Menu Forum

Zmena elektriny v RD z 220 na 380

26. feb 2017  • 
fotoportrét
fotoportrét
jankaemuska
Registrovala sa 24. marca 2015 na modrastrecha.sk. Pridala 4 príspevky. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
jankaemuska
Registrovala sa 24. marca 2015 na modrastrecha.sk. Pridala 4 príspevky. Okres Bratislava.
 Dobry den. Obraciam sa na vas s prosbou. Prave realizujeme nadstavbu rodinneho domu v BA v DNV. Potrebujeme zvysit elektrinu - z 220 na 480, teda na tri fazy, mame od ZSE. Neviete co je potrebne urobit? Co splnat? Elektrina je vedena vzduchom nie zemou...co je podla noveho zakona problem. Avsak v celej nasej casti je takto vedena. Dakujem vam za info, odpovede, skusenosti.
25. mar 2015 o 09:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
pepe16
8
Registroval sa 3. mája 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 271 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Ilava.
  • Prestavujem dom
    Bolešov, okres Ilava
fotoportrét
fotoportrét
pepe16
8
Registroval sa 3. mája 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 271 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Ilava.
  • Prestavujem dom
    Bolešov, okres Ilava
 @jankaemuska ked je vzduchom tak vzduchom to neni problem,len mi akosi nejde do hlavy,sak 3 fazy tam musite mat uz teraz,ne??
25. mar 2015 o 10:49  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jankaemuska
Registrovala sa 24. marca 2015 na modrastrecha.sk. Pridala 4 príspevky. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
jankaemuska
Registrovala sa 24. marca 2015 na modrastrecha.sk. Pridala 4 príspevky. Okres Bratislava.
 @pepe16 praveze nemame tri fazy... emoticon A neviete co treba pre zse urobit?
25. mar 2015 o 15:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tomi66677
Effecteam Elektroinštalácie
PRO

Elektroinštalačný materiál - Okres Nitra
12

“Ponúkame komplet elektroinštalačné práce, vrátane bleskozvodov, alarmy, montáž elektrického kúrenia Bližšie info www.effecteam.sk”
(Pred 2 týždnami)

fotoportrét
fotoportrét
tomi66677
Effecteam Elektroinštalácie
PRO

Elektroinštalačný materiál - Okres Nitra
12

“Ponúkame komplet elektroinštalačné práce, vrátane bleskozvodov, alarmy, montáž elektrického kúrenia Bližšie info www.effecteam.sk”
(Pred 2 týždnami)

