Vchod do garáže

Profilova fotka
ahojte. Robili ste niekto garaz v dome vyburanim stareho okna az k zemi a namiesto toho tam spravili garaz??? na obrazku je to oznacene, ako by sme to chceli, ale nevieme, ake siroke je okno, ci nebude treba vyburat viac do sirky.. Asi by sa musel dat novy preklad predpokladam, keby sa to buralo sirsie, ci? miestnost je na garaz dost velka, aj vysoka, nieje pivnica, takze garaz by bola priamo na urovni zeme... Myslite, ze to bude velky problem takto spravit?? co vsetko to obnasa okrem vyburania a pripadneho prekladu? co treba aby garaz nebola ,,citit,, v dome? i ked spodne podlazie bude sluzit viac menej ako ,,pivnica,, letna kuchynka a kotolna... Neviete pripadne aj priblizne kolko financii to vyjde ked neratam buranie a garazovu branu?? Takto vy sme chceli spravit aj vchod zo zadu na terasu, ale tam by sa sirka okna nemenila, prip. zmensovala.. takze to je bez problemov.. Vobec sa nevyznam, takze budem vdacna za kazdu radu, ktoru dostanem... moc dakujem..
Odpovedať
Myslim ze je zbytocne sa pytat tu. Pretoze aj tak budes musiet robit projekt a konzultovat to so statikom . Tak sa vsetko dozvies tam a samozrejme ze preklad budete musiet dat. Citit to bude ako kazda garaz pri dome ale iste s novymi dverami z domu do garaze by som pocital idelane nechal priestor na chodbicku a dvere dvoje :) Za mna osobne by som to dal pred alebo z boku postavil novu. Byvat nad garazou asi nebude moc super :) Samozrejme treba sa pozriet aj na prekladku sieti ci uz voda elektrika a samozrejme kutenie ktore tam mozu viest. Takisto treba zhodnotit taku hlupost ako je podlha pretoze mozno nie je stavana na zataz 2-3 tony ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@17juraj17 k comu je projekt, ked presne vieme, ako to chceme, je to povinnost?? statik sa pravdepodobne volat bude, lebo aj dnu by sa nejake priecky burali... no, ja zas nevidim problem s tym, byvat nad garazov, ved milion domov ma v dome garaz a je to v poho... my hlavne chceme docielit menej miestnosti v dome a vchod z domu do garaze... no, na tu podlahu dame bacha, dakujem na upozornenie... prekladka sieti nebude potrebna, bola to len spalnova izba, eletrika sa bude robit nova cela, takze v tom problem nevidim.. voda tam nieje... snazime sa hladat mozne varianty pred tym, ako dom kupime, aby sme mali co najmenej investicii a vedeli zhodnotit, ci kupa ma vobec zmysel.. dakujem za rady... :-)
Odpovedať
Samozrejme ze tvoj zamer chapem je pravda ze vela ludi ma garaz ˝v dome˝ ale nie moc ich ju ma nad spalnou :) Ale to je nepodstatne, rozlozenie miestnosti je vo vasej sprave. No projekt budete musiet robit pretoze zasahujete do obvodoveho nosneho muriva a na to asi budete potrebovat stavebne povolenie. O to skor pretoze je to poschodova budova. Takze pred kupou si tam zajdite s architektom alebo statikom aby ste presne vedeli do coho idete pretoze by vas v konecnom dosledku mohli nemile prekvapit finalne naklady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@17juraj17 prave tych prekvapeni sa obavam.. dakujem za rady, musime to este premysliet.. dom je v ponuke uz dlsie, takze predpokladam, ze sa hned nepreda... :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?