Cena výstavby svojpomocne stavaného domu

Ahojte. Vedeli by ste mi napísať Vaše názory.. že koľko by asi stála výstavba (svojpomocne) tohto domu? Budem vám veľmi vďačná. http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-...
Odpovedať
Co je svojpomocne? Kazdy si pod tym predstavuje nieco ine. Aka uroven domu? Pasiv, NED..... Nieco podobne mam rozpracovane aj ja. Hruba stavbu mam do 20 000, pod hrubou stavbou mam na mysli zaklady, mury, drevo na krov + falcovany plech ako krytina + elektrina. Murovat budem z betonovych tvarnic. Takze bez okien, zateplenia a dalsich veci, to viem dat neskor. Pokial mate sikovnu polovicku, ktora tam bude po vikendoch otrocit da sa do 75-80 000. Ak budete volat partie, tak neviem ale predpokladam ze viac.
Odpovedať
Odrátaj si 20-25% zo sumy a vyjde ti cena, za koľko môžeš ten dom postaviť. Je pravda, že fyzicky a psychicky to bude náročnejšie... Treba rátať s tým, že ak nie ste lakomí, tak si nebudete dávať na vlastný dom najlacnejšie materiály (tak tam sa tá suma môže trocha zvýšiť) ;-) ale na druhej strane sa netreba báť, že detaily budete mať odfláknuté :-)
Odpovedať
@oscipovsky Pasív to asi nebude, lebo má okná na každú stranu a nevidím zateplenie. @mya19 Najviac sa dá ušetriť návrhom domu. Neponáhľať sa. Odporúčam naštudovať si niečo o pasívnych a nulových domoch. Zmeny postaveného domu sú drahé.
Odpovedať
Profilova fotka
svojpomocne je veľmi široký pojem, keď som ja staval, tak sa svojpomocne vyrábala tehla a tvárnice, drevo kresalo na stavbe, betonovalo ručne. Treba si postaviť latku, základné materiály si spočíta aj laik, ku tomu pridať 20% na nepresnosti a to je približná cena. Keď som staval a mal zákazku dvadsať km vzdialenú, náklady stúpli o 15%, takže tu presná informácia je asi nemožná.
Odpovedať
bratranec stavia svojpomocne trojposchodový. Už má dvere, oná, elektriku, vodu, kúrenie, steny nahodené na hrubo, zateplenie podkorvia. Teraz ešte treba natiahnuť pucovky potery zatepliť z vonku. Celkovo už minul cca 60 000€. Ale každý dom sa líši v závyslosti od použitých materiálov vzdialenosti dodávateľov a množstvo iných faktorov.
Odpovedať
Ďakujem krásne za názory a komenty... oondrejj a rozmery domu má aké??
Odpovedať
rozmery má 10*8 všetko sme mu staviali svojpomocne rodina kamoši. Takže k cene musí ešte pripočítať nejakú tu stravu, pivo a podobne. Ale aj tak myslím, že v porovnaní s rovnakou stavbou stavanou cez firmu je to cená pomerne výhodna. Neviem ako súna tom iný.
Odpovedať
Ked si zozenies partiu zivnostnikov a nie stavebnu firmu, kde prave okrem tych istych zivnostnikov musis zaplatit este aj majitelov sukr firmy, ich asistentky, uctovnicky, upratovacky, milenky a este neviem koho vsetkeho tak ta ten dom vratane materialu a prace spominanych zivnostnikov musi vyjst do 70tis EUR, tipujem, ze praca na hrubej stavbe tj zaklady, stropy, steny ci uz obvodove alebo vnutorne musi vyjst pri tych najlepsich ponukach do 10tis EUR... ja som staval dom zo zast.plochou 133m2, obostavany priestor 750m3, a hruba stavba co sa tyka prace ma vysla na 12tis EUR, a cena celkom domu po dokonceni cca 85tis EUR, za predpokladu, ze som si zohnal zivnostnikov - nie stavebne firmy
Odpovedať
@joper To máš pravdu. Našťastie u nás sa všetko realizuje svojpomocne. Ja pomôžem jemu a keď zase budem ja niečo robiť príde on pomôcť mne. Roky to tu už tak funguje. Je to dobre hlavne v tom, že nikto si za to nič nepýta. Ale v prípade že si chcete najať živnostníkov nebolo by odveci ešte aj nejaký stavebný dozor si zohnať.