 Treba dať žiadosť do elektrárni o prekládku elektromeru do plotu + projekt .Uvediete im že chcete trojfázovú prípojku ... ked to odobria nájdete elektrikára, ten vám projekt zrealizuje a dodá revíznu správu .Potom prídu z elektrárni nahodia el.hodiny a fičíte emoticon asi tak v skratke .....
25. mar 2015 o 17:52  •  www.effecteam.sk  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
teta_z_lesa
213
Registrovala sa 25. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridala 127 príspevkov, 3 albumy a 3 inzeráty. Má 32 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
teta_z_lesa
213
Registrovala sa 25. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridala 127 príspevkov, 3 albumy a 3 inzeráty. Má 32 priateľov.
 @jankaemuska no cokolvek budete chciet od elektrarni tak prve co vam povedia ze elektrina do zeme a skrinka na plot. Aj keby len menis strechu a potrebujes o 10 cm dlhsi kabel do rozvodovej skrinky ako bol. Teraz sme to museli riesit na poslednu chvilu a davat elektrinu do zeme, povodne sme chceli nechat strechou tak ako bola
26. mar 2015 o 10:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
sysell
21
Registroval sa 22. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 3947 príspevkov. Má 6 priateľov. Okres Martin.
fotoportrét
fotoportrét
sysell
21
Registroval sa 22. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 3947 príspevkov. Má 6 priateľov. Okres Martin.
 Ak robite pristavbu podla mna tam 3 fazy musia byt ked tam uz nejaky dom je. Mi chces povedat ze povodny dom bol tahany komplet jednou fazou?? To aky hruby mate privony kabel? Daj sem radej foto hlavneho domoveho rozvadzaca budeme mudrejsi.
26. mar 2015 o 11:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 2137 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 2137 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
 @sysell Stretol som sa s veľa domami s jednofázovým prívodom, tak by som sa vôbec nečudoval... emoticon
26. mar 2015 o 12:25  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
leon052
Registroval sa 28. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 4 príspevky. Okres Trnava.
fotoportrét
fotoportrét
leon052
Registroval sa 28. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 4 príspevky. Okres Trnava.
 Znamy maju tie starsi rodinny dom a mali jednofazovu pripojku. Nadstavovali a robilu elektroinstalaciu. Museli si podat ziadost o prelozeni hodin do plotu s trojfazovym privodom.
26. mar 2015 o 19:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
andrea228
7
Registrovala sa 11. septembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridala 64 príspevkov. Má 17 priateľov. Okres Levice.
fotoportrét
fotoportrét
andrea228
7
Registrovala sa 11. septembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridala 64 príspevkov. Má 17 priateľov. Okres Levice.
 Presne tak, je veľa domov s takýmto prívodom, je potrebné vypísať žiadosť nájdeš ju na ich stránke, zaslať na ZSE oni ti pošlú zmluvu, šek na úhradu a podmienky pripojenia. Ty potom musíš nájsť projektanta na to určeného čiže odbor elektro, po vyhotovení si musíš poslať tento projekt na odsúhlasenie do ZSE /mi sme to riešili tak, že sme si dali projekt spraviť do ZSE oni si ho spravili aj si ho odsúhlasili/ . No a potom nájsť firmu, ktorá ti to zrealizuje podľa podmienok, ktoré uložila ZSE a keď to všetko bude pripravené prídu zo ZSE to spojazdniť. Niekde medzi tým je určite aj revízia ale to už neviem, v ktorej fáze bolo. Je to vlastne ako nová prípojka.
26. mar 2015 o 23:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jankaemuska
Registrovala sa 24. marca 2015 na modrastrecha.sk. Pridala 4 príspevky. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
jankaemuska
Registrovala sa 24. marca 2015 na modrastrecha.sk. Pridala 4 príspevky. Okres Bratislava.
 @andrea228 dakujem vam velmi pekne. Poslala som vam spravu, velmi by nan pomohli info od vas
27. mar 2015 o 12:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
romi29
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 259 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
romi29
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 259 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
 @jankaemuska
Len doplnim, ze ta revizna sprava sa riesi az ked to nejaka elektro-firma spravi. S tou reviznou spravou pojdes do ZSE uzavriet zmluvu o dodavke a potom Ti pridu namontovat elektromer.
27. mar 2015 o 12:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
janika22
Registrovala sa 21. februára 2009 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 102 príspevkov. Má 4 priateľov. Okres Prešov.
