Byt v Panoráme v Košiciach

Profilova fotka
ahojte, je tu niekto, kto plánuje kúpiť alebo už kúpil byt vo Villadomoch v Panoráme v KE?
Odpovedať
1
2
27
Profilova fotka
@evitka3 Ahoj, viem, že to bude znieť ironicky. Ja by som strašne chcela, ale keďže na to nemám, normálne som začala podávať loto, či sa nepošťastí aspoň čosi,aby tá predstava mohla byť reálna. Takže zrejme to zostane len predstavou. Ale ak vy idete do toho, tak držím palce:)
Odpovedať
Byt okolo 50 m2 63 000€. Super cena. Za tolko ide stary tehlovy v meste. Cize drahe to nieje ked porovnam rovnaky byt 50m2 titus na popradskej byt na prizemi 100 000 € Niet o com.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojo2jojo Ahoj si sa rozhodla na koniec pre kupu?lebo aj my silne uvazujeme nad 3izbovym :)
Odpovedať
Profilova fotka
@evitka3 ahoj a ty si uz kupila?zda sa ti projekt ok?
Odpovedať
Ahoj, ano kupila uz davnejsie 3izb. v prvom Viladome. Na domcek nemame, v meste by sme mozno aj nieco nasli ale proti hraju tieto veci: susedia (rozna zmes aj ludi co su socialne na hrane), parkovanie (niekde sa da, ale centrum a okolie sa pomaly zahustuje a o 10 rokov to moze byt horsie) + urcite rozsiria platene parkovanie ak nie na cele mesto tak min. na okolie centra, opat susedia a riziko, ze sa nedohodnu a opravovat strechu, zateplenie, stupacky, nie je jednoduche + zvysuje to mesacne vydavky na byt. Panoramu som vybrala aj preto, ze tam budu prevazovat hladne mlade rodiny s detmi takze budeme mat k sebe blizsie kedze min. deti su spolocna tema, Je to tehla a je to na kopci. Dlhe roky byvame v centre a vadi nam v zime, ze deti si nemozu vybehnut von a bobovat sa a pod kedze kopce tu nie su, v zime je tu hrozny vzduch auta ale hlavne domy ktore kuria uhlim, drevom a by si sa divila je ich dost. Panelak na sidlisku nie je to prave orechove, kedze znova parkovanie, zateplovanie (uz bolo alebo bude) a uz maju polovicu zivotnosti za sebou a to si ludia neuvedomuju, ze raz pride cas, ked sa ti co tam byvaju budu musiet poskladat na to aby panelak dali zburat.
Odpovedať
Profilova fotka
tie paneláky budú stáť ešte zopár desaťročí určite :) Inak aké sú či budú približne mesačné náklady v tej Panoráme, na taký dvojizbák 50-55 m2?
Odpovedať
Profilova fotka
my sme si kúpili tiež byt v druhom viladome a už sa tešíme, až sa don na budúci rok nasťahujeme :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@evitka3 Ahoj, my tiez uvazujeme o kupe bytu vo viladome2 .. :) mozem sa ta opytat ako ste riesili financovanie? Konkretne myslim depozit. Pretoze nam povedali, ze polovicu mame zaplatit, teda 6tisic, ale nemozme ich zaplatit z hypoteky. Ake mas ty skusenosti? A co boli dovody pre ktore ste sa rozhodli kupit byt vo viladome v komplexe Panorama v KE ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, depozit sme platili v hotovosti, neriesime financovanie cez hypoteku, mame nejake financiemv hotovosti a potom aj predavame byt takze aj odtial su peniaze. Takze neviem reagovat:-):-) no a nechceli sme kupovat byt v panelaku lebo v nom teraz byvame, chceli sme hlavne vacsi byt ale nie prazsky ani kosicky typ panelakoveho bytu, dom by bol fajn, len kym by sme si homsvojpomocne dostavali, asi by som uz bola dochodkyna a mame 2 male deticky, takze ani casu nieto tolko a tak sme boli pozerat aj titus na popradskej, no nepacilo sa nam dispozicia v bytoch, mur v strede obyvacky a pod. A prehnana cena za lokalitu rovno pri ceste a ziadny vybeh domlesa a pod. Teraz byvame na furci s vyhladom na lesopark no a ten bol aj eden z dovodov, preco manzel chcel panoramu lebo tam chodi behavat a aj na prechadzky je to blizko a super. Tak len dufam, ze budeme byvat spokojne a vybuduje sa tam nove male utulne sidlisko:-):-):-)
