Stavebna firma len na pracu bez materialu?

ahojte, co si myslite o stavani RD tym stylom, ze hlavny material si clovek zhana sam? myslim tym, ci vobec ma zmysel nad takou variantou uvazovat, ze si napr. rozoslem dopyt stavebninam atd. a vyberam si z cenovych ponuk, objednam a stavebna firma mi poskytuje len pracu. Lebo zrejme vacsina firiem berie i z materialu rabat, maju svojich dodavatelov a neviem, ci mi vobec ponuknu rozne moznosti, co su na trhu. Mam pocit, ze tak nebudem mat velmi prehlad, za co si uctuju. Chapem, ze logisticky to bude narocnejsie. Dalsia vec je, ci vobec takych stavebnikov najdem, alebo ci to nebude o tom, ze kazdu chvilu zhanat inu partiu.
Odpovedať
Ja som pri stavbe zakladov riesil komplet material cez tych co mi to stavali a to z dovodu aby to bolo cim skor postavene a ja som v tom case mal menej volneho casu. Ale uz vsetko ostatne si hladam a kupujem sam. Lebo kazda partia ma podchytene svoje stavebniny a maju tam zlavy ktore tebe mozno tie stavebniby nedaju ale to neznamena ze tu istu cenu co stavbar zauctue aj tebe pri vyplacani. Skus sa dohodnut snimi ze chces vediet co za kolko vedia zohnat a ak vies ty lacnejsie tak to zozenies ty. A nezabudni im hned nazaciatku povedat ze chces mat na pisomne vsetko do 1 kusu co bolo na stavbe pouzite
Odpovedať
@safiu2 niektore firmy maju taky velky rabat za odber velkeho mnozstva ,že aj ked pracu ktomu prirata, tak c ty ako sukromna osoba neviem ci dostanes taku cenu. a o rychlosti zabezpecenia materialu ani nepisem.No ale zaleži len od teba ako si na tom s casom a že by si vedel dodat material presne na cas.
Odpovedať
@1gugu ano skus este vzdy povedas ze zacinas stavat a v pripade naozaj dobrej ceny budes vsetko brat odtial
Odpovedať
@dibko ja uz mam postavene a mne vsetko dodala firma co mi stavala, hoci kde som sa popytal na ceny materialu nikde som nedostal taku cenu za co mi dodala firma ktora mi ti robila. Mozno som mal stastie na dobru firmu ,neviem ale keby ze mam zas stavat tak urcite by som robil tak isto.
Odpovedať
@1gugu ano je to mozne zalezi od serioznosti
Odpovedať
Profilova fotka
@safiu2 mali sme ponuku od stavebnej firmy a vyšlo to drahšie ako keď sme si vyjednali zľavu v stavebninách. Šli sme do menších stavebnín a brali sme od nich všetko. Nakoniec nám to stavali živnostníci a bol problém, že často vyvolávali, že došlo hento a nemajú tamto a toto a tamto zabudli. Takže po práci som pravidelne chodila do stavebnín a kupovala čo prišlo. Samozrejme si aj oni zašli, keď bolo čosi treba. Stavebniny máme 3 km od stavby, takže to bola pohoda. Im nebude robiť problém postaviť to aj bez toho, aby zabezpečovali materiál. Ale môže sa stať, že im niečo dojde a budete si to musieť v rýchlosti zohnať sám a to je aj v dnešnej dobe pri niečom fakt problém (na polystyrén sme čakali 3 týždne napr.). A ak niečo spravia zle, môžu sa vyhovoriť, že oni pracujú s iným lepidlom a to je lepšie a podobne. Takže si to treba zvážiť
Odpovedať
Dá sa rôzne dohodnúť - menšie veci(drobnosti) nech zabezpečia sami a väčšie dodávky a kamiónový odber si dokážeš ustrážiť sám. Roboši majú v stavebninách väčšie rabaty, lenže oni si väčšiu časť zľavy nechávajú pre seba a tebe dajú smiešnych 10% a to hovorím o murovacom materiály, o streche. Oni si to aj tak dávajú podľa projektu rozpočítať a naceniť u výrobcu, výrobca zabezpečí dopravu, oni s kamiónovým odberom veľa práce nemajú. Takže buď zabezpečiš veľké, ucelené dodávky, s tým veľa práce nevbude, tam môžeš ušetriť pekné tisíce. Môžeš zabezpečiť aj stredné dodávky - napr. sadrokartón, malty, ... tam ale musíš si to napočítať m2/balenia/ks, ísť do stavebnín, vyjednať zľavu, zariadiť dopravu, vystáť rad, naložiť, vyložiť. Toto je už časovo náročné.
Odpovedať
Profilova fotka
@safiu2 okrem elektroinštalácie, vody, plynu, kúrenia, kanalizácie som si všetko kupoval sám. Dokonca som mohol nepoužitý materiál vrátiť. Tie odborné veci si kupovali odborníci na el, plyn, vodu,... sami, lepšie vedia, čo potrebujú. Nie je to žiadna veda.
Odpovedať
dik, lebo zatial co sme boli obehavat v stavebnych firmach, tak vsetci ze si vsetko zabezpecuju sami. Povedali, ze s rabatom sa delia, ale v akom pomere, to sa asi dovtipim :) To asi by sme museli hladat mensie partie zivnostnikov, cas mam zhanat material a dokupovat atd. Staviame v BA, takze aj tych stavebnin tu je velka konkurencia a presne, ze co zvysi, mozem vratit.
Odpovedať
@safiu2 Keď si nezamestnaný a máš kopec času, tak to môžeš tak skúsiť. Ale ver mi, že s tým zabiješ kopec času. A neexistujú stavebniny, kde by si si všetko kúpil na stavbu. Mne stavala firma. Materiál mi účtovali aj so zľavou, ktorý mali. Dokonca keď som si sám kupoval niečo, tak som len povedal v tej firme, že kupujem na firmu, čo mi stavia a mal som aj ja zľavu. Faktúrovali mi len toľko, koľko sa na stavbe použilo, zvyšok zobrali späť. Neviem, či to vrátili do obchodu alebo či to použili na inej stavbe. Skôr asi to druhé. Navyše - ja som nemusel nič vybavovať, napr. dopravu, logistiku - kedy čo doviezť. Áno, boli veci, čo som si sám vybral, napr. škridlu, podlahy, obklady vnútorné aj vonkajšie, okná, dvere a pod. Ale hrubú stavbu som nechal na firmu. Mal som podrobný projekt, takže sa použilo to, čo bolo v projekte - tehly, betón, výstuž. Ale ak sa ti chce obehávať stavebniny a handrkovať, či ti dajú tehly o 10 centov /kus lacnejšie, tak môžeš. Je to len na tebe.
Odpovedať
@chrobak7 no ved dik za nazor, preto sem aj pisem, ze co mozem ocakavat podla skusenosti inych :) zase niekto napise, ze usetria sa tisice, proste len zvazujem stale, nezamestany nie som, ale casovo to mam vo vlastnej firme flexibilne :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@safiu2 To mas dobre. Tiez sme v BA, ale my sme cele dni v praci, takze sa musíme spolahnut na firmu. Zatial nam fakturuju material podla toho ako nakupili aj so zlavou, takze to ide. Ale cena prace tu moc lacna nie je :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som si material zhanal sam. Mal som nejake zlavy. Co sa tyka firmy co mi to nacenovali tak len material mi nacenili na 45 tis. Takze treba si davat pozor. Do 45 tis mam ppstavenu celu hrubu stavbu aj s robotou...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?