Mám nákres, čo dalej?

Zdravím Mám vlastný nakres domu, ako by som si to zhruba predstavoval, otázka teraz znie že ako začat.. Kedže to neni katalog musím najprv navštíviť architekta alebo poradí projektant? Za kažkú reakciu prípadne radu ohladom nákresu dakujem. Poprípade čo chovoríte na orientáciu stavby?
Odpovedať
Hlavne za niekym chod lebo to vyzera ehmm no nejako divne, nech ta trochu usmerni
Odpovedať
Profilova fotka
Autu doprajes vlastnu 40m2 izbu? Neviem nieco mi tam nepasuje
Odpovedať
Garaz nemusite riesit tu mam stale malu nato na co ju potrebujem. V podstate to ani nejak prerabat nechcem chlavne ako postupovat ked si to chcem riesit svojpomocne a potrebujem projekt. Ale dobrou radou nepohrdnem.
Odpovedať
Profilova fotka
@michal1000 tam potrebujete viac dobrých rád, pripadá mi to viac podnikateľský objekt ako RD. Je tam všetko, neriadi sa to snahou šetriť energie, nie je to určené pre rodinu, stačí Vám konštruktér s priemyslovkou a pár rokmi praxe.
Odpovedať
@jan45 no rad by som mal nizkoenerg. standard. Nema to byt podnikatelsky objekt len potrebujem pre osobne potreby vacsiu garaz a deti neplanujem ked tak jedno max. A popravde z projektov domov pre dve auta som nenasiel nic a ak ano nevoslo mi to na pozemok... Ako ste to mysleli stym ze neni snaha setrit energie?
Odpovedať
Profilova fotka
@michal1000 uz len tym ze mas garaz spojenu s domom tak spotrebujes viac energie, ci tam planujes kurit na 22? Dalej je to clenitost domu a orientacia. Z juhu ti bude svietit max tak do garaze, takze solarne zisky v zime taktiez nic. Tento dom lacny nebude. Ale je to na tebe. Najdi si projektanta, ktory ti to nakresli pre stavebne povolenie a mozes sa realizovat...
Odpovedať
Profilova fotka
@michal1000 je tam veľa výklenkov, otvorov, garáž nie je odizolovaná, už pre troch ľudí je ten priestor nevyhovujúci. Ešte tak mládenecký byt, až na tie plochy.
Odpovedať
@jan45 No nato kolko som sa stym natrápil nie dobre ohlasi. Ale tak nato som tu a rad si necham poradiť. Ale ktomu že pre troch ludí je to zle nemožem súhlasiť. Lebo tie projekty a domy čo som vydel boli vacsina králikárne. Myslím že na 3izbak pre dve osoby je 110m bývania akurát.... Ale obrátim sa na architekta.
Odpovedať
Profilova fotka
@michal1000 koncepcia v hrubých rysoch nie je zlá, treba dotiahnuť detaily, pri práci v kuchyni napr. máš prirodzené svetlo od chrbta.../???/, spálňu by som zväčšil na úkor plánovanej vane, tú by som ani nedával, ale ak ju potrebuješ, daj ju oproti pri obývačku, zbytočne máš chodbičku pred spálňou, čo to je v tej prvej izbe pri vchode??? Kúpeľňa? Sprchový kút? Ukáž to projektantovi, ešte lepšie architektovi, my sme prerábali projekt v pôdoryse asi 6x, tak sa toho neboj.
Odpovedať
@michal1000 Každý si môže navrhnúť to, čo je pre neho vyhovujúce. Nie som projektant ani architekt, takže nemám právo kritizovať tvoje dielo. Ale ak chceš názor nestranného, tak ti dám pár svojich myšlienok: 1. nevidím, kde je vchod do spálne. Ak to je cez tú úzku chodbu (3,34 m2) tak to nie je praktické - chodba je dlhá a úzka. 2. veľkosť garáže neriešim, ale budeš musieť myslieť na jej odizolovanie od obytnej časti, lebo stena vedľa garáže bude studená. 3. šatník je príliš veľký - škoda toľko priestoru. Radšej ho presuň v prospech spálne. Tá je veľmi stiesnená - najmä kvôli tej členenej stene pri vani. 4. tú časť, kde je kúpeľňa a technická miestnosť by som trochu popresúval - nech je bojler a práčka čo najľalej od spálne. 5. tá miestnosť 18,65 m2 je druhá izba? Kde má vstup? Ak plánuješ vstup z predizby, tak to nebude dobré. Pavažuj predizbu za akúsi "špinavú" zónu - kde sa prezúvaš, takže tam môže byť nečistota zo dvora. A keď pôjdeš do izby, tak si tú nečistotu do izby zanesieš. Za telkou asi vstup nebude... 6. Naozaj si myslíš, že 2 izby stačia pre 3 člennú rodinu? To ako rodičia v spálni a dieťa v tej izbe pri vchode? Kam bude chodiť dieťa sa osprchovať? Cez obývačku do rodičovskej kúpeľne? A tá izba je väčšia ako spálňa? Malo by to byť naopak. 7. mne osobne sa nepáčia tie vytŕčajúce rohy - napr. ten roh vane do spálne, roh prednej izby do predizby. Radšej tie steny zarovnaj do línie. Ešte by som to skúsil prerobiť. Skús si to predstaviť na živo, ako keby si tam bol. Skús si tie rozmery chodieb na kresliť na zem, ako by si prechádzal cez tú chodbičku do spálne. Myšlienka, že dieťa bude vpredu pri vchode nie je zlá, ale potrebuje aj tá izba nejaké to sociálne zariadenie - WC vidím, že tam je ale ešte aspoň sprchový kút a umývadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@michal1000 Myslím si, že obvodové múry by mohli byť, ale vnútro by som si dala komplet prekresliť architektovi. Pre mňa chaotické, osobne by som nechcela takýto pôdorys. Za garážou by sa mohla pravá strana viac rozšíriť, vznikol by tam pekný priestor pre L-kovú kuchyňu s obývačkou. Izba by boli vpredu, v strede a medzi nimi pekná, veľká kúpeľňa. Možno tak nejako :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?