Aký je rozdiel medzi pružinovým a penovým matracom?

Ahojte, vedel by niekto poradit pri vybere? ake su vyhody a nevyhody, na co si davat pozor pri vybere, atd... dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
pružinový matrac sa dáva na pevné rošty,penový matrac na lamelové rošty,pozri sem http://www.mojmatrac.sk/ako-vybrat-ma... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no máme penové a asi po 7 rokoch ich musíme vymeniť, lebo sú vyležané a musíme ich často otáčať, pritom mali byť do 110 kíl a neviem aká super kvalita, boli drahé ako blázon a teraz už budeme zháňať pružinový, po našej zlej skúsenosti :-( ozvi sa aký si si vybrala ty, som zvedavá a nechám sa inšpirovať :-))
Odpovedať
my sme mali pruzinove a vydrzali nam 1 rok. otrasne to bolo, pruziny tlacili, nikdy viac. teraz mame sendvicovy matrac zdravotny a zatial je super. www.zdravotnematrace.sk treba sa vela radit s odbornikmi, alebo sledovat to na webe a poriadne si rozmysliet kupu, vyskusat v obchode, aka tvrdost vam vyhovuje. ja pruzinovy nikdy v zivote by som nikomu neodporucala.
Odpovedať
uz sa na tuto temu diskutovalo, co tak hodit si do vyhladavaca ;-) ja som uz niekolkokrat odporucala toto forum, tak este raz: http://www.porada.sk/t82173-p11-ortop... a odporucam zamerat sa na prispevky od donpeppone -> je to citanie na niekolko dni :-) moje odporucanie: tastisckove pruziny od segum (nam sa na nich spi fajne :-) )
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mame s tastickovymi pruzinami - cim viac tym je matrac kvalitnejsi... Obrovska spokojnost, ale dovoz Uk. U nas za to chceli niekolko tisic eur.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme pružinové 20 rokov a keby si postel decká nepoužívali ,ako trampolínu tak by boli ok dodnes .Ale pár pružín polámali tak aj my ideme kupovať nové.Záleží na hrúbke drôtu z ktorej sú pružiny a na hustote pružín.Penový z ASKA(neodoprúčam tento šmejd obchod) vydržal synovi ledva dva roky.
Odpovedať
Profilova fotka
rozdiel je veľký pružinové sú technologicky zastarané, nie je možné ovplyvniť tvrdosť, penové (mäkká polyuretánová pena) - technologicky idú hore ale treba požadovať od dodávateľa (materasso, matratex, medivit ...) typ pur peny, hustotu a tvrdosť a z týchto info vieš veľmi rýchlo určiť určiť kvalitu matraca
Odpovedať
jednoznacne pruzinovy a riadne hruby, pretoze aktivne podopiera telo a mne osobne sa paci, ze aj jemne hojda pri prevalovani. Na KVALITNOM pruzinovom matraci ma chrbat neboli, na penovom vzdy. V nasom pripade ale rovnako ako @madein1974 to bol dovoz z UK.
Odpovedať
chceli by sme si kupit matrace kombinaciu lenivej a studenej peny od Tropico fox. mate niekto skusenosti s lenivou penou?
Odpovedať
My tiez mame pruzinove tastickove od ceskej firmi a sme nadmieru spokojny!
Odpovedať
pruzinove nie su technologicky zastarale, treba kupis pruzinove ktore maju tie pruziny v puzdre a ako pise madein1974 cim viac puzdro-pruzin tym kvalitnejsi matrac!!!p.s.len desat rokov rozdiel medzi nami... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?