Vyplň na balkóne

Pozdravujem všetkých majstrov a kutilov, a idem sem po radu, že čo s balkónom. Odmontovali sme staré dosky zo zábradlia, a ostala konštrukcia. Tú sme natreli, a chceme výplň. Len z čoho? Prvý nástrel boli hladké polykarbonátové dosky, ktoré by boli uchytené nejakými šróbami. Nebude sa to prehýbať medzi tými časťami? Do skla ísť nechceme, predsa je to o kus ťažšie, aj vačšia možnosť prasknutia či iného poškodenia. Bolo mi povedané, že polykarbonát nie je moc dobré riešenie, lebo je to mäkký materiál, a môže sa poškrabať pri umývaní...nové drevené dosky tam nechceme, je s tým stále údržba, slnko to vypáli, prší na to, treba natierať, atď.... som vďačná za každý nápad, ďakujem :-)
Odpovedať
mozes tam dat polykarbonat, hrubsi. Ale sakra si daj zalazat na kotveni aby si z toho nemal kanonadu zakazdym ked tam slnko zasvieti alebo ked bude slnko zapadat. Polykarbonat ma celkom slusnu tepelnu roztaznost, a to treba zohladnik ked sa uchytava lebo potom puka (a elkom hlasno) a nechat priestor na dilataciu v miestach uchytenia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bodkovana:

Pozdravujem všetkých majstrov a kutilov, a idem s…
@bodkovana vypalovane (vyrazane) plechy, tahokov... isiel by som skor tymsmerom. Zjednotis material a je to trvacne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@bodkovana vypalovane (vyrazane) plechy, tahokov.…
@sousedekovci89 plech urcite nie, to nepreslo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

mozes tam dat polykarbonat, hrubsi. Ale sakra si …
@zita19 uchytené to bude na tych kovových vystupkoch, na tom boli uchytene aj tie drevene povodné dosky, ostali tam diery na šroby. Polykarbonát ked sa prevrtajú diery, nezvykne to v tych miestach praskat?
Odpovedať

@sousedekovci89 plech urcite nie, to nepreslo
@bodkovana no v podstate pytas si navrhy s tym, ze sklo nie, drevo nie, plech nie... moc moznosti ti potom neostava. Za mna ten polykarbonat z toho vsetkeho bude najmenej esteticke riesenie. Neviem ci tie 4 skrutky na vypln na jeho uchytenie ale postacuju.
Odpovedať

@zita19 uchytené to bude na tych kovových vystupk…
@bodkovana praskat to nebude ak myslis praskliny. Ale tie diery musia poskytovat dostatocnu volu na dilataciu materialu, lebo potom to bude pukat, buchat pri zmenach teploty, nesmie to byt uchytene na pevno
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@bodkovana praskat to nebude ak myslis praskliny.…
@zita19 ďakujem za odpoveď
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?