Aky kavovar?

Zvazujem kupu kavovaru. Mam v hladaciku tieto: Jura E8 Moonlight silver Saeco 7581/00 Nivona CafeRomantica 789 Asi niet pochyb, ze jura bude topka. Co ma ale celkom tak dava do pozoru je neodnimatelna varna jednotka a jej moznost oplachu je pomocoy tabliet. Saeco sa mi dostalo nahodou do pozornosti a zaujal celkom. Inac neviem moc o tejto znacke. Nivona je v podstate ako Jura, ale nemecka. Co sa mi celkom nepozdava su ocelove mlynceky, kdezto to vyssie uvedene kavovary maju keramicke, co je pre mletie lepsie. Ma niekto skusenosti s niektorym z nich popripade s nejakou z tychto znaciek? Dik
Odpovedať
@jurp ja mam tu nivonu 3 roky. Raz bola v oprave napenovac sa zaniesol. Ale to sa ani necudujem tu zeny piju len kapucino. Dolezite su kvalitne cistiace prostriedky. Za mna urcite spokojnost!
Odpovedať
Nivona a Jura su top kavovary v strednej triede. Saeco uz defacto neexistuje, kupil ich Philips, ale svojho casu to boli tiez spickove kavovary. Ani s jednym neurobis zle rozhodnutie.
Odpovedať
@slavomir16 viem ze ich kupil philips. ale co sa kvality tyka, o tom moc neviem
Odpovedať
Profilova fotka
@jurp V praci sme mali dve Jury... Jednej sa asi po mesiaci pokazil displej.. Vymenili v zaruke.. Po zaruke sa znova pokazil.. Oprava nerentabilna.. dali sme ho vyradit. Kupili sme Delonghi za 1/3 ceny JURY.. ten zatial ide.. Asi rok. Ano tiez som si myslel ze JURA je top...
Odpovedať
@jurp mal som niekoľko rokov saeco, kvalitná a dobra značka
Odpovedať
@jurp Áno kúpil ich Philips ale aj tak bežia ešte pod značkou SEACO ako aj súbežne-vedia prečo.. ;-)
Odpovedať
My sme mali Nivonu, za 6 rokov 4x v oprave (spolu cca 300€), potom isla pa pa...Uz jedine pakovy
Odpovedať
ja som celkom nakloneny tomu Saecu, vyzera dobre, vyberatelna jednotka, keramicky mlyncek. Ale znamy mi radi, zobrat Juru, ze svajciarska kvalita.
Odpovedať
Este na margo tych automatov - teraz sme kupivali v Tchibe ako darcek ten ich kavovar, je v akcii za 250€ aj s napenovacom mlieka, za tie penize vyzera fajn
Odpovedať
Saeco mám doma už viac ako 3 roky. Bez jediného problému. Je to tento: Saeco HD 8927/09 PICOBARISTO, ktorý sa už nepredáva. Kvalitná značka.
Odpovedať
Ja by som sa saeca nebal, v byvalej praci sme mali a funguje dodnes, cca 6-7. rok. Uvaril tisice kav. Ja mam rad bazeny, aktualne mam doma moccamaster a zboznujeme ho 🙂
Odpovedať
...no ja mam jura inpressa e25 ,,jede"bez poruchy uz par rokov! Sused ma Nivonu?cca 5rocnu,tiez mu frci!! ...kazdipadne Nivona spravi tuhsiu penu(...ma isto lepsi Schaumator!!!!)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja mam Nivonu, pokazila sa dva mesiace po záruke. Oprava ,vymena motora 100,-€
Odpovedať
Nakoniec som zuzil vyber na Jura E8 Platinum a Saeco Xelsis 7851/00. Medzi tymito sa prave rozhodujem. U tej jury vaham, ze tam nie je vyberatelna sparovacia jednotka a tie tablety neviem ako dokonale vycistia pristroj. Ma 6 nastaveni mlynceka, Saeco az 12 a vyberatelnu jednotku tiez ma. Ale zas za Juru hovori svajciarska kvalita. Tazke veru 😄
Odpovedať
Profilova fotka
Jura uz nie je tonco byvala ,veomi kazova..oprava draha.. Chod do De Longhi..taliani tu kavu robirt proste vedia. Rozpocet mas asi vyssi, tak si vyberies. My sme dali na takmer 500 pozitivnych recenzii a sli do De Longhi Magnifica, na nase pouzitie staci a 300e ma nezabije ,ked odide raz... ale sme spokojni. Samozrejme vyssie triedy od nich pre fajnsmekerov kavy urcite su este iny level a lepsie .
Odpovedať
@jurp osobne by som šiel do Saeca. Ale ani s jurou nešliapneš vedľa. Sú to vynikajúce kávovary. Ako ešte bolo spomenuté, aj Delonghi robia dobre kávovary. Doma mám Magnificu a v práci tiež nejakú vyššiu radu.
Odpovedať
My takýto.
Odpovedať
My takýto, spokojnosť
Odpovedať
@katrin21 nenukaj mu nieco co je smejd, delonghi nevie poriadne kavu zomliet a dobru kavu nedokaze urobit. Taliani maju dobre kavovary, ale nie tato smejdova znacka.
