Aká je odhadovaná cena domu po zariadení?

Zdravim, Uvažujeme nad stavbou vlastného rodinného domu, pričom riešime rozpočet. Nachádza sa tu veľa diskusii ohľadom ceny hrubej stavby, zateplenia atd, ale nikde som nenašiel reálne príklady, typu - postavili sme si svojpomocne dom o rozlohe X, materiál nás stal Y, zariadenie Z a celková cena po nastahovani aj so zariadením bola Q. Ideme mi o to, že by som chcel orientačne vedieť, čo stojí takéto presunutie sa do domu. Viem, že sú rôzne faktory - poloha, projekt, svojpomocne/firma, ale napriek tomu by ma zaujímali tieto vaše príklady. Ďakujem
Odpovedať
Tak realnych prikladov je tu vela, ale musel by si sa trochu snazit a hladat v starych diskusiach. Je tu vyse 1000 diskusii tykajucich sa rozpoctu...a kopec z nich ma nove prispevky. Precitaj si tie. Ak mas potom konkretny dotaz, tak daj. Taketo cisla od inych ti budu uplne naprd, lebo budu mat obrovsky rozptyl. Pomoze ti daco, ked ti poviem ze ma to stoji pol miliona? 250tisic? 80? Nepomoze. Priemery za m2 hrubej/dokoncenej stavby niekde pohladaj, a zariadenie navyse ta bude stat len tolko, kolko mu dovolis.
Odpovedať
@ondrej0071 nebudem sa vyjadrovať k stavbe samotnej ale k zariadeniu: denná zóna: kuchyňa obývačka jedáleň cca €15000-20000 zádverie: €1500 spálňa so šatníkom na mieru: €4000 detská izba /ikea, mobelix alebo iný sektor v bežnej kvalite/: €2000 za kus toto sú nejaké priemery - stredná trieda kvality zariadenia.
Odpovedať
@metele ďakujem za tento zbytočný a nijako nepoužiteľný príspevok 🙂
Odpovedať
@ondrej0071 Jednoducho rátaj s tým, že cena domu bude cca 800 - 1200 € / m2. Z vlastnej skúsenosti ti viem potvrdiť, že je to v tom rozsahu. MY máme dom 222 m2 celkovo dom stál cca 220 tisíc €. K tomu ešte okolie (spevnené plochy, prestrešenie terás, plot,..) - 30-40 tisíc. Nábytok sme mali z bytu, keby si aj ten kupoval, tak ešte pridaj 15-20 tisíc. Všetko ale záleží od toho, ako si náročný na komfort.
Odpovedať
@ondrej0071 Sorry, ale tvoja otázka je zbytočná. Sú tu desiatky tém, kde sa píše o nákladoch na stavbu. Keby si si najprv vyhľadaj v starších témach, vedel by si viac. Čo vlastne potrebuješ vedieť? Že niekto postavil dom o rozlohe 130 m2 za 80 tisíc? A druhý že postavil dom 180 m2 a stálo ho to celkovo 250 tisíc? A pod zariadením máš čo na mysli? Nábytok? Kotol? Kuch. linku? To je ako keby som sa opýtal - máte niekto auto? Koľko vás to vyšlo v základnej a plnej výbave? Chceš stavať? Najprv študuj a čítaj články na nete niekoľko mesiacov, aby si mal prehľad o stavaní. Potom si môžeš zadať požiadavky na dom, dať urobiť projekt, nechať ho naceniť a až potom budeš vedieť, koľko ťa to asi bude stáť. Dom sa dá postaviť aj za 60 tisíc, ale aj za ... povedzme milión €. Ako som ti napísal - orientačne je to tých 1000 €/m2. @metele
Odpovedať
@chrobak7 pozeral som aj staršie príspevky. Chcel som mat len prehľad. Ak použijem tvoj príklad s autom, tak áno kúpili ste auto za 20 000 tisíc a v ňom takú a takú výbavu? Keď je projekt hotový, tak si myslím, že je neskoro už lamentovať nad tým, že to je drahé a že to nechcem.
Odpovedať
@ondrej0071 prehrab sa v albumoch lebo si pamatam ze niekto mal rozpisanu pomaly kazdu jednu polozku. Ked si najdes dobreho architekta/projektanta tak ten ti navrhne dom do tvojho limitu.
Odpovedať
@wivik to som už našiel 🙂 ale ďakujem
Odpovedať
@ondrej0071 Nuz, zbytocna otazka, zbytocna odpoved 😉
Odpovedať
Nad domom mozes rozmyslat, ked pocitas s min. investiciou 180tis. Bez pozemku. myslim, ze to je taky stred. Samozrejme potom su extremy, ako 10 rocna svojpomoc, darovany pozemok, vybavenie z tatkovej stolarskej firmy, ci zahrada urobena bratom...
Odpovedať
@bigjamajko pozemok mame, to do ceny uz neratam.
