Rozpočet od holodomu ku kolaudácii

Profilova fotka
Ahojte, potrebovala by som pomocť s rozpočtom na domček, budeme kupovať holodom a potrebovala by som nejaký rozpočet na ďalšie práce, t.j. natiahnutie elektriny, vody a plynu, zapojenie tohto všetkého, tiež žumpu a studnu. Všetky IS sú pri pozemku. Čo všetko potrebujem ku kolaudácii. Za odpovede vopred ďakujem.
Odpovedať
@betula ste si istá, že kupujete holodom? príde mi to skôr ako hrubá stavba... holodom by totiž mal mať všetky vami spomínané prípojky komplet hotové. v holodome je zvyčajne potrebné dokončiť už len obklady, dlažby, sanitu, podlahy a interiérové dvere + vymaľovať...
Odpovedať
@betula Ahoj, nevím, co si mám představit pod pojmem holodom. Nicméně, podle mě kupujete akorát hrubou stavbu, která je ta menší polovina nákladů a ta druhá, která představuje dodělávky, bude ta větší polovina. A kolik to bude stát je ve hvězdách, protože to jednak závisí na Vašich možnostech svépomocných prací a jednak na Vašich požadavcích na kvalitu materiálů. Takže klidně se může stát, že to doděláte za cenu, která se bude rovnat kupní ceně hrubé stavby, ale také to může být i několika násobek té kupní ceny. Ke kolaudaci budete potřebovat spoustu revizních zpráv ( plyn, elektrika, připojení plynového kotle a komín ). Možná na Slovensku ještě něco dalšího - třeba revizi žumpy a studny ?
Odpovedať
My sme kupili holodom, ale to znamena dorobit obklady, podlahy, dvere a sanitu. Podla mna sa vo vasom pripade jedna o rozostavany dom.
Odpovedať
treba sa s tym slovom "HOLODOM" trosku pohrat a porozmyslat co to slovo asi znamena, treba nato ist logicky, podla toho co pises kupujes asi tak maximalne hrubu stavbu a to je z celkoveho rozpoctu asi 1/3 tie vyssie naklady este len pridu...
Odpovedať
Profilova fotka
nepises nic o velkosti domu.... ale ste asi v tretine nakladov, ale to neviete kolko to doteraz stalo.... inak, akto sa najcastejsie predavaju dost predrazene stavby s tym, ze ved je to takmer uz hotove... a laik tomu uveri a kupi to. Inak, len zumpa vas vyjde na nejakych 3-5000 eur, podla velkosti, elektrina 2-4 tis eur, ak nebudete davat inteligentnu elektorinstalaciu, voda okolo 1-3 tis eur, nie je jasne, aku mate strechu, ci je to poschodove, nic.... takto vam to nik ani len neodhadne.
Odpovedať
@betula daj sem pôdoris a fotku toho tvojho " riadne vyholeného domu " asi hrubá stavba, ktorý by si šla kupovať a už ti môžu potom napísať odhady približne koľko by stálo dokončenie tej stavby. @margarita fíha s tou žumpou si to riadne prestrelila :-D mamamía
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 myslis? Ak si ju vezmes poriadnu betonovu, co nepresakuje, tak sa pri 10 m3 dostanes na 1500 eur + doprava + osadenie a pripojenie... tak je v pohode na tych 3000 a ak chce vacsiu, tak aj viac - predpokladam, ze betula si ju osadit necha, kedze podla otazky nema ani posajn o stavbe. Nehovorim o tom, ak je tam spodna voda a ak bude musiet byt prejazdna. Ano, ak si pozries internet, tak Ta zaplavi ponukami zump za 500-600 eur, ale vzdy je to nakoniec ta ista zumpa z PL, casto derava.... ano, ak staci taka, tak je to lacnejsie. My sami mame taku nadrz na vodu, ale ako zumpu by som ju nedavala. A mozes samozrejme ju spravit aj sam, ale ak ju chces dobre zaizolovat, tak sa to tiez vystvera na slusne cisla.
Odpovedať
@margarita 16m3 veľmi kvalitná slovenská žumpa napr. zapa piešťany ceníková cena 1600 eur aj s položením do jamy. .... Ja toľko ton nezdvihnem, ináč by som si ju aj sám osadil :-D Spodná voda ani prejazdnosť tejto žumpy cenu nezvyšuje, lebo to je štandart. Sám robiť žumpu je v dnešnej dobe blbosť...tam potom nie je jednoduché vybaviť certifikát. Ale o žumpách som písal v inom vlákne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?