Odpovedať
delonghi by som uz nekupil, je pravdou, ze to ide niekolkokrat denne, niekolko rokov, ale niekde to tecie a viac kavy vytecie do zbernej nadoby na kavu ako do salky, opravovat sa mi to uz nechce, nas dalsi bude Nivona
Odpovedať
@sgi320 spravne nivona
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx no tak ja pisem,ze sa daju kupit aj drahe a lepsie od nich, nech sa rozhodne sam... kto je aky kavickar..pre mna je kupit si domov kavovar za 1000e a viac totalna blbost,ale je to vec nazoru,chut kavy aj tak dava kava spravis si ju aj v cafetterii na plyne keby uz o to islo😂, ako vacsina talianov doma... To ale je na autorovi,co chcu.. Jura proste urcite nie.. o Nivone som pocula vela dobreho,ale zas sme pri tom, ze naco doma taky kavovar.. nuz ale to je uz na nich, 100 ludi 100 chuti, nemusis zato na mna utocit,ide o kavovar, nie o zivot.😉 My a mnohi dalsi su spokojni, slape 4ty rok bez chyby, nikde nic netecie a ked bude,hravo kupim novy.. pri 1000eurovom uz by ma to hnevalo. Kamosky uz dve si kupili podla nas a su spokojne tiez jedna z nich mala predtym tiez drahy kavovar a mesiac po zaruke jej odisiel... dnes ma vsetko kurvitko v sebe,cize.... Ale zas urcite deLonghi za 700e bude este vymakanejsi ako ten za 300.
Odpovedať
@katrin21 delonghi za 300€ ma presne to iste cerpadlo, hadicky a ine komponenty ako delonghi za 1000€ aby si bola v obraze. Mlyncek nedokaze kavu pomliet uplne najemno, co je velmi dolezite pri espresso kave, aby mala penu a ked tam das jemno pomletu, tak to slabulinke cerpadielko co ma deklarovanych 15bar pri prvych 2 sekundach nedokaze pretlacit vodu a kava nenatecie do salky. Len si kupuj ten vymakanejsi stroj, ja uz nikdy ani zadarmo, som z neho osedivel aky to je kazovy crep.
Odpovedať
@katrin21 jeho si nevšímaj, on je taký opačný :D Jemu ani mamut nedrží, nieto ešte aby sa mu kávovar snáď každý týždeň nepokazil :D
Odpovedať
@originalx zaujímavé poznám ľudí čo Delonghi majú (niekoľko rokov) a tento problém nemajú, na espresse majú navrchu vždy krásnu "penu" a ten delonghi stál cca 400 € 🙂
Odpovedať
@sousedekovci89 ja poznam kopu ludi co vychvalia kazdu kavu aj hnusobu velvet, keby vedeli co je fakt dobra kava tak by to viac nepili. Asi tak.
Odpovedať
@originalx to že ty si náročný na kávu ešte neznamená že delonghi sú zlé kávovary... len tu ľudia tvrdia že pokiaľ človek nie je typ kávičkára: "čo nie je cibetková káva to je šmejd" ešte neznamená že delonghi sú zlé kávovary... ale pomer cena výkon majú vynikajúci.
Odpovedať
@originalx velvet:))))))))
Odpovedať
@originalx keby si bol taký kávičkár, na akého sa tu hráš, tak si v živote nebudeš na prípravu kávy kupovať automat :)
Odpovedať
@originalx Môžem potvrdiť že model do Delonghi za 300€ spraví rovnaké espresso ako ten za 1000€. Ten drahší má iba vychytávky (alebo skôr zbytočnosti) ako farebný dotykový displej, wifi/bt a podobne. Črevá sú rovnaké. Mám Delonghi a rozhodne to v rámci automatov nie je žiadna tragédia ako píšeš. @lubk0 máš pravdu, porovnať to veľmi nejde, keďže na automate takmer nie je možné dosiahnuť ideálne podmienky pre výrobu espressa. Základné podmienky sú tlak 9 bar, objem 20-25ml, doba extrakcie 20-25s + teplota vody atď. Bohužiaľ, hneď prvá podmienka je nereálna, keďže automaty idú väčšinou okolo 15bar. Ďalej chcel by som vidieť toho, komu kvapká 20ml 20 sekúnd. Raz som skúsil nastaviť hrubosť mletia tak, aby bol tento čas vs. objem dodržaný. V kávovare všetko zapraskalo a tak sa natlakoval, že som dúfal, aby v ňom niečo neprdlo. V servisoch mi takéto niečo neodporúčali, vraj tam môžu odísť rôzne komponenty a nechápali, prečo to tak chcem robiť. Ale rozumiem ich, oni sú technici a nie baristi. Väčšina ľudí (česť výnimkám), ktorí majú automatický kávovar, ani nevie, na čo slúži to koliesko pri mlynčeku. Deci kávy im vypľuje za 10 sekúnd a vytešujú sa, aké majú super espresso.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?