Sú soľné výkvety na stenách zdraviu nebezpečné?

Chcem vas poprosit o radu....presťahovali sme sa do starého domceka s kamennými múrmi. Zo zadnej strany domu sme robili drenáž. Vieme, ze podlahy v dome nie su urobené tak akoby mali byt, ale momentálne nemame prostriedky na ich prerobenie. Na steny sme použili sanačné omietky, ale uz po 3 dnoch sa nam vytvorili solne vykvety...taka biela vaticka po stenach....chcem sa opýtať , či su tieto vykvety zdraviu nebezpečné....plesen nie je viditelna na ziadnej zo stien...viem ze jedine odizolovanie nam pomôže natrvalo odstranit vlhkost...Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Zdravím. Solné výkvěty zdraví škodlivé nejsou. Pokud se vytvořily již po 3 dnech, bude jejich původcem voda obsažená v maltě. Až pořádně vyschne, měli by se přestat dělat i výkvěty. Co se týče plísně, můžete být zatím klidná. Nová omítka působí působí nějaký čas dezinfekčně, díky složkám, které obsahuje.
Odpovedať
Profilova fotka
V drtivej väčšine nie sú nebezpečné.Zaráža ma že je to po troch dňoch to som ešte nevidel.Nepíšete akú sanačnú omietku ste použili .Možno pri zarábaní malty použili špinavú vodu .Sa mi to moc nezdá.
Odpovedať
vykvety ako pisete niesu skodlive akurat su nevkusne a prekazaju
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?