Aká je cena za 4-izbový bungalov?

Zdravím múdre hlavičky, rozhodla som sa že si postavím 4-izbový bungalow, bohužiaľ zo všetkých strán počúvam rozdielne názory a cenové ponuky na to koľko ma to bude stáť. Existujete nejaký overený kľúč na to, koľko ma to aspoň približne víde, aby som potom nebola prekvapená a nedostavaná zároveň? :-) Ako to zistím? Pozemok mám. Ďakujem Vám za pomoc a múdre rady, snáď mi tu niekto trošku osvetlí ako máme postupovať, chlapov máme okolo seba.. ehm.. nestavebné typy, sme v tom samé :-)) ĎAKUJEEEEEMEEEEEEEE :-D
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@galina3333 Ani keby si sem dala celý projekt nikto by ti nepovedal moc presne koľko bude cena, to ovplyvňuje toľko faktorov že to sa dozvieš asi len na konci. Taká malá pomôcka je že pri stavbe na kľúč sa dá počítať s 1000 eur na 1m2 zastavanej plochy samozrejme za ideálnych podmienok, žiadna stavba vo svahu a podobne a to je cena za taký štandard že sú aj drahšie firmy.
Odpovedať
postavit sa da za 80 ale aj za 280 ci viac 8-) zalezi aky mas rozpocet ty, kolko si brat hypo vies / chces, ostatne tomu prisposobis - material,firma/svojpomoc, velkost, vybavenie,no vsetko ...
Odpovedať
Takako zovsetkych stran mas rozne nazory,budu aj z MSrozdielne.
Odpovedať
@galina3333 50000 az 500000 eur. Zalezi ci pouzijes mramor, alebo polske obkladacky z merkury marketu.
Odpovedať
@galina3333 pozeraj ceny na klúč ...to bude tak pre teba / vás https://www.prodom.sk/ Veľa faktorov je tam ...ešte aj mimo domu ...žumpa , prípojky, múry , ploty , zámkové dlažby, stromy , závlaha ...okolo domu sa dá minúť 10 -20 tis. Raz mi jeden majster čo som si vopred neinformoval sa riadne o cenách ... vykopal s bágrom na základ múru ..za dve hodiny zobral 120 eur ... iný by mi to spravil za 60 . Takže ak niekto spraví stovky takýchto chýb ...tak stavba sa riadne predraží.....
Odpovedať
Profilova fotka
@galina3333 tak ako ti pisal @martosko orientacne rataj s cenou 1 000 eur...moze to byt aj 800 ale aj 1 200 eur, ale ak chces vsetko tak tieto ceny su velmi realne...
Odpovedať
Profilova fotka
Cca 100.000
Odpovedať
Ďakujem všetkým za odpovede, ešte upresním, že ide o 100m2. Maximálne, budeme sa snažiť to stlačiť.
Odpovedať
@leilak1 ten prodom ma celkom zaujimave ceny. Staval si s nimi?
Odpovedať
Profilova fotka
my riesime cely dom subdodavatelsky (partie, majstri, firmy). v podstate sme si neriesili skoro nic sami. a sme na cene cca 700 Eur/m2. dom 96m2 (ale troj izbovy dom). staviame dom z Euroline, ale zaujimave je, ze nimi vypocitane ceny su o dost vyssie aka je skutocnost. Najviac financii zozrali zaklady a platna (16%)
Odpovedať
@nikaella prodom robí projekty ... nestavia. Ja som kupoval čiastočne hotový dom počas krízy pred 5 rokmi ...za smiešnu cenu tak osobné skúsenosti nemám, ale mám veľa poznatkov čo písali a ako dopadli tu na fóre a moji známy čo stavali od prvého výkopu. @dorwin cena práce je niekde inde v trnavskom , bratislavskom kraji kde sa stava o dušu a domy rastú ako burina v záhrade ...a nie niekde na Detve
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 cena prace inde? fakt sa mi to nezda, ze by som mal uplne ine ceny ako sa to rozobera tu na forach. ceny pozemkov ano. ale prace nie. navyse niektore veci mi riesili firmy z vacsej dialky a mali cennikove ceny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dorwin ako si ďaleko so stavbou?
Odpovedať
@dorwin to je celkom dobrá správa 700na m2, 1000 na m2 by už bol vcelku dosť :-) . My máme vlastný projekt, tak možno aj to navyšuje cenu, či?
Odpovedať
Pýtam sa preto lebo najnákladnejšou časťou celej stavby sú dokoncovacky. Tie poriadne zdvihnú cenu za m2 Myslím že je to tak 20% hrubá stavba zaklad, platna, mury, strecha 35% holodom okná, siete, omietky , potery, fasáda 45% dokončenie do finale ostatné. Kúpeľne sanita, svietidlá, exteriér atď atd Jasné že nepíšem celé zoznamy ale podľa mňa cenu najviac posunie posledná fáza. Nezdá sa to ale je tam množstvo vecí ktoré ešte a ešte a ešte treba. Nakoniec sa aj tak dostane na tých cca 1000 Eza m2 priemer. Nižší štandard. Žiaden shit ani luxus.
