar celkom dost ked budem muset obe kupit… @melouch Možno stačilo vedieť, ktorá špirála je vadná a tu odpojiť (konektor). Bojler by išiel na polovičný objem, čo na sprchu a bežnú domácnosť stačí.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@melouch Možno stačilo vedieť, ktorá špirála je … Ak sa rozhodneš pre toto riešenie, konektor odstrihni, zaizoluj a nalep niekde viditeľné varovanie, že špirála je nefunkčná "nepripájať".. aby to nejaký podnájomník nezapojil (lebo "slabo ohrieva vodu") a nezabilo ho to.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@melouch Možno stačilo vedieť, ktorá špirála je … @frantisekca Aj to je riešenie...Ale si myslím, že rovnako bude aj to druhé OT poškodené, lebo sa to dávalo naraz /výroba/.. Obe OT vymeniť...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@melouch Možno stačilo vedieť, ktorá špirála je … @frantisekca Objem?... snáď polovičný výkon, či ?Odpoveď na príspevok od petersd:
@frantisekca Objem?... snáď polovičný výkon, či ? @petersd Aj, aj...Odpoveď na príspevok od melouch:
To je celkom dobra rada ohladom tych spiral, skus… @melouch čo to máš za elektrikára, že ti tú špirálu nevymení? Jaj pardon, napísal som, že už neprispejem, ale nejako mi to nedalo.. Ked ich meral, tak sa ku nim musel dostať. Čiže vypustiť vodu a vymeniť šprirálu s tesnením nie je žiadna komplikovaná práca.. Ale po toľkom mudrovaní ide-nejde-bezpečné-nebezpečné, by som to asi odmietol aj ja.. Alebo by som si to nechal "riadne" zaplatiť.Odpoveď na príspevok od zicher:
@melouch čo to máš za elektrikára, že ti tú špirá… @zicher dnes sa pozrel na to detailnejšie, zistili sme ze je vadna len jedna spirala a tu sme odpojili, druha funguje takze bojler ide na prudovom chranici, elektrikar povedal ze je to bezpecne, este zistil ze som to mal na predlzovacke co je urcena na max 10a. A ze ten bojler je 16a takze mi spravi dlhsi kabel priamo z bojlera do zasuvky. Buduci tyzden dojdu z jedneho servisu mi to vymenit.Odpoveď na príspevok od melouch:
@zicher dnes sa pozrel na to detailnejšie, zistil… @melouch Každý normálny elektrikár vie, kde - aké náhradné diely sa v jeho okolí predávajú. A zas mi nehovor, že v takom Trenčíne nikto nikde nemá vhodnú špirálu (?). Za ten čas, čo si tu vypisujeme na MS, mohol byť naspäť aj s novou špirálou a mohla už byť prehodená. Ale Ty čakáš za ("zazračnými") servisákmi, ktorí od Teba zinkasujú za zásah pár stovák... Ešte dodám: Myslím, že ten elektrikár asi nebude moc normálny, keď mu vadí, že 16A boilér, ktorý ide teraz s jednou špirálou na polovičný výkon (8 A) , je napojený cez 10 A predĺžovačku.... a ide Ti niečo prerábať, aj keď vie, že tá Tvoja 10A predĺžovačka je len dočasné a pritom bezpečné riešenie. A keď už Ti predsa len chce niečo prerobiť na trvalo, tak nech zabudne na predĺžovačku v spojitosti s boilérom a nech to urobí tak ako sa má.Odpoveď na príspevok od petersd:
@melouch Každý normálny elektrikár vie, kde - aké… @petersd "" Každý normálny elektrikár vie, kde - aké náhradné diely sa v jeho okolí predávajú."""Ešte dodám: Myslím, že ten elektrikár asi nebude moc normálny, keď mu vadí, že 16A boilér, ktorý ide teraz s jednou špirálou na polovičný výkon (8 A) , je napojený cez 10 A predĺžovačku.... a ide Ti niečo prerábať, aj keď vie, že tá Tvoja 10A predĺžovačka je len dočasné a pritom bezpečné riešenie."" Peter, elektrikár nemusí vedieť kde predávajú OT ale keď vie, tak ok, ale NIE je jeho povinnosť ju meniť.. Pretože je to práca pre vodára a nie elektrikára..Elektrikár má ju správne ZAPOJIŤ...Ďalej čo som čítal ohľadom predlžovačky....Ty určite dávaš predlžovačku na varnú konvicu,na práčku, el.rúru na pečenie, UMR atď-no a na bojler...Veď predsa že to vyskúšal je to ok, ale aby tam dal "predlžku" na pár dní miesto pevného prívodu čo už má, ja by som predlžovačku pocvikal na 10cm kúsky...Pretože ak pozrieš predlžovačku tak tam máš napísané:-3-násobná zásuvková lišta s detskou poistkou prívod 1,5m 3G 1,0mm2!!!!! teraz špecialita max.3650W/230V-16A!!! Takže ak dáš jeho bojler na takúto predlžovačku hoci 1500W / to OT je tiež "iste nové"/ berie 1500W a NIE viac, kábel na predlžovačke sa ISTE nebude prehrievať-čiže bude podľa Teba BEZPEČNÝ....Také prosím Ťa ani nepíš, lebo elektrikár konal správne keď ZAMIETOL ten predlžovák...Ešte že si sa opravil :"A keď už Ti predsa len chce niečo prerobiť na trvalo, tak nech zabudne na predĺžovačku v spojitosti s boilérom a nech to urobí tak ako sa má.""Odpoveď na príspevok od technik007:
@petersd "" Každý normálny elektrikár vie, kde - … @technik007 Máš super jasnovidecké schopnosti, keď vieš, čo je napísané na jeho predlžovačke.... Ale ináč vďaka za detailnú recenziu môjho príspevku.Odpoveď na príspevok od petersd:
@technik007 Máš super jasnovidecké schopnosti, ke… @petersd Viem čo je napísané na predlžovačkách, takže silne pochybujem že bude mať alebo má bubon s káblom o priemeru 2,5mm2...Dám do stávky 1 fľašu Whisky keď som sa mýlil...Odpoveď na príspevok od petersd:
@technik007 Máš super jasnovidecké schopnosti, ke… @petersd ""keď mu vadí, že 16A boilér, ktorý ide teraz s jednou špirálou na polovičný výkon (8 A) , je napojený cez 10 A predĺžovačku.... a ide Ti niečo prerábať, aj keď vie, že tá Tvoja 10A predĺžovačka je len dočasné a pritom bezpečné riešenie.."" Peter ale Ty si napísal, predsa že bojler ide cez 10A predlžovák??? To si ako vedel???? Veď na predlžováku je napísané. max. 16A/3650 W ----ale to nevadí že je tam iba 1,0mm2 prierez...Takže sú bezpečné predlžovačky...🤔 a hlavne na bojler...Odpoveď na príspevok od technik007:
@petersd Viem čo je napísané na predlžovačkách,… @technik007 i ten by musel byt uplne rozmotany...