Odpoveď na príspevok od bolo77:
@wolodymyr, @mgx teraz som ja v tej -20r faze:) o… @bolo77 Mne sa netvorila ani na porfixe ani na styrodure a zateplene tiez nebolo. Musis vetrat lebonstare okna prefukovali a nove nie ... az zateplis bude to zasa ine. My sme bez zateplenia fungovali par rokov a jasne ze niekde prisla pani plesen ale malinko a savo to dalo a okno na mikrovetranie.Odpoveď na príspevok od bolo77:
Zdravim vas, ako najlepsie/najjednoduchsie vyspra… @bolo77 osobne by som šiel do xps, alebo eps. Vôbec by som pri ostení neuvažoval o porfixe. Problémom je lepšie sa vyhýbať, nie ich privolávať.Odpoveď na príspevok od bolo77:
Zdravim vas, ako najlepsie/najjednoduchsie vyspra… @bolo77 menil som 5 okná takého typu, spodok som dobetónoval a boky a vrch "domuroval" porfixom, aby som mal pekné rovné ostenie a na montáž na pásky , oplatilo sa ...Odpoveď na príspevok od bolo77:
@rudy1973 zial nemal som velmi cas si to poriadne… @bolo77 s porfixom je to o niečo pracnejšie, s porfixnom sa nemusíš úplne vyhnúť povrchovej kondenzácii pri okne, hlavne ak zvonka nie je zatpelené. Polystyrén síce nie je taký tvrdý, ale pri dostatočnej omietkovej škrupine by som sa krehkosti povrchu neobával. Všetky ostenia som si robil na eps, apu, sieťka, kleber, rohovníky a VPC omietka. Nemal som síce také veľké medzery, ale nejakých 6cm som dokladal. Zo začiatku som nemal dom zvonku zateplený a okolo okien nebol problém. Vedľa sused mal problém so zaplesňovaním ostenia, nedával eps, ale nahadzoval len hrubú omietku. Iba vlastná skúsenosť.. Netvrdím, že je to zle, len je lepšie problémom sa včas vyhnúť. Pri zateplenom dome by žiadny problém nemal vzniknúť ani s porfixom.Odpoveď na príspevok od bolo77:
@rudy1973 zial nemal som velmi cas si to poriadne… @bolo77 u nas to bolo takto ....