Zateplit

Zdravim potrebujem zateplit betonovu platnu v podkrovi ktore sa vyuziva ako ulozny priestor sklennou vatou cca 200mm, len neviem parozabranna folia ide pod vatu(na beton) alebo navrch... Dakujem
Odpovedať
@850608 ja som daval foliu na beton a na to vatu
Odpovedať
@850608 Iba minerálnu izoláciu žiadnu parozábranu ani fóliu netreba.
Odpovedať
@850608 treba parozabranu na beton a potom vatu. ale pises ze to chces mat ako ulozny priestor tak tam budes musiet spravit rost a to potom zakrytovat. Daj si ale pozor aby zakrytovanie nad vatou bolo o par centimetrov vyssie aby tam prudil vzduch a odvetraval v pripade ze by si parozabranu nespravil na 100% ako pochodznu cast mozes zvolit laty a urobit pri kladeni medzeri alebo aj osb ale tam by som doporucoval pokial to budes mat zakapotovane cele spravit vyvrtat dostatocne velke(50-80mm) 2 az 3 otvory na 1m2 aby tam prudil vzduch.
Odpovedať
@blackomt Tiež riešim podobné, ale chcem urobiť rošt a na to niečo. Mám drevotrieskové ("bukas") platne 80x120. Môžu byť, alebo radšej užšie dosky s medzerami...?
Odpovedať
Profilova fotka
nad betonom to je jedno, je dostatočnou parozábranou
Odpovedať
@850608 Ako už bolo spomenuté, betón má dostatočný difúzny odpor, takže ak nie je popraskaný, netreba naň dávať parozábranu. Ale ak budeš lepšie spávať, keď ju dáš, tak ju daj na betón, nie na vatu. A čo sa týka hrúbky vaty, daj minimálne 30 cm, ideálne 40 cm. Aká je vzdialenosť od betónu po vrch tej vrchnej pomúrnice?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?