Odpoveď na príspevok od mgx:
@damietta dajte fotku, kde presne je hranica. Bud… @mgx aký soft používaš na tieto jednoduché "skice"?Odpoveď na príspevok od damietta:
@sousedekovci89 pár cm presah. Zarovno rýnami, ke… @damietta Nebude to "pár cm", ale v minulosti to bolo zvyčajne 40 cm. To je ale jedno, koľko cm,... v každom prípade, ak je búda nalepená na Váš dom, tak stojí na Vašom a máte právo požiadať, aby ju majiteľ "odsunul" od Vášho domu a Vášho pozemku. Ešte raz dávam do pozornosti môj prvý príspevok, hneď pod Vaším úvodným. Prosím, prečítať ešte raz a bacha na to !!!Odpoveď na príspevok od damietta:
@jan45 takto Ja by som to odkúpil za rozumnú cenu (ideálne za cenu pozemku pod prístavbou) a opravil. Vyslovene to k tomu domu patrí ako jin a jang. Plus súhlasím s jan45..Odpoveď na príspevok od mgx:
@gadefox malovanie, resp. paint3d, pripadne inksc… @mgx Inkscape poznám z Linuxu (používam Debian). Takže de facto obyčajný soft na kreslenie čiar - skúsim pohľadať nejaký open source, ďak.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@mgx Inkscape poznám z Linuxu (používam Debian). … @gadefox Ja použivam Paint.net . Kedysi som si ho nainštaloval na základe recenzií a už som pri ňom ostal. Je celkom dobrý - zadarmo a v slovenčine. Z free editorov je síce najlepší Gimp, ale má nejaké zvláštne prostredie a špecifickú filozofiu ovládania, preto som prešiel na Paint.netOdpoveď na príspevok od petersd:
@gadefox Ja použivam Paint.net . Kedysi som si ho… @petersd v marci vyšla nová verzia Gimp-u a už po internetoch koluju vtipy, že "na používanie Gimp v3 potrebuješ minimálne PhD" 😂 U mňa je ten problém, že ak dlho niečo nepoužívam, zabudnem kláv. skratky, postup atď. Musím si písať ťaháky; po čase zabudnem, kde to mám uložené = začarovaný kruh. Na Linuxe žiaľ chýba aj light, užívateľský jednoduchý, textový editor. Na škole náš učili `vi, ale používanie fyzicky bolelo. Teraz je k dispozícii neovim, tak je to trochu lepšie, ale stále som sa s filozofiou nestotožnil.. Som fanúšikom minimalizmu, takže žiadne Gnome, MATÉ, KDE nepoužívam - min. k tomu treba rýchle "železo".. ale aj tak by som Linux za Windows nevymenil. Linux = nekonečné možnosti a hlavne sloboda (je na nezaplatenie). Btw. všetko flashujem na open source od smartfónu, po WiFi router..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@petersd v marci vyšla nová verzia Gimp-u a už po… @gadefox Plne súhlasím. Preto ja dávam prednosť takým (aj free) programom, ktoré majú ovládanie podobné, ako majú ich profesionálne konkurencie. Vtedy nepotrebuješ ťaháky, lebo raz sa naučíš "šoférovať" a vieš jazdiť na každom aute. 😁