Odpoveď na príspevok:
Zdravím, zaujimal by ma nazor viacerych osob, ked… kúpil som v horšom stave dom, do štyroch mesiacov sme mali zrekonštruované prízemie a nasťahovali sme sa. Nasledujúci rok som začal robiť podkrovie a to mi trvalo 6 mesiacov.. Okrem kúrenia som si všetko robil svojpomocne sám. Kúrenie by som tiež, ale potreboval som chlapíka, čo mal acetylén, lebo som chcel železnú armatúru kvôli kúreniu s výmenníkom- krbové kachle, tak som nechcel riskovať problém s nejakým hlinoplastom, alebo meďou. No a začať treba samozrejme kúrením a elektroištaláciou. Následne omietky, potery, podalhy, zárubne, dlažbu, sanitu. Ja som menil aj okná, ale vidím, že tie máte nové. Treba povedať, ak si viete urobiť veľa vecí svojpomocne a dobre zladíte aj majstrov, tak sa to do vianoc dá stihnúť. Kde sú peniaze, tam robota odsýpa... Ale to by ste ich museli mať hned k dispozícii, čo pochybujem. Ja som tomu obetoval každú minútu voľného času, voľno po práci neexistovalo, každú minútu, každý víkend.. Zaspával som zbitý, padal som dolu hubou večer o desiatej, bral som tabletky od bolesti, lebo mi tŕpli ruky a budil som sa od bolesti. Boli to štyri mesiace obrovského odriekania a veľkých múk. S podkrovím som sa neponáhľal, lebo už sme bývali. Podrkovie som zobytňoval iba pre deti, aby tam hore mali svoje kráľovstvo. Dnes je už opustené, deti vyleteli z hniezda. ALe užili si ho.Odpoveď na príspevok od zicher:
kúpil som v horšom stave dom, do štyroch mesiacov… @zicher dakujem pekne. dom nieje az taky stary, ma vyše 20 rokov..ale zanedbany je dosť... kurenie je plynove,ale ešte musim preveriť stav. skor som rozmyslala v pivnici nad podlahovym kurenim (infravykurovacie folie) ked tam je beton, mozno by to bolo super... @sissik deti už máme (4).... žiaľ je tam jedna kupelňa....takže rozmyslam či sa to oplati,lebo vybudovanie novej kupelne asi dalsich 7000-10000eur ....ale velka vyhoda je že škola je 5 minut autom alebo 10 min MHDOdpoveď na príspevok:
@zicher dakujem pekne. dom nieje az taky stary, m… Keď su navlhnute zárubne tak iny masaker bude pod obkladmi na strope, zoberte si nejakeho odbornika, ak je cena priazniva určite to nebude zadarmoOdpoveď na príspevok:
@zicher dakujem pekne. dom nieje az taky stary, m… nikdy, pls nikdy neuvažuj nad žiadnym infravykurovaním, žiadnymi konvektormi, vlastne nad žiadnym elektrickým priamotopom, ani nad elektrokotlom. Diskusií na túto tému je tu veľa a každá začína rovnakou otázkou a končí rovnakými radami. Neurob tú chybu, ktorú urobilo zopár diskutujúcich, ktorí tu bedákajú nad účtami za elektrinu.Odpoveď na príspevok:
Zdravím, zaujimal by ma nazor viacerych osob, ked… Neviem porovnat konkurencne ponuky,ale pytaju celkom dost,za aktualny stav nehnutelnosti.Vnutorna vlhkost môze byt dost velky pruser.My sme dali skoro o 200k viac,ako je cena danej nehnutelnosti a za mesiac sme sa stahovali.Komplet nove podlahy v celom dome,vymalovali sme a teraz priebezne robime upravy.Ja som sa drzal pravidla,ze mam len jeden vystrel a ked sa nieco v procese pokazi,tak sme tam,kde chrbat straca meno.Drzim palce pri spravnom rozhodnuti.