Sprepitne/tringelt remeselnikom - kolko davate?

Dobry den, chcem sa opytat ci davate alebo nedavate sprepitne/tringelt remeselnikom? Ak ak ano, tak kolko, resp. za co? Taktiez ak nie, tak dovod preco nie? Napr. ak je remeselnik po znamosti? Alebo ak ste boli spokojni s pracou, pripadne ustretovostou? Len zo zaujimavosti, ci sa s niecim takym pocita alebo nie? Dnes mi elektrikar (po znamosti) dokoncil pracu a kedze som bol spokojny, zaokruhlil som co si popytal smerom na hor a bol z toho dost prekvapeny. Dufam ze ak dojde nabuduce, tak si to bude pamatat v dobrom, nie ako prilezitost ma osmeknut, lebo vie ze dobre platim. Prajem pekny den.
Odpovedať
@sadrokraken myslim, ze pokial je clovek spokojny s pracou tak nie je na tom nic, ked zaokruhli smerom hore, ako si spravil aj ty. Myslim, ze toho cloveka to prave ze potesi.
Odpovedať
@sadrokraken Daj nejaké fotky tvojho domu čo ti robil ....nech vidíme .. ( Lebo kto stavia ozaj má na starosti kopu iných vecí a nie robiť spam )
Odpovedať
Každého osobná vec, či dá alebo nedá. Myslím, že majstri aj tak už dosť veľa berú za prácu, takže ja málokedy nechám nejaký tringelt
Odpovedať
@leilak1 pointa Vaseho prispevku? jediny kto vytvara spam ste Vy, ak vypisujete do prispevkov uplne mimo temy, bohuzial.
Odpovedať
@sadrokraken tiez som sa zamyslal pri oknach po montazi ked som doplacal 4075 eur ci mu dat 4100, ale myslim, ze pri oknach za 12tis ma marzu dobru aj bez toho tringeltu...
Odpovedať
Profilova fotka
Firmam platim presne podla faktury tak ako ostatny mne 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@brubos dufam ze v praci robis za minimalku a este polovicu vratis aby si nedostal vela ..... esteze niesi majster aspon nam to nekazis iba dristami.
Odpovedať
@wolodymyr to je moja vec, za čo robím v práci. No tiež si napísal, že firmám platíš podľa faktúry, takže to znamená, že tiež im nepošleš 100€ naviac ako tringelt.
Odpovedať
ja davam stale viac a kazdemu ak dobre spravi, ale stalos a mi aj ze niektori sa uz neozvali. asi som malo dal 😄. ale zrejme maju vela. ja si myslim, ze ked si zivnostnik zapyta, tak uz tam je suma, s kt on je spokojny. firmam nedavam nic nad sumu na fakture/blocku. slo by to i tak majitelovi zrejme a nie monterovi. stalo sa mi v restike napr ze sa ma pytali pri plateni, ze chcete dat tringeld? a ja hned ze nie. nie eln ze servis bol slabi, ta este aj zobru. asi ako kto je vychovany a kto ako ma naladu. zas ale vidim ze niekomu to je neprijmne brat peniaze naviac. je to rozne.
Odpovedať
Profilova fotka
@brubos a tym som zodpovedal otazku ci davam. Stava sa mi ze dostavam ale odmietam to so slovami ze chcem iba co je moje .. to si zasluzim. Reagoval som na teba na margo tvojho vyhlasenia ze su majstri drahi. Su lebo su majstri a majstri vzdy maju zlato 🙂
Odpovedať
@wolodymyr však áno, keby nemali zlato tak by si toľko pýtať nemohli. Ale keďže vedia, že ich je momentálne nedostatok, tak si to môžu dovoliť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?