Výmena radiátora: K22 za rebríkový - PPR alebo plasthliník?

Zdravím, chcem sa poradiť. V kúpeľni chcem vymeniť panelový K22 radiator za rebríkový 750x1500. Môžem to urobiť tak ako som nakreslil? Ak áno môžem použiť PPR? Alebo skôr plasthliník? PPR viem urobiť krajšie oproti plasthliníku, ktorý nebude rovný a pekné ohyby. Ventily chcem zhodiť a pokračovať už alternatívou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milan209209:

Zdravím, chcem sa poradiť. V kúpeľni chcem vymeni…
@milan209209 ak si dal zalezat na ohybani urcite alpex bude estetickejsi ako hnusne PPR.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@milan209209 ak si dal zalezat na ohybani urcite …
@sousedekovci89 pri alpexe sa hlavne obávam aby rúra bola rovná. Aká je na to finta? Viem že na oblúky sa používa taká pružina ktorá sa navlečie na alpex a robia sa ohyby.
Odpovedať

@sousedekovci89 pri alpexe sa hlavne obávam aby r…
@milan209209 Ohybacia pruzina moze byt vnutorna, alebo vonkajsia. Po vonkajsej moze byt na rure vidno stopy po ohybani, ak ide o esteticku stranku veci. Vnutornu zasa vies sefektivne pouzivat len pri koncoch potrubia.. Rovnacka na alpex z cievky stoji cca 150-200€. Alternativa je kupit potrubie vo forme tyci, tie byvaju pomerne rovne. Ale zasa je z instalacie viac odpadu. PPR su rovne ked su nove, casom ich aj tak teplo v tej instalacii dovykruca a nevratia sa do povodneho stavu. V konecnom dosledku to po par rokoch vyzera horsie, ako pracnejsie rucne rovnany alpex z cievky.
Odpovedať

Zdravím, chcem sa poradiť. V kúpeľni chcem vymeni…
@milan209209 čo tam chceš riešiť ,daj si novy radiator ,aby bolo v kúpeľni teplo a nad neho rebrik na sušenie uterakov ... A žiadne PPR pripojenie 😵‍💫
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

@milan209209 čo tam chceš riešiť ,daj si novy rad…
@rudy1973 chápem ťa. Len neviem či by to nebolo dizajnovo mrské. Neviem si to predstaviť. A ešte zvlášť ako by vyzeralo dopojenie rebríka ku spodného radiatoru. Kúpeľňa je to malá doteraz tam bol dostačujúci K22 600x600 čo ma 1kW. Rebrík 750x1500 ma tiež 1kW tak tam nevidím problém.
Odpovedať

@rudy1973 chápem ťa. Len neviem či by to nebolo d…
@milan209209 Ja to vidím na prizvanie bytového architekta. Inak túto rekonštrulciu sám nezvládneš 🤣
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?