Riesenie stavby dodavatelsky, povedzme bungalov 12x10m

Mam otázku, ma nikto z Vas skusenosti s riesenim stavby takmer cisto dodavatelsky ? Myslim tym ze 90% prac spravia postupne najate firmy/zivnostnici a max 10% spravim rukami ja (zaklady + neake drobnosti). V podstate by som chcel riesit materiál a vyber zivnostnikov na jednotlive fazy. Mam pomerne dost casu (pracujem z domu) ale viem ze som manualne nesikovny, co sa tyka organizovania a vyjednavania cien to je ok. Stavebny dozor si viem zohnat pomerne kvalitny(kamarat). Co sa tyka casu moze to trvat kludne 3 roky.. Pokial takyto projekt stoji na kluc 100,000 EUR za kolko by som to zvladol tymto sposobom ? Neake postrehy a rady ? Dakujem ! M.
Odpovedať
vsetko zalezi na to ake partie si cenovo budes vediet zohnat(pozor nie vsetko je cena, treba to spravit pomerne lacno ale hlavne kvalitne) a ake si budes schopny vybavit ceny na stavebny material. Da sa to, ja som tiez vonku(UK) a staviame stylom objednam material, zozeniem zivnostnikov a robi sa, kontroluje to stavebny dozor. Chce po pevne nervy a zjednavat, teraz je cena stavebnych materialov pomerne nizka plus stale sa da ist este dole pri vascich odberoch atd. Nam by to malo trvat cca rok, zacali sme v polovici aprila a byvat sa bude dat pocitam tiez v takom case po roku(samozrejme obyvatelny stav, niektore veci sa budu riesit uz pocas byvanie napr.zahrada ...). Pozri album. Good luck;-) p.s.ak je to dobry kamarat budes ho potrebovat, mne asistuje svokor a je super mat tam niekoho komu mozes 100% doverovat!
Odpovedať
Profilova fotka
o30%
Odpovedať
Profilova fotka
Ak si zmenežuješ výber materiálov (okná som mal presne tie isté v rozpätí od 4.200 do 6.200 €, tehlu som stiahol oproti cenníku o 40 %, ale strechu iba o 19...) a budeš so živnostníkmi riešiť veci "z rúčky do rúčky", tak to môžeš stiahnuť fakt o 30 aj viac %. Ale budeš naopak prekvapený, ako Ťa zaskočia výdaje, s ktorými nebudeš dopredu počítať: vykopávky, prekopávky, odvozy a dovozy, mechanizmy, siete...
Odpovedať
Lacnejšie áno ale o koľko to tažko povedať, si z PN okresu ...a tu sa stavia dosť , ledva je niekoho zohnať nieto ešte vybavovať dobrú cenu za prácu ak je veľa roboty ...v poslednom pol roku/ roku lacných hypoték ... V projekte môže byť zámerne mierne stlačená cena dolu ...aby presvedčili kupujúceho projektu Usporené prostriedky môžeš ľahko " rozflákať" pri dokončovaní vnútra domu , na obklady , dlažby atď. Dôležité je držať sa podrobného rozpočtu. antonmesaros by to zvládol o 30% určite ale niekto iný len o minus 10% ďalší o plus 10% Jedno je ale isté, ak si to budeš sledovať dom bude kvalitnejšie vyhotovený ako keď niekto stavia len na predaj.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ahoj, to zaleží na akých živnostníkov narazíš, pretože niekedy sú živnostníci ešte drahší ako malá stavebná firma ;-) Ak ti môžem poradiť, tak HS si daj zrealizovať jednému človeku, pretože ak sa ti tam vystriedajú viaceré partie, tak je možné že sa ti to predraží, lebo každá partia chce zarobiť :-) A hlavne si daj urobiť podrobný rozpis prác, ktoré v danej cene sú zahrnuté aby si si to vedel porovnať s inými firmami alebo živnostníkmi. A to koľko ušetríš zaleží na tvojej šikovnosti a na materiáloch, kt. použiješ, ale ak budeš vyjednávať, tak určite ušetríš. Tri roky je veľa času, rozhodne to stihneš aj skôr :) skús sem dať projekt RD a určite ti sem veľa ľudí napíše, koľko to cca bude stáť. Ja som stavala kombinovane niečo so stavebnou firmou a niečo som zháňala sama, tiež pracujem z homeoffice. Pôvodne som chcela tiež iba partie živnostníkov, no keď som videla tých " profesionálov " tak som si radšej zohnala firmu a tá mi urobila HS. To je moja skúsenosť, stavala som v 3/ 2014 v Nitre.
Odpovedať
Profilova fotka
Je dôležité mať dobre spracovaný výkaz výmer a tendrovať ( je potrebné si od uchádzačov vypýtať aj referencie zrealizovaných zákaziek s tel. číslami spokojných zákazníkov ) . Na zemných prácach sa dá ušetriť do 40 % od cenníkových cien, ostatné do 30 % .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?