Ako zostaviť rozpočet na zariadenie interiéru?

Začíname sa venovať interiéru a prišli sme na to, že vlastne nevieme, ako zostaviť rozpočet. Ako ste k tomu pristupovali? Peniaze, ktoré ste na to mali vyčlenené, ste rozdelili na jednotlivé miestnosti? Alebo ste zvolili celkom iný spôsob? Aký?
Odpovedať
Profilova fotka
@maminnka my sme mali 5 tisic na zariadenie tak sme zacali so sedackou, stolikom, postel, komody, stol do pracovne, stol pod tv, vstavana skrina, skrinka pod umyvadlo, stol, stolicky........ zakladne veci co sme potrebovali k exzistencii..potom sme dozariadovali obyvku + pracovnu a este vlastne izby mame hole steny a nic nikde...to budeme riesit az detom na "mieru".
Odpovedať
No podla priorit, poznam jednych, co sice nemali ruru na pecenie, ale kupili obrovsky novy TV v obyvke, pritom ten stary este fungoval.
Odpovedať
zvazili sme, co vsetko budeme potrebovat a na kazdu vec sme si davali odhad ceny. v takomto cleneni napr. vstavane skrine, kuchynska linka, spotrebice, zariadenie pracovne, svietidla... a medzi polozkami som zvazovala podla priorit, kde urobit kompromis, alebo zlavit z narokov vzhladom na cenu. najskor som si prepocitala vsetko ako by som chcela, potom som zlavovala z narokov. ak sa pri realizacii podarilo ziskat lepsiu cenu ako bol rozpocet, o usetrenu sumu som navysovala dalsie polozky podla priorit.
Odpovedať
@atlaska touto cestou nechcem ist :-D prave preto to chcem nejako zodpovedne rozpoctovo zostavit, aj podla priorit, ale niekde zacat musime. Napriklad vobec nemam sajnu, kolo bezne stoja svietidla, sedacky, koberce.. a nemam ani vela casu behat po obchodoch a showroomoch. @andy03 tak to ste za 5 tisic toho celkom dost nakupili :) @bets dakujem, takto nejako si to predstavujem. Vela veci budeme musiet davat robit na mieru stolarovi, tam sa cena tazsie odhaduje, napriklad take dvere, ci nabytok do detskej izbe. Mne tie systemove riesenia, ktore sa daju najst na internete (detske izby), napr. z Ciech pridu dost drahe, tipujem, ze dobry stolar to urobi rovnako kvalitne a cenovo primeranejsie. nechcela by som, aby sa deti stahovali do novych izbiciek a tam okrem postele a stola nebude nic. Musi to byt pre nich motivacia, ked sa uz musia prestahovat zo znameho miesta... preto sa chcem stahovat do domu, ktory je uz zariadeny. Dufam, ze nie som naivna :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@maminnka my sme mali aku taku predstavu z obchodov.. napisal som co kolko stoji do jednej kolonky, to este doma... a postupne ako nakupujeme .. do druhej kolonky realnu cenu... samozrejme ze ta prva kolonka bola trosku navysena, tak sme radi tomu ak sa zmestime castokrat do tej sumy. :)
Odpovedať
ako chces vobec zostavit rozpocet ked nechces zistovat ceny ci uz z netu alebo obchodov? rozpocet z hlavy je blud, mozem ti napisat ze za svietidla sme dali 5000eur a Evka ti napise ze svietidla ich stali 2000eur. My mame 7 izieb a 4 wecka, Evka ma 3 izby a 2 wecka. Tu ti mi neporadime,ak chces vsetko naraz hladaj a zapisuj ceny, ak chces kvalitne veci ale nova pracka moze pockat - je to o prioritach. Mozes si spravit rozpocet pomocou obchodu IKEA a nahadzat do tabuliek ceny ake su tam,ale aj tak ho presvihnes. Sedacky stoja 2000e, a aj 20.000e - to mas rozne.
Odpovedať
@maminnka napr. skrine som si nejakym koeficientom prepocitala podla ceny, ktoru sme mali za skrine pred 5 rokmi, alebo kamarati nam prezradili cenu za ich zariadenie, cenove relacie svietidiel sa daju pozriet na nete. tiez vacsinu zariadenia davame robit. nejaky odhad sme museli urobit. a nebola som az tak odveci.
