Hruba stavba bungalov

Ahojte.chcem sa poradit...myslite ze pytana cena cca 14000 za robotu (hruba stavba) aj strecha v tom od zivnostnikov je oki?
Odpovedať
@zuzanapi11 Preboha ludia,naucte sa otazky zadavat s faktami k danej otazke!! Ako by Ti niekto mohol odpovedat,ked nedas ani len zakladne informacie ohladom stavby!!! Velkost domu,z coho bude,aky strop,v akom terene,poschodovy alebo bungalow atd atd,tych moznosti je milion a od nich sa odvija cena!!!
Odpovedať
Kamaratovi robili dom 8x15 s podkrovim za 7tis. Zaklady, vytiahnutie murov, preklady, venec, keramicky strop, domurovanie druheho poschodia. Schody Atd. Komplet od zakladu .Strechu robil tesar.
Odpovedať
@zuzanapi11 je 20 eur za nakup v tescu moc?
Odpovedať
@ondro81 Skus isť do Kauflandu tam to majú za 19,50
Odpovedať
Profilova fotka
Kolko psov zje kolko kosti za kolko hodin?
Odpovedať
@pluky Odpoved je jednoducha: Tolko. :)
Odpovedať
Aby tu bola aj nejaka normalna odpoved tak nie, nie je to vela. Praveze je to tak akurat a este by som povedal, ze aj menej ako by si mohli pytat. Ked ponukaju takuto nizku cenu tak by som si este asi radsej preklepol co su zac a ci maju nejake recenzie aby si mala istotu, ze vsetko bude tak ako ma byt
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanapi11 pozri pisal som to tu viackrat ked chces pozri moj album, to co tam vidis na poslednej foto som robil vsetko sam(robim to prvy krat) , vsetko mam zaevidovane a trvalo mi to zatial 380-390 hodin nech mi veniec a strecha trva 200 hodin -- tak si to videl a zistis ze si nejaky sasovia chcu zarobit 25 eur za hodinu !!! to kde ste na slovensku videli taku mzdu?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanapi11 Síce je to málo informácií ale súhlasím z @zrubo ak počítam že v stavebnom byznyse je zaužívané cca koľko stojí materiál toľko práca tak je to celkom dobrá cena lebo ak by si mala dom akýkoľvek malý materiál bude stáť viac ako 14000, čiže ak to je oficiálne a dostaneš aj faktúru alebo nejaký doklad tak je to cena celkom primeraná. Nič ti ale nebráni dať si urobiť viac cenových ponúk a pri realizácii nezabudni na nezávislí stavený dozor. @jblaze A čo chcel básnik svojim príspevkom povedať :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko ze sa na slovensku umelo nastavuju ceny ako na zapade europy.
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze Prečo myslíš že to je umelo nastavené, ja si myslím že cenu z veľkej miery určuje trh keby nemohi zohnať prácu za takéto ceny musely by ísť nišie. Ale na ceny západnej európy to aj tak nemá známy má v BA firmu na výstavbu krbov a keď chodí robiť do rakúska slovákom pítal sa prečo si nezavolajú rakúšana tak sa dozvedel že miestny berú 50 eur na hodinu, darmo vždy platilo že remeslo má zlaté dno.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko pod remeslom si predstavujem nieco co si bezny clovek nedokaze urobit sam ale treba nato talent ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jblaze Divná predstava, keď je každý človek iný a každý vie niečo iné. Napríklad bežný človek si sám nestavia dom, väčšinou to robí ten čo potrebuje ušetriť alebo možno taký čo až tak nepotrebujú bývať a má to ako hobby. Keď si už spomínal tú západnú Európu v takom Rakúsku alebo Nemecku kde majú ľudia o trochu lepšie platy by málokoho napadlo stavať si dom sám, ale tam ani ľudia nemusia silou mocou bývať len vo vlastnom a kľudne tam žijú dlhodobo v podnájmoch, no iný kraj iný mrav. =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko este pred 20 rokmi si ludia stavali domy sami, potom prisli nato nejaky podnikavci ako si zarobit, ved banky davaju hypoteky a ludia nemaju problem sa zadlzit na cely zivot tak preco im nenarubeme vysoke ceny. ja som trosku iny nemam ani cas a mam peniaze a aj tak si dom staviam sam, chcem sa niecomu priucit
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze Pred 20 rokmi si každý sám dokázal dokázal svoju škodovečku opraviť doma na záhrade s trinástkou sedemnástkou a kladivom, to neznamená že sa to tak dá robiť aj s dnešnými autami to isté pri domoch domy už dávno nie sú len tehly poukladané na seba. Ak je tvoja situácia taká ako píšeš si dosť iný, ja mať dosť peňazí aby mi postavil dom niekto iný radšej by som svoj čas trávil s rodinou prípadne koníčkami a nie získavať znalosti ktoré už druhý krát nepoužiješ :-|. @zuzanapi11 Sory že ti spamujeme tému hlúposťami.
Odpovedať
Profilova fotka
Toto su podla mna take zbytocne temy. Ani nevieme v akej lokalite by sa malo stavat, aky velky by mal byt ten dom. Je milion faktorov od ktorych na koniec zavisi vysledna suma. Tazko sa to takto pocita a hlavne, je rozdiel aj v pomenovani hruba stavba. Niekto tam rata veci, ktore iny zas nie. Bolo by fajn to viac skonkretizovat
Odpovedať
bez zbytocnych komentarov-chces odpovedz alebo sa pytaj.nechces nereaguj take jednoduche.......
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?