Odpovedať
Ahoj, to mate super, ze mate financie z bytu. Premyslame, ze by sme bud ten depozit vyplatili zo spotrebaku, a potom aj pouzili na zariadenie bytu, kedze z hypo nemozme cerpat na zariadovanie bytu atd. No ja byvam teraz na Terase, a tiez sa mi paci Panorama, lebo je tam les atd. Este som sa chcela opytat na nazor co sa tyka poschodia, kde je byt. My totiz mame zaujem o byt na 2 NP, teda nad pivnicami. Ked som si prezerala predpokladane rezijne naklady na vykurovanie, tak nas byt na 2NP nad pivnicami ma poplatok trocha vyssi ako ten isty byt nad nami. Ma niekto skusenosti s takymto bytom nad pivnicami ? Je tam fakt vyssi poplatok za vykurovanie? A preco vlastne? Brali by ste takyto byt ? Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, na druhom poschodi by som si urcite byt nekupila, lebo vyhlad z okien je priemo v rovine s oknami rodinnych domov oproti, a aj je to nizko hned prakticky ako keby na prvom poschodi alebo vyvysenom poschodi v panelakoch... my sme si kupili na stvrtom, pod penthousom a yhlad je ako z tretieho poschosia v panelakoch. Boli sme si to uz obzriet a tak hovorim z realnej skusenosti. A co sa tyka nakladov na vykurovanie, tak asi je to tym, ze je byt akokeby nad pivnicami v panelakoch, aj ked je cely blok komplet zatepleny, ajtak mozu byt chladnejsie mury odspodu,..... no neviem fakt, ja by som :-):-)nizke poschodie urcite nebrala, preto aj cena je nizsia ako pri bytoch na vyssich poschodiach... tak daj vedier, ci stenapokon kupili...:-):-):-):-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj, no este sme to nezobrali, ale my nehceme ten co ma vyhlad na rodinne domy, teda na Kosice, ale ten na druhu stranu, teda na Slanske vrchy, takze vo vyske oci nic nemame. Este sa rozhodujeme. Je tam este jeden volny vo viladome 3, je na tretom poschodi.. ale je drahsi o 3500 eur ... a aj ten viladom bude neskor postaveny.... Este sme celkom nerozhodni
Odpovedať
Jaaj este som zabudla dodat, ze teraz byvam v panelakovom byte na 1. poschodi vedla brany, nad pivnicami ... a aspon si mozem dupat kolko chcem :) takze zas za take strasne nepovazujem ten byt vo viladome 2, predomnou nebude nic spatit vyhladu, takze asi to zobereme :)
Odpovedať
K tomu zatepleniu 2 podlazia (pre mna je to stale prve poschodie) zospodu som zistil, nakolko mam zaujem o taky bytik. Malo by to byt zateplene odspodu cca 10cm vrstvou, takisto aj odhlucnene nejakou specialnou 3 cm vrstvou. Taketo info som dostal na stavbe. Dudam,ze tehla + izolacia + aj nejaka ta zvukova izolacia zaberu a budeme spokojni.
Odpovedať
Profilova fotka
Caute susedia :-) Viladom 2, 2NP vyhlad na mesto, resp. na domy...nevadi...aspon sme v zavetri a ked som sa tak zamyslela, kolkokrat denne pozeram z okna...tak mi ten vyhlad vobec nevadi. Mate nejake info ohladom odovzdavky? Myslite, ze je realne leto alebo az ten september zo zmluvy?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte buduci susedia v bytochz Mam na vas jednu otazocku. Rozmyslali ste nad tym, za podla standardov bytov je na podlahe len cementovy poter a ked budeme chciet si dat dlaabu a plavajucu podlahu, tak predpokladam budeme musiet dat urobit nivelacny potah, ze? Ako to budete riesit?poznate nejake firmy, znamych a pod. Ktori to robia? Och, dalsie vydavky, a okrem toho ked sme booi na obhliadke, tak ani tie omietky nie su bohvieako rovne:-(:-(:-(:-(
Odpovedať
Profilova fotka
@evitka3 no samozrejme naklady na dokoncenie podla standardov cinnia cca 10 000 eur vratane kupelne,linky takze bud dorobite samy alebo oslovite firmu....je to holobyt.