Odpovedať
@atlaska si ma nepochopila, ja nechcem rady, co kolko stoji :) je jasne, ze zakladny prieskum o cenach musim mat, tomu sa vyhnut neda. Samozrejme, ze to sa neda porovnavat, ani dva rovnake domy by sa nedali, nastastie mame kazdy iny vkus, potreby, predstavy a financne moznosti. Ide mi o system, ako rozpocet ludia zacinaju napocitavat, ci planovat. S tou IKEA je to dobry napad, dakujem
Odpovedať
@maminnka , my sme zo sumy ktoru sme mali na dom urcenu odratali cenu za hrubu stavbu, potom sme si vyclenili cast penazi na zahradu ... zbytok sme nechali na interier, tu sme to porozdelovali po velkych polozkach a potom po izbach... mali sme hruby nastrel co nas asi bude stat kuchyna, podlahy, rolldory, svietidla... inak sme uz isli po izbach, len tieto velke veci sme mali akoby samostatne polozky... ceny sme nejako zvlast nezistovali lebo sme cca 3 roky dozadu zariadovali byt tak sme vychadzali z tych cien alebo sme sa pytali kamaratov co zariadovali nedavno... ked sme zacali riesit interier tak sa ukazalo ze napr niekde budeme musiet doplatit ... tak sme presunuli peniaze z inej polozky...ver ze strasne vela veci vies zohnat podstatne lacnejsie ako je prvotna cena, len to chce strasne vela casu a energie...co sa tyka spravnosti rozpoctu, sme nieco nad, okolo 3000 ale to aj preto ze napr sme nepocitali s tym ze nas niekto okradne takze niektore vydavky budu vlastne dvojmo...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme si spravili v exceli tabulku, nahadzali tam jednotlive izby: kuchyna, obyvacka, kupelna... a k tymto kolonkam sme dopisali vsetko, co do nich budeme potrebovat. Napr. kuchyna - jednotlive spotrebice, kuch. linka, svetla, garniza, zaclona, dlazba a pod. K tymto konkretnym polozkam do zoznamu sme potom pripisali cisla, 1 - mimoriadne dolezite, 2 - dolezite, 3 - nie az tak potrebne, co sa moze dokupit aj neskor casom. Tento hodnotovy rebricek zavisi od teba, sama si uz potom urcis, co treba a bez coho sa spociatku zaobides. Mozno trochu komplikovane, ale nam to mimoriadne ulahcilo venovat sa tym veciam, ktore sa jednoducho musia spravit/kupit, a odsunut na vedlajsiu kolaj tie, ktore nevyzaduju okamzitu pozornost. Samozrejme sme k tomu este pripisovali informativne ceny, aby sme mali prehlad, ci sa mestime do vycleneneho rozpoctu.
Odpovedať
no ved najskor priority, prehlad cien a potom tabulku. ak nemas peniaze nazvys musis si urcit priority,vsetko zrejme hned mat nebudes. Ikea cennik je celkom realny, na nabytok ani nie-je to nic moc-ale mam 2 pracovne a su OK aj pekne aj funkcne aj vsetko funguje. Svetla maju podla mna dobre aj cenovo aj dizajn aj funkcnost. a ak nieco najdes hladaj lepsiu cenu cez najnakup.sk alebo heureka.sk
Odpovedať
@dedian @alyssa646 @andyfoto velmi pekne dakujem, pomohli ste mi!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maminnka neviem maminka kolko chcete do zariadenia investovat, ale podla mna sa oplati mat predstavu o tom ako ma cely interier vyzerat - aby ste nekupovali postupne nabytok a nakoniec zistite ze to vytvara nesurody, skaredy interier ( staci si pozriet niektore albumy tu na streche :-( ) podla mna sposob ako to spravil andyfoto je najlepsi a po zariadovani 2-och bytov by som pri 3-tom postupovala rovnako - my sme to tentokrat spravili len pri obyvacom priestore a sme velmi spokojni s vysledkom. Zavolala by som si interieroveho architekta aby mi pripravil vizualizacie - dobry architekt vie pracovat s tvojim rozpoctom, cize ti naplanuje veci tak, aby ste sa do rozpoctu zmestili, prip. ak sa nezmestite, tak si mozte nato setrit, lebo uz viete ako ma vyzerat konecny vysledok...a zaroven budete vediet naco sa mozte tesit, ako vas interier raz bude vyzerat ;-) ( my sme napr. zariadovali obyvacku s jedalnou skoro pol roka, co sme cakali na rozny tovar, prip. setrili na niektore drahsie veci...ale vobec to nevadilo lebo sme vedeli co presne chceme kupit a ako veci budu spolu vyzerat )
Odpovedať
@dai mame interieroveho architekta, a je fakt dobry, takze sa nebojim, ze by sme pokupovali kadejake zlataniny. Bez neho by nam to hrozilo :) mame s manzelom kazdy celkom iny vkus, takze by sme sa pri zariadovani vkuse len hadali. Len aj architekt chce od nas rozpocet, kolko sme na do coho ochotni investovat. Uz sa na nom zacina pracovat :) Dakujem za rady.
Odpovedať
@maminnka ale to viete kolko koruniek chcete investovat, ci? vsetko zalezi od kvality pouzitych materialov, elektroniky etc. - ale ak je vas architekt taky ako pises, tak vam v tom urcite poradi ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?