Dostavba domu - cena?

Dobrý deň, rozmýšlame nad ukončením spolupráce s firmou, ktorá nám stavia dom. Vedel by nám niekto poradiť koľko by cca stála dorábka bungalovu o rozmeroch 10x13m? Je to dom bez podpivničenia. Pri odstúpení od zmluvy budeme mať hotové: 1, základová doska, 2, obvodové steny, 3, strecha s taškami, 4, komín, 5, vnútorné hrubé priečky, 6, okná a vchodové a terasové dvere. Na práce by sme si chceli najímať remeselníkov, sami urobíme pokládku podlách a dlažby a obklady v kúpeľni a vo wc. Nie sme z oboru a do stavebných práci sa nerozumieme. Ocino nám pomôže s podlahami a obkladmi, ale to je asi veškerá pomoc, ktorú zoženieme. V dome plánujeme podlahové vytápanie, elektrokotol, krbové kamna. Kuchyňu do celkovej ceny nerátam. Ďakujem za odhady (obrázok je stiahnutý z netu, ale cca zodpovedá nášmu domu)
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@nina004 To čo píšeš že bude hotové je v podstate hrubá stavba s oknami, ak ti stačí veľmi hrubý odhad tak hrubá stavba sa dá počítať ako tretina ceny domu, ale záleží od veľa faktorov a moc presne sa to nedá určiť.
Odpovedať
budete potrebovat urobit vnutri tieto veci: Odpady, voda, elektrika, kurenie s podlahovkou, zateplenie podlahy, poter, omietky, sadrokartony. Toto je do stavu holodom. Hruby odhad elektrika 6-7000, Voda odpad 4000, Kurenie s podlahovkou, zateplenie 5-6000 , zateplenie podlahy 2000, poter 1500, omietky 3-4000, sadrokarton 2500...cize hruby odhad do 30000 holodom, a este vonkajsok podbietie, zateplenie , fasada...Cize kludne by som pocital dalsich 40000 plus dlazba, kupelka , kuchyna dokoncit.
Odpovedať
@maxogo ak by som mal dat za elektriky do toho domu 7 000 tak to ai radsej spravim skolu, vyhlasku a zapojim sam aj s odhruyznutou jednou rukovu. to iste voda s odpadom za 4k, keby stal material na vodu aj liter co je nerealne tak akoze 3 000€ za robotu? prosim ta dohod mi take zakazky vyserem sa na to co robim u teba zarobim 3 litre za 3 dni.
Odpovedať
@sysell @maxogo @martosko Dakujem za odhady. Zatial sme za to, co mame zaplatili necelych 39 000€. Potrebovali by sme to dostavat do nejakych 50 000€, co asi nie je velmi realne. Firma by to za tie peniaze dostavala. Je to zmluva z 2017,od vtedy vsetko dost podrazelo. Len sa bojime kedy to postavi, ked zatial mame len to, co mame :-|
Odpovedať
@nina004 to mate zmluvu na bungalov na kluc za 50 000e?Dost nerealne.
Odpovedať
@sysell ano ak si to spravis sam , tak to bude tak ako pises, a ak nie, tak tolko si prichystaj...ja si robim sam, pocitaj co material to cena prace, na vacsinu odbornych veci
Odpovedať
@kuracinarez Na kluc je to 89 000€,ale 39tis.sme uz zaplatili.
Odpovedať
@nina004 do 50000 to dokazete
Odpovedať
a to nemate poriadnu zmluvu k tomu?datum ukoncenia a podobne?
Odpovedať
@nina004 jaaj tak to date za 50000e.
Odpovedať
Mame k tomu zmluvu a podla zmluvy by to malo byt do 2.novembra 2019 hotove. Ale datum ukoncenia sa stale posuva-pocasie,dlhsia vyroba okien-HS portal, nedostupnost tehal,momentalne "nedostupnost stresnej krytiny", atd. Podla informacii ma firma vela zakaziek a absolutne to nestiha.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nina004 jasne kaslite na firmu a dostavajte sami za tie peniaze to urcite date. Len smelo do toho
Odpovedať
No mame podobný dom a neviem či to z tohto stavu daju za 50k. Ak nebudú vymýšľať s drahšími obkladmi atď a budú si robiť svojpomocne, tak im to možno tak tak vyjde, ale ak by som mal zarátať už aj nábytok atď tak skôr nie a ak mám rátať okolie domu, tak to už vôbec nie.
Odpovedať
@peter0 Nabytok do toho vobec neratame, ani kuchynsku linku a okolie domu tiez nie. Uvidime, firma ma este dva ochranne mesiace, za ktore moze nieco urobit. A potom do toho pojdeme sami.
Odpovedať
@nina004 my sme celý dom stavali svojpomocne a ušetrili sme tým veľa peňazí. ak sa ti bude dať odstúpiť, tak odstúp, budete to mať lepšie. a ešte keď sa takto vyhovárajú a posúvajú termín. k dnešnému dňu máte čo všetko spravené?
Odpovedať
@nina004 ešte taká drobnosť, ktorú by som rád pripomenul, keď sa už chystáte zrušiť zmluvu. Ja som kurenárov vybavoval 5 mesiacov. Prvý mi vrátil projekt po dvoch mesiacoch čakania. Postupne som oslovil štyroch. A omietkári dohodnutý 4 mesiace a pred termínom prestali dvíhať telefón. Objednaní fasádnici v septembri ohlásili, že to už tento rok nestihnú... a tak ďalej a tak podobne.
Odpovedať
@roboza uz som sa zlakol ze som na tom takto iba ja
Odpovedať
@cotibebemore extrémny prípad mi povedal kamarát sused. On má krstného otca murára. A ten mu po zime, keď začínal stavať, povedal, že mu príde ťahať múry, ale najskôr tak v auguste. Na pol roka vybukovaný - pomôž si ako vieš.
Odpovedať
@nina004 na fasadu sme aj my dlho cakali ale kurenie by nemuselo trvat tak dlho (podlahove). to maju urobene za 2 dni. my sme to robili sami cca 4 dni. Skor tie vacsie prace - omietky, sadrokartony. kde ta partia skutocne stravi na dome tyzden je problem lebo je ich problem zohnat. My robime sami zo stavu ako si popisala a vyjde to cca 40-50 tisic. Ale niektore materialy sme davali drahsie (halvne tie co je vidno)
Odpovedať
niekto v polke novembra este chce veniec betonovat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?