Odpovedať
@ondrej0071 Chceš vedieť niečo , čo ti je úplne na figu. Každý si tu potrpí na iných veciach v dome a každý si za niečo chce viac priplatiť a niekde zas usporiť. Od tých čo majú ešte len základnú dosku , alebo hrubú stavbu si rady nepýtaj , len od tých čo sedia na terase pijú kávu a kochajú sa peknou záhradou. Bežná slovenská klasika - 100m2 užitková bungalov 100 tis. eur na kluč. pozemok okolo 30 tis eur zariadenie s kuch. okolo 15 tis. brány , múry , ploty , zámková dlažba , stromčeky , trávnik, záhradný domček plechový, prístrešok na auto , všetko spolu okolo 15 tis.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ondrej0071 chces odpoved i ked nema ziadnu vypovednu hodnotu, tak nech sa paci. 200m2 s dvojgarazou, tepelne cerpadlo voda/voda s chladenim do stien, aktivna rekuperacia so zemnym registrom, 11,5kW fotovoltaika s 38kWh Liion bateriou, vsade luxusna velkoformatova dlazba, kuchyna bez spotrebicov a vstavane skrine so satnikom 15 000E zaratane vo vyslednej cene, 80m2 terasa vo vystavbe s bazenom 7x3m a tepelnym cerpadlom 110 000 svojpomocne. Mam este odlozenych 10k na exterier a ploty. A teras mi povedz ako ti to pomohlo.
Odpovedať
Zbytocne otazky zbytocne odpovede ale barak stoji dokonceny plus zariadenie vnutri cca 1000-1250e m2..cize napr 100m2 dom vyjde 100 az 125000...neratam pozemok a hlavne dvor plot teren zamkovky atd to okolie s plotom 30tis zhltne vpohode
Odpovedať
@rkorba kolko ta vyjde bazen 7x3?
Odpovedať
@rado220 nemam to este spocitane ale chcem ho sfuknut vratane terasy za 10k.
Odpovedať
Pred pár dnami sme boli s projektantom okolie ZA, pýtali sme sa kolko teraz stoji "dom". Vlastne dodavatelsky dopytovaním (nie som murár) . Ako píše @rado220 ,povedal nam do 1250 m2 (neviem ci pocital v cene pripojky alebo nábytok,skor nie). Ked som dal do kalkulačky 140*1250 + 20 000€ plot, uprava pozemku,spevnene casti atd.. ,sme skoro na 200 000€. Dá sa šetriť,ale vlastne pri 30r hypotéke vás to dobehne,radšej kvalitu a odbornost. Nemať vlastný pozemok a 70k €,tak ani stavať nejdem,možno po rokoch šetrenia a karierneho rastu. Teraz sa snažím kroťiť snúbenicu,že sa nechcem zadlžiť xy € a neužívať si život.
Odpovedať
Profilova fotka
tazko podla mna na takuto otazku odpovedat kedze faktorov je nespocetne vela, ktore ti vedia cenu ci uz navysit alebo znizit
Odpovedať
@budix hlavne ho postav este pred svadbou :-D
Odpovedať
@rkorba tak to neni vela
Odpovedať
@ondrej0071 ako tu uz niektori napisali, je to tazko povedat.. Ja len k tomu zariadeniu - tam sa to moze hybat od 500 ecok za mensiu izbu az po desiatky tisic.. Obcas pozeravam Nove byvanie dizajn a nechapem, ako moze niekto oplieskat 10 tisic za zariadenie jednej izby. My sme pred 10 rokmi mali rozpocet na detsku 500 eur aj s malovanim..Z toho 150 ecok stal len matrac.. Spalna detto.. Tam mozno o 100 viac, lebo vsak 2 matrace.. resp. nase boli drahsie, ako detsky.. Takze toto je velmi prudko individualne.. Inak zariadenie si vies zratat uplne presne, sadni k netu a zariaduj si kazdu izbu, ktoru planujes mat..
Odpovedať
@rkorba mne manzel po svadbe podpisal vylucenie z BSM :-D
Odpovedať
@chrobak7 ahoj-na akú plochu sa to počíta?zastavanu alebo podlahovu(úžitkovú)? Dakujem
Odpovedať
@emmahardt To sa nepočíta, to sú odhadované náklady na zastavanú plochu pri jednom podlaží. Pri dvoch podlažiach to treba vynásobiť koeficientom cca 1,5 .
Odpovedať
@ondrej0071 830 € m2 aj s nábytkom, komplet kuchyňa a zariadené dve kúpeľne, inteligentna elektroinštalácia, tv gauč atď. Dom máličko od hranice pasívneho, aktívna reku. Ale ako píše rkorba, nepomôže ti to nič, keď nevieš ako na to (keby si vedel, nepytas sa takú...)
Odpovedať
@rkorba ty si teda iny sef s tou FVE a 38kwh batery Li, napis nieco viac co mas za system, do akej miery si energeticky sebestacny? budes tu asi najvacsi " pán" ! :)
Odpovedať
@janopopovec stacilo verejneho hladkania sa :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?