Koľko stojí stavbyvedúci?

Máte niekto skúsenosť s výstavbou domu cez angažovanie stavbyvedúceho? Človeka co by na všetko dohliadal, mal všetko pod palcom atď... Koľko stojí na hodinu? Alebo ako ste platili?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od connor87:

Máte niekto skúsenosť s výstavbou domu cez angažo…
@connor87 Počítaj minimálne 20€/hodina + doprava. S tým, že nenájdeš nikoho, kto by ti dochádzal na dlhšie km. Ale prečo sa neopýtaš na SU, či obci?
Odpovedať
@frantisekca diky, očakával som tak 15e. 20e za hod je už slušná pálka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od connor87:

@frantisekca diky, očakával som tak 15e. 20e za h…
@connor87 ... celu hrubú stavbu po strechu vám skontroluje a uriadi za max 20 hodín a garantujem vám, že pri tých dnešných majstroch, vám tých 400€ za to stojí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

@connor87 ... celu hrubú stavbu po strechu vám sk…
@brapene to je ale riadna blbosť. to neplatí ani pre stavebný dozor, nieto pre stavbyvedúceho. od neho sa čaké niečo iné, ako iba dať podpisy+pečiatky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od connor87:

@frantisekca diky, očakával som tak 15e. 20e za h…
@connor87 Ho chceš zamestnať na plný úväzok, že ti príde tak podstatné rozdiel 15 vs 20€/h ? Profesie ti na stavbe budú pýtať viac v prepočte na hodiny ..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od worker_falcon:

@brapene to je ale riadna blbosť. to neplatí ani …
@worker_falcon ..nečítal som asi s porozumením... mal som na mysli stavebný dozor, nie stavby veduceho...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od connor87:

Máte niekto skúsenosť s výstavbou domu cez angažo…
@connor87 Ja som platil 1500 eur za podlažie (suterén, prízemie, poschodie čiže 4500 eur) zodpovednosť, cenové ponuky, objednávky, dodávky po štádium vrchný veniec. Ale aj tak musím veľa vecí riešiť aj ja, aj keď šlo by to aj bezomňa ale na úkor prevedenia alebo ceny. Každopádne by som to bez neho nepostavil hodnotím to teda pozitívne.
Odpovedať
@jarek42 môžeš aj zverejniť za kolko cca hodín alebo dní bolo tých 4500e dokopy?
Odpovedať
@brapene za 20 hodín. To asi ťažko. Mňa zaujíma koľko stojí na celú hrubú stavbu človek co to bude mať pod palcom. Nazvyme ho stavbyvedúci, alebo pan domáci, človek co zariadi materiál, skoordinuje robotníkov, vydopytuje cenové ponuky, a hlavne bude kontrolovať zhotovenie stavby v súlade s projektovou dokumentáciou. Tak aby človek investor bol odbremeneny od týchto úkonov. Potrebujem to vedieť, prosím o priamu odpoveď.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.

Odpoveď na príspevok od connor87:

@jarek42 môžeš aj zverejniť za kolko cca hodín al…
@connor87 zmluvne dohodnuty termín odovzdania uzlového bodu potvrdené v stavebnom denníku mnou odsúhlasené bezvýhrad. Termín plus maximálne meškanie 50 dní inak po termíne záväzok stavbyvedúceho platiť mi 50 eur za každý deň omeškania. Ak by tam bol aj 20 hodín za celý čas tak dostane tak isto. V hodinách ti to neviem vyjadriť ale podľa mňa viac ako 4 takéto stavby naraz by nestíhal. Ale priprav sa, že budeš aj tak riešiť niečo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od connor87:

@brapene za 20 hodín. To asi ťažko. Mňa zaujíma k…
@connor87 vidím, že ani vy nečítate s porozumením. Vyššie som niečo napísal....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Technický dozor investora je iná funkcia ako stavbyvedúci. TDI ho kontroluje, dozoruje. Je platený za hodnotu, nie za čas.
Odpovedať
@blacksr ano, a kolko cca berie TDI sadzbu na hod.?
Odpovedať
Je platený za hodnotu, nie za čas.
Odpovedať
@blacksr dobre, tak za dom v hodnote 200000e môže koľko zobrať.?
Odpovedať
@connor87 Neviem. Suma za aktívny výkon TDI sa pohybuje v tisíckach eur. Veľa záleží na úrovni projektu - či je detailný.
Odpovedať
@connor87 Čiže oslovte dozorov vo Vašom okolí, ukážte projekt, miesto stavby a dohodnete sa na fungovaní.
Odpovedať
https://www.modrastrecha.sk/forum/sta...
Odpovedať
Najdi si nejakych, oslov ich a budes vidiet, kolko ktory pyta. Nebude to lacne, to je asi jasne, ale tak vyplati sa to, nie? Dom nestavias kazdu chvilu, tak si treba radsej na tom dat zalezat.
Odpovedať
S peciatkami vela... ale pokial chces niekoho, kto len riadi stavbu ked treba, tak oslov niekoho zamestnaneho. V rodine mame cloveka, co riadi stavby za 1200e/mes brutto.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jerry44:

Najdi si nejakych, oslov ich a budes vidiet, kolk…
@jerry44 treba si na tom dat zalezat, investovat, to je fakt, ale tak ked raz si nieco take clovek nemoze dovolit, ze setri kazdu kazdu korunu, tak to je potom trosku o inom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od connor87:

@brapene za 20 hodín. To asi ťažko. Mňa zaujíma k…
@connor87 tipujem že stavbyveduci v stavbenej firme ak je zamestanany na trvalý prac. pomer ma plat min 2500 v hrubom a viac a k tomu ma všetko co potrebuje k dispozicii t.j. mobil, notebook vratane platených programov, osobne auto.... a samozrejme su socialne výhody vyplívajúce z kolektivnrj zmluvy. takže z toho by sa dala vypocitať jehohodinovka. Tych 20 eur je na dolnej hranici. No neviem velmi o stavbyveducích na voľnej nohe. Vascinou na volnej nohe su ludia co robia stavebný dozor...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cyrus12345:

S peciatkami vela... ale pokial chces niekoho, kt…
@cyrus12345 a popri je zamestananý ako stavbyvedúci? Tak taký nema vela casu na fušky
Odpovedať
@marrad asi tak. Takí nemaju čas
Odpovedať
Profilova fotka
@connor87 bezna sadzba toho co dopytujes je 5% diela, tzn. pri cene 200000euro je to 10000e. Za 15-20e ako tu splietas je cena dokladaca v Lidli, nie cloveka z fachu. Ak chces nieco lacnejsie, skus sa poobzerat po ludoch co robili stavbyveducich/TDI v okoli a idu/su na dochodku. Tam mozno najdete rozumnu dohodu pre obe strany.
Odpovedať
Ono sa to nevolá stavbyvedúci, ale stavebný manažér. Funkcia stavbyvedúceho je o niečom inom. Pokiaľ ide o tú činnosť, zrýchlene píšem, tak to obsahuje komplexné riadenie stavby, od kontroly projekčnej prípravy, cez tendre na dodávateľov, zostavenie rozpočtu, príprava zmlúv o dielo a objednávok, zostavenie harmonogramu prác, riadenie stavby z technickej, organizačnej aj finančnej stránky a väčšinou končí kolaudáciou a odovzdaním dokumentácie. Pokiaľ ide o cenu, určine nefungujú hodinové sadzby 15 - 20 EUR/hod. To je pod úrovňu hodinových sadzieb remeselníkov. Cena skúseného manažéra je niekde okolo 50 - 55,- EUR/hod. Samozrejme je možná aj paušálna dohoda, kde je obvyklá cena okolo 4 - 7% z ceny investície. Aj tu to skáče, lebo pokiaľ sa pôjde cez generálneho dodávateľa, tak to môže byť aj menej, lebo odpadá množstvo organizačnej práce, ktorú vykoná stavbyvedúci generálneho dodávateľa. V tomto prípade však treba počítať s maržou generálneho dodávateľa a tá môže byt aj 20% z ceny prác zúčastnených subdodávok. Vtedy sa možno oplatí práce podeliť, vytendrovať samostatne a uriadi to manažér, len náklad na neho bude väčší (preto píšem rozpätie, ale stále sa to oplatí). Záleží to od okolností a projektu a koľko času tomu chce venovať investor. My sa tým zaoberáme a takto to zvykneme naceňovať a vysvetľovať klientom.
Odpovedať
Profilova fotka
Mna by zase zaujimalo kolko stoji stabyveduca 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jaro222:

Ono sa to nevolá stavbyvedúci, ale stavebný manaž…
@jaro222 ti šibe? 7%? veď tu si svojpomocníci dajú do kolena vŕtať pre sto eur za železo. ale samozrejme na zariadenie už lietajú desiatky tisíc, to je druhá vec. hádam si nemyslíš, že dajú toľké peniaze za akéhosi "darmožráča "😀takého bez problémov zastúpi manželka investora, všetko vytendruje, pozisťuje dôležité informácie na laickom fóre, a hotovo, ušetrené tisíce eur. vraj.
Odpovedať
Aj tých 100 eura je veľa, za čučoriedky, domáce uhorky a k tomu pár zaváranín.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?