Odpovedať
Profilova fotka
:-. @abiahoj, Je mi jasne, ze je to holobyt a nase naklady budu viac nez nimi predpokladane, lebo to booi len ceny pri cenovo lacnych sanite, linke a pod. No ale nie to som chcela, mne islo len o to, ze pri tej cene a standarde mohlinfakt tu podlahu zaliat uz aj nivelizackou aby bolo menej problemov a zdrziavat sa casom na vyschnutie a pod:-):-):-) dik za reakciu
Odpovedať
Ahojte susedia, chcem sa opytat tych co si kupili byty vo Viladomoch 1 az 2 ci su spokojni s kvalitou prevedenia bytov. Omietky, okna atd... dik
Odpovedať
@sodenbergh Pre zaciatok sa chcem opytat ci uvazujete o kupe bytu respektive uz ste kupili byt vo VD1 alebo VD2. My sme kupili vo VD2.
Odpovedať
Profilova fotka
@nika399 ahoj, my sme tiez pred vyse rokom kupili vo VD2, na ktorom poschodi ste kupili, susedia?
Odpovedať
Ahojte susedia :) my sme tiez kupili byt vo VD2 .. 1.NP, byt cislo 4 :)
Odpovedať
Ahojte, my sme si zarezervovali byt vo V5 na 4 NP. Neviete nahodou ako je to tym cement.poterom. Treba pod podlahovku este nieco ine ako tu modru alebo zltu vrstvu? Tym by sa podlaha o nieco predrazila a zas dalsie komplikacie...
Odpovedať
Profilova fotka
@kpdal ahoj susedka:-):-):-) Neviem ako s podlahou, uvidime pojdeme este pred odovzdanim pozriet do bytu, zamerat kuchynu presne, aj s murarom kvoli kupelni, wcku, a inym dorabkam, tak uvidime, aka je podlaha rovna a ci bude potrebne nivelacka alebo nie, no obavam sa, ze bude ju treba vyliat do celeho bytu:-):-):-):-) tesim sa, ze budeme mlade rodinky, s detickami, konecne nova krv a na novom sidlisku:-):-):-):-):-):-)
Odpovedať
@evitka3 ahoj, a vy mate ktory byt? budem rada, ked posles info, ako to dopadlo po obhliadke, lebo kym nas postavia, tak hadam by sme mohli aspon vybavit, co pojde:)
Odpovedať
Profilova fotka
@kpdal my mame na4 NP v 2 VDa jasne, napisem, aky je skutocny stav:-):-):-) dufam, ze to bude bez zbytocnych starosti navyse:-):-):-):-):-)
Odpovedať
@evitka3 pozeram, ze tiez 4i:), my mame vyhlad na kopce...a tiez neriesite hypo...tak to je skoro rovnake, akurat rozmyslame, kedy zacat predavat tento byt, tak som zvedava ako to vypali, lebo by som nerada stahovala tu kopu veci do podnajmu a potom do noveho. tesim, ze som tu niekoho nasla, kto ma podobnu situaciu ako mame my. uz behame orientacne aj po obchodoch a pozerame na kuchyne i kupelne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Zdraviiiiiim vsetkych buducich susedov.My sme kupili byt vi V2 na 3NP a uz sa nevieme dockat. Dufam a stale verim, ze odovzdavanie prebehne v lete, :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hromky ahoooj, podla slov najvyssieho to ma byt v auguste:-):-):-):-):-) takze my tiez davame dokopy veci okolo kuchyne, kupelne, podlahy, dlazby........ tesim sa, ze je tu zrazu tolko susediek:-):-):-):-)
Odpovedať
1
2
27
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?