Cena domu Easyline

Ahojte, plánujem stavať dom Easyline. Akurát mi kreslia projekt so zmenami. Zaujímal by ma cena tohto domu svojpomocne (vlastne okrem strechy, elektriky a vody všetko by sme robili sami). Zmestil by som sa do 60.000 alebo stavia ho niekto? Pridávam fotky (originál aj zmenenú verziu). Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Ak budeš veľmi múdro šetrný, tak možno, ale pocital by som aj s možnosťou, že nie.
Odpovedať
Jednoduchá matika. Daj si naceniť material a budeš vedieť ako si na tom.
Odpovedať
@kristianp Si zručný, keď vieš murovať, miešať betón, omietať, zatepľovať, osadiť okná, položiť podlahu, maľovať a pod. Osobne si myslím, že za 60.000 to nepostaviš. Má to 120 m2, ak rátaš, že dom stojí 800 EUR/m2, tak to máš tak niečo pod 100.000. A to ešte nemáš pripojenie na siete, plot a okolie domu. A nejako sa mi nezdajú proporcie pôdorysu a vizualizácie. Pôdorys je skôr kocka, vizualizácia je evidentný obdĺžnik.
Odpovedať
Dosiahnuť štandard aj s minimálne potrebným zariadením sa dá od 900 - 1100 EUR/m2. Ty to chceš zvládnuť za polovicu. Na druhej strane ak sa do toho nepustíš teraz lepšie to už nikdy nebude. Ako píše slavoslav buď "veľmi múdro šetrný". držím palce.
Odpovedať
@kristianp Bla bla bla, nepocuvaj tie dristy "odbornikov", samozrejme ze to za tolko postavis aj ked neviem ako mas kureniea IS, rataj ale este vybavenie domu a okolie, zda ze to uz dako dotiahens ale ee stoji to este dost.
Odpovedať
@sysell Však si mu povdal to isté. Že síce za 60.000 postaví, ale ešte bude treba investovať ďalšie peniaze do dokončenia interiéru a okolia. Otázne, kedy sa mu tých 60.000 minie, v akom štádiu rozostavanosti.
Odpovedať
Okolie domu zatiaľ neriešim, to je mi jasné, že sú to ďalšie prachy. Som murár a robím už rôzne veci okrem strechy a inštalačných prác, ale dom od základov sám som ešte nepostavil. S chalanmi sme vypočítali základy do 5000€. No ale uvidím. Poprípade keď začnem, budem sem dávať fotky a rozpočet. Dúfam, že dobre dopadnem :-)
Odpovedať
Hlavne si daj ten projekt preratat rozumnemu statikovy. Ja som dal znamemu preratat statiku na zaklady a strechu. Uspora na betone a zeleze cez 3000 v zakladoch. Strecha približne to iste. Nehovorim ze treba sanovat ale treba s rozumom. Su volake normy ktore treba splnit a nie ich 3 krat prekrocit.
Odpovedať
@kristianp Tak veľa šťastia a držím palce, nech sa všetko vydarí. ;-)
Odpovedať
@chrobak7 Nevravim dokoncenie interieur, myslim vybavu postel, linka, televizor... za 60k to da mozno aj z castou nabytku a okolim ale to je uz fakt o tom aky standard potrebuje.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?