  • Snívam o dome
    okres Prešov
fotoportrét
fotoportrét
janika22
Registrovala sa 21. februára 2009 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 102 príspevkov. Má 4 priateľov. Okres Prešov.
  • Snívam o dome
    okres Prešov
 No neviem, my sme riešili to isté a boli sme sa informovať v elektrárňach. Je potrebné dať žaidosť o zmenu elektromera z 220 na 380 a zaplatiť poplatok 150€
nie je potrebné meniť spôsob pripojenia, čiže do zeme. Ide iba o výmenu elektromera
27. mar 2015 o 12:30  •  sníva o dome  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
janika22
Registrovala sa 21. februára 2009 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 102 príspevkov. Má 4 priateľov. Okres Prešov.
  • Snívam o dome
    okres Prešov
fotoportrét
fotoportrét
janika22
Registrovala sa 21. februára 2009 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 102 príspevkov. Má 4 priateľov. Okres Prešov.
  • Snívam o dome
    okres Prešov
 @jankaemuska
27. mar 2015 o 12:30  •  sníva o dome  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 2137 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 2137 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
 @janika22 Výmena elektromeru nestačí, treba vymeniť aj kábel z 1f na 3f... emoticon
28. mar 2015 o 07:49  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
loksiklubos
Registroval sa 4. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 86 príspevkov a 1 album. Okres Žilina.
fotoportrét
fotoportrét
loksiklubos
Registroval sa 4. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 86 príspevkov a 1 album. Okres Žilina.
 Otazka. tiez mame starsi dom a po stlpe k domu je vedeny AL kabel 4 zila L1 L2 L3 + zem(šedy,čierny,červeny+zem) a je mozne ze faza je len šedom a čiernom kabli a červeny je bez stavy
29. nov 2015 o 22:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 4030 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 4029 príspevkov. Okres Brezno.
 @loksiklubos ak je vedený 4-žilový kábel môžu isť po nom 3 fázy , ak tam máte len dve na tretej bude prerušená poistka, alebo na svorke zaoxidovaný spoj, treba premerať
30. nov 2015 o 02:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
19olo88 (29 r.)
Registroval sa 28. septembra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Bojničky, okres Hlohovec.
  • Už bývam v dome
    okres Hlohovec
fotoportrét
fotoportrét
19olo88 (29 r.)
Registroval sa 28. septembra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Bojničky, okres Hlohovec.
  • Už bývam v dome
    okres Hlohovec
 Xyz domov som robil aj s jednofazovym privodom, zelanie zakaznika ze jemu staci 230V su jeho osobna vec.. moje argumentacie pre a proti su vzdy x razy jednym uchom dnu a druhym von.
Ak si zelate zmenu elektriky z 230V 1f na 400V 3f treba vam hlavne odsuhlasenie od elektrarne ci vam to povolia. Ked vam to povolia tak aj s odvovodnenym ze ano povolujeme to ale za takych a taktch podmienok ( umiestnenie elektromeroveho rozvadzaca na hranicu pozemku ) ak mate vzduchom pripojku tak sa pripravte na moznost ze na vas budu tlacit aby ste privodny kabel od stlpu NN viedly v zemi az po rozvadzac RE. ( podmienky pripojenia zsds )
6. feb 2016 o 01:01  •  už býva v dome  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
chalupar111
Registroval sa 7. februára 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 14 príspevkov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
chalupar111
Registroval sa 7. februára 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 14 príspevkov. Okres Nitra.
 @19olo88 Dám ešte jednu otázku a poprosím Vás o názor. Ide o tú rekonštrukciu elektriny do plotu...Potrebujeme v tomto víkendovom dome vlastne 400 V. ??? Teraz tam je aj 400V, len je to odcvaknuté na nástrešáku.
Kúrenie je cez Gamatky v každej izbe aj v kuchyni, ohrev vody plánujeme cez nový plynový prietokový ohrievač. Teraz je tam starší funkčný, na to osprchovanie večer to stačí...V kuchyni bude plyn. šporák s elektrickou rúrou. Chalupa bude asi ešte asi 10 rokov a možno aj navždy využívaná iba víkendovo a prázdninovo. Ak by sa raz dával bojler ten je tiež na 230V....A v súvislosti s tými nekresťanskými cenami ističov mi pripadá zapojenie 400V na narezanie dreva raz za rok úplne zbytočné. Stejnak je to na úplnej rovine v okolí NR a tie kachle na drevo sa využijú asi len tak cez Vianočné sviatky ... na trochu atmosféry. drevo sa tu aj tak ťažko zháňa...Tak poprosím na názor, kým to rozbehnem cez ZSE, nech neplatím za niečo čo vlastne nepotrebujem....Vopred Ď za názory.
26. feb o 21:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to