Posúdenie rozpočtov

ahojte idem stavat dom na kluc. mam ponuky od 3 firiem (doporucene referencie). rada by som si dala rozpocty posudit niekomu nestrannemu. pls mate s tym niekto skusenost? pripadne viete niekoho doporucit? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
posúdenie sa nemá ako oprieť o rovnocenné podklady, skôr by ste si mali nájsť zodpovedný dozor, s tým prejsť vybraný rozpočet a overiť kvality v ňom zakomponované a realitu na stavbe. U nás sa prebral socialistický model rozpočtovania dielov stavby, takže pri betonáži základov neviete, koľko stojí materiál a koľko práca. Inde sa používa rozpočet "materiál- práca" v celkovom pomere asi 1:1. Materiál sa dá dokladovať, práca je potom dohodnutá cena.
Odpovedať
vsetkym oslovenym firmam som poslala jednotny vykaz-vymer. je vsak pravda, ze jedna z firiem si do sablony doplnila "vlastne" riadky naviac. ak som teda spravne pochopila, rozpocty by mal vediet posudit a vyjadrit sa k nim niekto, kto robi stavebny dozor. este som tu citala o cloveku "rozpoctar". kde takeho najdem? to je predpokladam specializovany clovek, ktory robi rozpocty.
Odpovedať
Profilova fotka
rozpočtár v jednej firme by mal z účtovných podkladov vyrátať náklady na práce a zostaviť rozpočet, ale to sa robí len v úplne veľkých firmách a tam sa započítavajú réžie, v stovkách %. Tieto ceny sa zverejňujú a používajú ich rozpočtári malých firiem, kde sú iné réžie, takže musíte sa zmieriť s tým, že ak dosiahnete, že kúpite materiál za cenu v obchode a zaplatíte dohodnutú cenu za prácu ste v dobrej situácii.
Odpovedať
@blue_moon mali by ste si dat vypracovat vlastny rozpocet nezavisle od firiem. Oni maju nieco vy tiez a potom sa mozete dohodnut na sume, ktora je pre obe strany prijatelna. Ale ako pise @jan45 idealne by bolo mat dohodu, ze platite za material podla fakruty, blockov a zvlast za cenu prace.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj nápis mi do ip
Odpovedať
idealny variant t.j. cena materialu a cena prace je bezny? ja mam pocit, ze stavebne firmy si chcu uplatnovat "pre seba" aj zlavy za material, ktore im poskytne predajca materialu :) ozaj existuju stavebne fy., ktore vam ukazu realne doklady za nakup materialu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?