Výmena nepálenej tehly

rád by som vymenil vnútorné priečky z nepálenej tehly za nové z porobetónových tvárnic. Akou hrúbku mam použiť ak pôvodné sú 30cm a 16cm ( aj s hlinenou omietkou)? Samozrejme budem do nich zapúšťať elektrické rozvody. Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
zbytočná robota
Odpovedať
Ani nie, po terajšie vnútorne priečky musím aj tak doplniť hydroizoláciu a minimálne odstrániť navhnutim poškodené časti a teda ich výmena mi príde jednoduchšia aj ekonomickejšia.
Odpovedať
@atack Vnútorné priečky z porobetónu majú šírku od 75 po 250 mm. Treba použiť šírku podľa potreby, alebo ako je v projekte. Máš na to projekt? Videl to statik? Nie že odstrániš nejakú stenu, ktorá bola nosná priečka a spadne ti strop. Elektrické rozvody sa dajú zapustiť ako do 200 mm priečky, tak aj do 75 mm priečky.
Odpovedať
Profilova fotka
vybúrať 3m3 hmoty, vyviezť, doviesť 3m3 hmoty a vymurovať je lacnejšie ako podrezanie priečky 3 m za pol dňa?
Odpovedať
ďakujem za rady
Odpovedať
@atack hlinena 30 cm priečka ti bude vynikajúco akumulovat teplo, izolovať zvuk, hlina ako taká skvele reguluje vlhkosť v dome, vytvára zdravé prostredie.... Prečo to chceš meniť za tak otrasný materiál ako pórobetón, čo tým dosiahneš? Okrem toho ze sa zbytočne narobíš a cele sa to to predrazi. Ako chápala by som tomu keby posúvas priečky, dvere a pod to by malo zmysel
Odpovedať
@teta_z_lesa odhliadnuc od toho, ze clovek by mohol od priecky cakat aj nejake staticke vlastnosti (akohokolvek druhu), zaujimalo by ma, preco pises, ze je porobeton otrasny material? Najma v situacii ked ten material vo forme interierovej priecky neplni ziadnu funkciu, podsatne pre pouzivatela je len to aby v nom dobre drzali hmozdinky. (tym chcem povedat, ze ten material vidis raz ked sa muruje a potom ho vidia tvoje vnucata ked buraju dom).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?