Odpovedať
@galina3333 podľa toho aký máš projekt. Katalogovy za 1000 E dramaticky cenu nenavysi. Individuálny za 3,4,5,.....000 eur už áno.
Odpovedať
Profilova fotka
@yogi123 dnes by nam mal nabehnut obkladac. potom osadzame cisticku, kompletaz elektriny a zaciname kolaudacnu birokraciu. a pomery cca (material+praca) prikladam v prilohe. je to zhruba aktualny stav.
Odpovedať
@dorwin základy a platna vás stali 2.5 x toľko ako fasáda? Kúrenie komplet aj s kotlom ? Tak to si z lacného kraja a veľmi drahého čo sa základov týka. Koľko m2 platne ste robili ? Resp. Aké široké pásy a aké hlboké základy? Napíšeš? Mne to príde ako nepomer. Tebe štatisticky vychádza hrubá stavba na polovicu rozpočtu.
Odpovedať
@dorwin podľa toho koláča si vo fáze holodom a idú sa robiť obklady áno?
Odpovedať
Profilova fotka
http://blog.zdravydom.sk/kolko-stoji-...
Odpovedať
Ja nechcem do teba rýpať len mi to nejako hlava neberie. Ale zas keď máš bungalov tak je iná cena fasády ako na poschodovom. samotné lešenie ktoré už na poschodí musí byť je drahé. To kúrenie ale musí byť bez kotla nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@yogi123 bungalov vychadza drahsie ako poschodovy. mne slo do platne 100m3 betonu aj so zakladovymi pasmi. a v tych pomeroch mam zaratanu aj pracu aj material. ci uz bager, domiesavac, pracu elektrikarov, atd.atd. 96m2 zastavana plocha. kurenie je elektrokotol+zapojenie+spojazdnenie
Odpovedať
Profilova fotka
@yogi123 a cena fasady neviem. mne to vychadza pomerovo tak ako som uviedol. cisla nepustia. je to pomer nakladov k celkovej cene. to co mi chyba tak som napisal hore. a ano, akurat sa mi robia obklady v kupelni a dlazba v dome. a ano, sme v podstate vo faze holodomu
Odpovedať
Veď práve, keď počítam cenu domu cca 100tis Tak základy 16,5 tis . Ok ale v tomto pomere tam je kúrenie 2,7 tis čo je málo. Veľmi málo. Keď tam nie je kotol tak tie pomery sa budú ešte dosť meniť. Veď práve že čísla nepustia. Myslela som cenu fasády bungalov vs. Poschodový dom na bungalove je menej m2 a dosť menej lešenia. Všetko myslím aj ja s prácou samozrejme. svojpomocne netuším ako je nákladná. Lebo tiež nie je zadarmo. Čo sa javí na začiatku ako " zadarmo" býva často najdrahšie.
Odpovedať
@dorwin dobre to mas vyratane, kazdemu to samozrejme ze moze vyst diametralne rozdielne. Mna napr bude stat zakladova doska 230m2 (+ terasa 40m2) 7000E, pricom viem, ze to bude lacnejsie ako akakolvek vec potom. Vsetko zavisi od vela okolnosti a kazda takato, alebo jej podobna tema je len konstatovanie, popripade pochvalenie sa :-)
Odpovedať
@galina3333 http://www.ardprojekt.sk/dom.php?id=6... za 70 tisic na komplet mozno aj menej
Odpovedať
@dorwin písať o tom že meter štvorcový domu ta vychádza 700 eur m2 a a neskôr napíšeš že si v holodome ...a potom elektrokotol :-D fakt vtipné ... Treba dostavať komplet dom skolaudovať všetko zariadiť aj s úpravou pozemku , chodníkov , bránami , fasádou a potom vypisovať. Viacerý tu už na konci prestali pridávať fotky ... lebo už na nič ďalšie nezostali dukáty ...
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 celkom nerozumiem. ako suvisi uprava chodnikov, pozemku, brany s cenou domu? navyse aj z vonka staci izolacia a sietka v lepidle. netreba finalnu stierku. treba si to precitat este raz co sa tu pise... nie je tam zmienka o brane, chodnikoch. alebo terennych upravach. riesi sa len cena domu, kedze autorka otazky uz pozemok ma.
Odpovedať
800000 holodom, 130000 zariadeny, 160000 s okolim, pristreskom pre 2 auta, plotmi, dlazbami a podobne
Odpovedať
@dorwin 96m2 zastavanej plochy a 100m3 betonu do zakladov ? Ved ak spravne pocitam, tak 10x10m je plocha 100m2 × 1m hrubka a mas 100m3. To mas pod celym domom 1m hrubu betonovu dosku ?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?