Je dobré urobiť si v spálni malú pracovňu?

Ahojte. Povodne mame sice v dome naprojektovanu pracovnu, ale v poslednom case s priatelom uvazujeme o tom, ci je potrebna. Ja by som ju velmi chcela, ale tiez ma prenasleduje myslienka, ci nebudeme mat zbytocne obrovsky dom. Jedine miesto, kde by sa ale dala zriadit taka mala pracovna je v spalni. Chcem sa Vas preto opytat na Vas nazor. Ste za, ci proti? Mne to velmi nevonia, ale priatelovi sa paci, ze by sme usetrili 9 metrov z rozlohy domu. Dakujem za nazory :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Já osobně si myslím, že ložnice má být klidová zóna. Mně osobně tam vadí i velké skříně a z toho důvodu budeme mít v domě šatnu jako samostatnou místnost a v ložnici pouze nízkou komodu. Stejně jako absolutně nejsem příznivce televize v ložnici. Moje pracovna například je plná papírů, počítač dávám jen do spánkového režimu a když bliká ve tmě, tak mě to v noci hrozně rozčiluje. Neumím si představit, že bych se večer šla lehnout a poslední věc, kterou bych viděla před zhasnutím je "nepořádek" na pracovním stole. Takže za mě ne. Ale samozřejmě záleží na každém, co mu vadí a nevadí. Já jsem na tohle asi extrém:D
Odpovedať
9 metrov z rozlohy bytu nie je zasa az tak vela, my sme mlada rodina, zatial mame jedno dieta, a kazdy meter stvorcovy je nesmierne potrebny. Ta pracovna sa vzdy da vyuzit aj na ine ucely ako len ciste pracovna, pride naprikad nejaka navsteva uz sa tam niekto moze spat a podobne. Osobne by som do spalne pracovnu nedaval, ale to zalezi aj na tom ako casto sa ten pracovny kutik bude vyuzivat, o aky typ prace ide, ja som casto zavaleny knihami, vykresmi, prospektami a je to len kopecn neporiadku, ktory do spalne nepatri. Kazdy ma iny vkus, naroky, takze tazko povedta komu co vyhovuje. Ale ak mam odporucit, tak urcite co najvacsia plocha bytu.
Odpovedať
@janedoe suhlasim s lmartin ... metrov nieje vela a vzdy sa daju potom vyuzit aj inak ;-)
Odpovedať
Pokial si môžete dovoliť tých pár metrov na pracovňu obetovať, tak podľa mňa je to super. Využívame ju zároveň aj ako hosťovskú, môžete tam skladovať okrem papierov sezónne oblečenie, kufre a tak - ak nemáte dosť miesta v šatníku. Zároveň sa tam dá pohodlne sušiť prádlo. S našou malinkou v posielke si neviem predstaviť ža sa tam manžel rozloží večer s počítačom - ved by sme ju rušili. Jedna izba navyše na takéto veci je fakt super. Ale zase určite sa to dá aj bez toho, ked treba, človek si nakoniec určite nejako poradí. Ja však hlasujem za pracovňu.
Odpovedať
Také plánujeme pracovní koutek v ložnici. Nejsem toho velkým příznivcem, ale bohužel to jinak nepůjde. Pohled na zabordelený pracovní stůl by mi také vadil, budeme to řešit nějakou zástěnou. Ložnice je naštěstí dostatečně velká, tak to snad nějak půjde.
Odpovedať
Dakujem za rady :-) Ja si tiez myslim, ze 9 metrov nie je zase az tak vela. Do spalne si tahat robotu velmi nechcem. Momentalne sme v jednej izbe, ktory tym padom splna ulohu spalne, obyvacky i pracovne a viem, ze mi dost vadi stale spratavat papiere a robit, ked priatel pozera telku, spi a pod. Keby som vsak na 100% vedela, ze zostanem v tej robote co som, tak nad zrusenim pracovne ani neuvazujem, ale kedze premyslam o zmene roboty (a aj tak mi kazdy tvrdi, ze po materskej sa na cele dochadzanie a robenie po nociach vyprdnem), tak sa snazim najst nejaky kompromis :-) Je totiz pravda, ze keby ucim na zakladnej skole, tak mi pracovnu nebude tak surne treba... joj nerada rozmyslam a strasne sa bojim, ze urobim rozhodnutie, ktore budem lutovat cely zivot... Ale na toto by uz bolo treba asi vestkynu :-D
Odpovedať
ja by som tu pracovnu urcite nechala. 9m vas nezabije a ani nespasi :-) dom si staviate v podstate na cely zivot, a to ci teraz zmenis zamestnanie neznamena, ze o dalsich par rokov ho nezmenis opat a pracovnu nebudes potrebovat. pracovna v spalni - nuz to je riesenie z nudze, ktore patri do mensich priestorov, do bytov, pre mladych. spalna v dome by mala byt o nejakej ten utulnosti, romantike, miesto na spanok a relax. neplette ho s pracou :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Take premyslime s domecku a kdyz uz dum tak zvlast pracovnu i kdyby mela mit 2x2m. Loznice je blbost, kdyz uz koutek na pocitac tak v obyvaku, ale to neni na praci. Na praci je potreba klid, cim vic klidu tim rychleji je i prace hotova ne? Navic pracvna se da vyuzit i jako pokoj pro hosty, jak uz tu vice lidi psalo. za me rozhodne pracovnu zvlast - v loznici ne! Pracovna v loznici je jen kratkodobe reseni z nouze nekde v byte, dum budete mit na cely zivot! Uvidite jak budete nakonec radi.
Odpovedať
my mame v dome celkom dosť izieb (nestavali sme, kupili sme), ale kedže deckam sme dopriali sukromie, mame aj muž aj ja stolíky s počitačmi v spalni (a to nie je malá) ... ale je to uplne na h _ _ _ o ... stale pozeráme, kam by sme aspon nejakú menšiu pracovničku mohli pristavať ... to jediné mi v dome chýba...
Odpovedať
My máme pracovnu zvlášť. Zároveň máme v pracovně gauč, který je možné rozložit na "letiště" pro návštěvu. Jsme s tímto velmi spokojeni. Návštěva má své zázemí a my v době návštěvy v pracovně nepracujeme. :-) Pracovnu v ložnici bych nechtěla.
Odpovedať
Profilova fotka
Souhlasím s ostatními, pokud máte možnost udělat si pracovnu jinde než v ložnici, určitě bych to tak vyřešila. Jak píše kajovaevicka, ložnice by měla klidová zóna, žádné počítače, televize apod.
Odpovedať
v spalni sa ma spat oddychovat a pracovat jedine na potomstvu. pracovnu si radsejs pravte inde aj ked to bude na chodbe vyklpaci stolik alebo nieco ine.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?