1000EUR/m2

Ahoj, ked sa pre orientacnu kalkulaciu udava cena 1000EUR/m2 jako je to myslene ? za zastavanu plochu, uzitnu alebo podlahovu ?? dik M.
Odpovedať
Ak neurobis nejaku hovadinu (napr. prilis hrube murivo), tak za uzitkovu. Tzn. zastavana minus obvodove mury a priecky. Keby to bolo za zastavanu, tak poschodove domy by boli opticky super lacne :-).
Odpovedať
Profilova fotka
Je to realizacna cena podlazia vratane murov (obvodove nosne, vnutorne nosne, priecky atd.) Ak su 2 podlazia, tak 2x plocha kazdeho podlazia, resp. sucet plochy oboch podlazi.
Odpovedať
Malo by to tam byt uvedene, ale zvacsa je to za m2 uzitkovej plochy, cize ak je uzitna plocha 120m2 tak je to 120000 eur. Ale to je len velmi hruby orientacny vypocet, lepsia suma je ked sa spravi presny polozkovy rozpocet, ale nakoniec aj to bude malo, pretoze taketo pocty nikdy neobsahuju peniaze na finalne terenne upravy, oplotenia, spevnene plochy, atd atd..
Odpovedať
cache, nemyslim, ze je to malo. pretoze ty to vies aj za menej ako 1000 dat, napr. za 900 a potom ti naozaj ostane par tisic na upravy pozemku a plot, myslim jednoduchy plot, nie nejaky 2m betonovy, ci z gabionov :)
Odpovedať
Profilova fotka
trocha optimizmu, u mňa cca 600€/m2, všetky práce robili živnostníci, materiál som si zháňal sám
Odpovedať
no ja tiez si myslim, ze je to blizko 600-700 za meter, v standarte, resp miernom nadstandarte. pozor, nie tak, ze aha pekna umyvacka, 800eur, beriem.. ale s rozumom.. (len priklad)
Odpovedať
Ako by podla vas veľmi zhruba vyšla cena za m2 ak by bolo z podstatnej časti svojpomoc? a materiály lacnejšej alternatívy (a čiastočne bez dph) ? lebo občas počúvam o ľuďoch čo postavili fakt lacno svojpomocne no iní vravia že nemožné. Jednopodlažný. podpivničený ? Teda z podstatnej časti len za materiál ? ( výška miestnosti do 2.4m). Viem že je to veeeeelmi ťažko takto odpovedať ale ide mi len o názory resp. skúsenosti. Momentálne mam starší dom no uvažujem o novom.
Odpovedať
@marek5391 zle polozena otazka, je tam tolko premennych a u teba nezadanych parametrov, ze akakolvek odpoved nema zmysel
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?