Dobry den, renovujem malu chalupku v Stiavnici, planujem ju vyuzivat 1-2x do mesiaca, primarne na vikendy. Chalupa ma nieco cez 40m2, planujem otvorit obytnu cast, t.j. objem chalupy je niekde na urovni cca 120m3.
Je pomerne uzka a dlha (3,3x12m), preto planujem teplo distribuovat radiatormi. Chalupa bude zateplena, okna vymenene za nove drevene.
Prosim, viete mi poradit, aky vykon zvolit, ak sa bude studena chalupa musiet vykurit? Chcel by som mat aj externy privod vzduchu a zmestit sa niekde do 1000 EUR.
Mal som vyhliadnutu vlozku http://www.abx.cz/cs/oxford-tv-vymeni... (Bauhaus 738 EUR), ale chcem sa najprv poradit.
Vdaka za akekolvek rady.
Matus Kadia
@matus_kadia sporák je isto do chalupy lepší , známi má dá sa na ňom nezávisle variť či piecť hocikedy i v lete bez kúrenia do systému, len ty budeš potrebovať do systému nemrznúcu zmes ako do auta
Ahojte, dakujem za nazor - do sporaka nechcem/nemozem ist, dispozicne je to nerealizovatelne.
Zaujima ma skor, ci nie je problem do priestoru na urovni 120m3 umiestnit krbovu vlozku s takym vykonom. Zaujima ma predovsetkym, ci ma zmysel taky vykon na to, aby sa chalupa co najrychlejsie rozkurila + ci o 2-3 dni na to nebudem musiet zbytocne vykon "dusit".
Hladam kompromis medzi roznymi rieseniami a zaujimaju ma hlavne prakticke skusenosti.
Vdaka este raz vsetkym za ochotu.
Matus Kadia