Starý dom z tehiel naopak

Ahoj. Máme starý 2 poschodový dom postavený z pálenej dierovanej tehly ako na obrázku. Problém je že tehly sú ukladané dierami vodorovne a nie zvislo ako na fotke, teda o 90 stupňov sú otočené. Dom nie je možné vykúriť. Neviem kto to tak staval ale sfušovali to riadne. Ako treba postupovať pri rekonštrukcií? Osekať omietku a pracne každú dierku napichnúť purpenou? Alebo len zatepliť polystyrénom? Ďakujem
Odpovedať
Tak to bol iný umelec. A ty asi tú otázku tiež nemyslíš vážne. Najskôr by som zohnal statika. Potom zateplil zvonku... máš viac foto???
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Tak, ak by si dokázal očistiť z jednej strany tú tehlu, že vidíš krásne otvorenú tehlu (tie otvory), tak ak by si každú dierku pracne vyplnil penou tak účinok by to splnilo, bez poškodenia statiky. Je tu ale aj možnosť, že sa ti toto nepodarí, pretože tie otvory možno nedokážeš krásne očistiť aby si tam tú penu dostal a potom už asi ostáva len dať z vonkajšej strany hrubú vrstvu zateplenia. V každom prípade je to veľmi zvláštne, že je to takto postavené, to musel stavať niekto, kto chcel aby dom naozaj "dýchal" ale vôbec nehľadel na udržanie tepla alebo aj opačne prehrievanie domu z vonkajšej strany a to už nehovorím o zvukotesnosti, takto postavené tehly viac prepúšťajú hluk obojsmerne. Takže ak by sa ti podarilo vyplniť tou penou tie otvory, účel to splní a bolo by to čiastočne už aj zateplené a aj zvukotesné. Len je to pracné a nemusí sa ti to podariť. Držím palce.
Odpovedať
To staval nejaky bratranec z druhého kolena po sobotách. No dakedy bol murar kazdy druhy na dedine... Zapchavat dierku po dierke je krasna myslienka, ale spocitaj si plus minus tie diery, ked jedna tehla ich ma 30. Vsak to pojde do tisicov.... Neviem si predstavit ako to plnis dieru po diere. Daj kontaktne fasadne zateplenie, a vec vybavena.
Odpovedať
Ty vole, videl som koňa rigať, raketu cúvať, ďabla v lufte nohami tlieskať, ale že by dakto takto postavil dom s tehlovymi džurami vodorovne... toto treba zapisať do ginesovej knihy :D Fakt :D Hoď na to dvadsiatku polystyren, nič ine nevymysliš...
Odpovedať
Profilova fotka
Keby si isiel rucne penovat kazdu dierku, tak to penujes dobre dlho a neviem, ci by si to vobec do konca zivota stihol :-D :-D Ako ti chlapci radia, treba to zateplit a bude to lepsie!
Odpovedať
nestaval to Santos? :-D
Odpovedať
@arcticcode to si ešte nevidel všetko, takto postavených domov sú tisíce. Veď žijeme v stavbarskej krajine.
Odpovedať
Možte ukázat foto?
Odpovedať
@patres353 aký je prosím ťa rozmer tej tehly? Nie je to úzke na obvodový múr? Je to nejako vrstvené?
Odpovedať
@patres353 je smutne, ze sa kedysi takto stavalo ale zase ludia nemali byt z kade vzdelany. Treba to jednoznacne zateplit, aby vam neunikalo teplo.
Odpovedať
Profilova fotka
@vianeli nieeeee, on nestavia, on manazuje :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Presne tak vymúraný dom som videl vo filme Na samote u lesa. Kedysi sa do muriva dávalo všeličo, aj staré obkladačky, tehly sa sekali sekerou po tom čo vám ich na dvore vysypala v3ska.
Odpovedať
Tie domy sú tak postavené dva, susedia majú tiež tak postavený dom, takže to staval ten istý "majster", len tam sa býva celoročne a majú ho zateplený (z vnútra) :-| Viem že vyplniť každu jednu dierku by bola robota na rok, ale tak pokým neskúsiš, nevieš. Fotku dodám, najskor asi cez víkend @roboza neviem či sú vrstvené, zistím a dám vedieť
Odpovedať
Profilova fotka
@patres353 tak tomu potom isla karta, ked dva domy tak isto na figu postavil. ale tak co, ludia sa do toho nevyznali a boli radi, ze maju kde byvat. myslim, ze najjednoduchsie riesenie bude, ked ho zateplis, ako ti tu viaceri napisali.
Odpovedať
Profilova fotka
@patres353 to by sa ti akoze vazne chcelo davat dole vsetcku omietku a tie dierky kazdu jednu zapenovat? Nebud blazon, daj poriadny polystyren a teplo v dome ti uz nebude unikat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?