Odpovedať
ja som mam nastastie stavebny dozor svoju kamosku a mam tiez uz nejake skusenosti so stavbami .. ale musim pripomenut dolezitu vec ... treba byt co najviac na stavbe .. lebo robotnici su tiez ludia a niekedy velmi radi oje*avaju a treba ich kontrolovat aby si veci nezjednosusovali a tym neflakali robotu, prip. material nedostal nohy a neskoncil namiesto tvojej stavbe na stavbe niekoho ineho :)
Odpovedať
@oondrejj @joper chlapci, nepridete aj mne pomoct? nam staci len niekto, kto nam ukaze co a ako mame urobit :) Dostanete nieco do vacku, stravu, ubytko, pifko... :)
Odpovedať
@borderka máš foťák, pofotíš, poradia ti cez internet, taká internetová piváreň
Odpovedať
Článok sa načítava...
Napiš presne čo chceš ukazat alebo urobit do pezinku to mam blizko tak si pomahame aj tu unas vdedine
Odpovedať
Profilova fotka
my staviame v podstate na mensie upravy tento dom rozmer 10/12 v BA hruba stavba,obvod,priecky, okna 3sklo salamander, strecha hlinikova prefa falcovana,komin icopal wulkan 8metrov,ipa izolacia zatial cena material plus praca 39000eur
Odpovedať
@medtop neviem ci to patrilo mne. Na budici rok zacneme so zakladmi na jar.. A ked bude doska tak s tymi obvodovymi murmi - chytit prvu radu, ako potom tahat tie mury pokial, jak potom poukladat strop a urobit salung ci vencovky na hornu platnu atd. Strechu tu uz si dame urobit.
Odpovedať
@borderka aj by som prišiel, ale tearz sviatky aked sa konečne otepli tak opäť pojdem pomôcť ostatným členom rodiny. Neviem či budem mať čas popri práci odbehnúť ešte aj k tebe. Inak pokiaľ hľadáš niekoho, kto ti s tým pomôže, nápomocný môže byž nejaký stavebný dozor. Alebo si najmi nejakého živnsotníka.
Odpovedať
@oondrejj ale to bude az buduci rok... od marca by sme chceli zacat so zakladmi, a od aprila tahat tie mury.. a potom postupne ostatne veci
Odpovedať
@novekosariska tak to si myslím, že je fajn cena. Koľko asi výdavkov vás ešte čaká?
Odpovedať
My zvažujeme rozmer tohto domu 8 x 10 metrov.
Odpovedať
Profilova fotka
ono zalezi ake zlavy si vybavis na materialoch,ake materialy zvolis,ale myslim ze do dokoncenia este asi raz taka cena cize moja predstava je do 80 000 eur a komplet dom 100 000 uvidime nechame sa prekvapkat netreba hned skakat na prve ponuky.vela stastia prajem
Odpovedať
Profilova fotka
@novekosariska http://www.fordom.sk/sk/katalog_rodin... co hovoris na toto? kolko by nas to asi tak stalo? cca ;-) dakujeeeem
Odpovedať
Profilova fotka
nemam carovnu gulu :-D hovorim vsetko je na zlavach materialu,cena prace su za 60 eur kubik aj za 30 aj 25eur tehlu alebo cokolvek mas za 1,50 ,3 eur alebo aj za 80 centov vsetko zalezi na tvojom stasti a sikovnosti ale ako bolo pisane 20 az 30 % maju zisk fi.takze ale myslim ze sa da dom postavit za slusne peniaze len treba mat nervy a cas a stastie akukolvek cenu by som trepol do vzduchu.vela stastia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
z uvedenej ceny, si mozes mozes odpocitat cca. 25-30 percent, tzn. 75-80 tis. eur. Znizit cena sa vsak da aj pouzitim odlisnych materialov a konstrukcnych rieseni. Kazdopadne vsetky tieto zmeny treba prebrat z projektantom daneho projektu. Hlavne si treba uvedomit, co vsetko je schopny si clovek spravit sam, resp. ci ma skusenosti so stavbou a popr. ludi ktori by mu vedeli pri praci pomoct. Na niektore veci totiz treba partiu ludi.
Odpovedať
Profilova fotka
co sa tyka otazky nizkoenergetickej vystavby, tam je cena vystavby pri dnesnej dostupnosti materialov rovnaka, tzn. ze vacsina projektov rodinnych domov v nizkoenergetickom standarte sa da postavit za porovnatelnu cenu. ;-) Nasledna uspora energii a hlavne pohodlie vsak jednoznacne hovori v prospech NED resp. PD.
Odpovedať
Profilova fotka
@novekosariska ty nemas corovnu gulu? :-D to je ale pruuuser . . .xi xi . . . .dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
:-D urcite sa vam to podari len treba cas a hlavne pevne nervy lebo dnes maju vsetci strasne moc casu a je to podla nich normalne :-D vela stastia
Odpovedať
Profilova fotka
@novekosariska dakovalaaaaaaaaa :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?