Odpoveď na príspevok od mgx:
je to skor na psychologa, ale kludne aj pravnika … @mgx vždy máte triezve pripomienky ale tento príspevok je excelentný.Odpoveď na príspevok od jan45:
@mgx vždy máte triezve pripomienky ale tento prís… @jan45 Nie som si dočista istý, či je ten príspevok vo všetkom relevantný. Väčšinový vlastník totiž nemôže sám od seba, iba tak, určovať pravidlá, čo sa smie - nesmie na pozemku. A už nedajbože nie toto, že zamkne bránu a určí, že smie sa na pozemok vstúpovať jedine pešo. Morálne právo síce na to má, ale právne nie. V tomto konflikte môže pomôcť len reálne rozdelenie pozemku súdom, nič iné. A keď je minoritný vlastník dobre podkutý, ešte aj toto vie riadne skomplikovať, či až prekaziť. Stále platí: PánBoh dal volky, diabol spolky. .Odpoveď na príspevok od petersd:
@jan45 Nie som si dočista istý, či je ten príspev… @petersd bohuzial ano vacsinovy vlastnik moze. Ma na to dokonca aj pravo. Tak funguje podielove spoluvlastnictvo. Mensinovy sa moze iba domahat svojich prav sudnou cestou.Odpoveď na príspevok od petersd:
@jan45 Nie som si dočista istý, či je ten príspev… @petersd ale tak isto ani oni nemozu len tak "znicit zamok a ist na pozemok ak im to druha strana "vacsinova nedovoli" takze to sudne skonci jednou alebo mozno druhou stranou ktorej to bude vadit viac / bude chciet nato vynalozit peniaze, mozno len skusaju a provokuju z principu, ale ked zistia, ze to nieje jednostranne jednoduche a musia dat na sud, nakoniec sa dohodnu a budu chodit opacne ... je to bezne, ze niekto si mysli, ze je viac a staci ho razne "uzemnit" takze ano, idealne im to oznamit, zamknut branu a co myslite, ze sa stane ked zavolaju policiu a ta pride a zisti ze ju zamkol "druhy" vlastnik ? proste si treba dupnut a netolerovat to ticho ... tak ako aj u kolegu suseda chodila ze nech neparkuje pred svojou branou lebo ona oproti na ulici ma uzky vjazd a "nevie" sa vytocit, pritom to uplne pohode ide len bola pohodla otocit 2x navyse volantom kym tam nikto nebyval oproti tak stacilo na 1x ...ale jeho problem nieje, ze ona ma uzky vjazd, mohli mat aj sirsi a cesta na ulici je tak ze prave na kolegovej strane su parkovacie miesta, takze on v rade pred branou moze a ona na druhej strane nie ... ked si mily, moralny, ochotny, ludia to zneuziju ...Odpoveď na príspevok od mgx:
je to skor na psychologa, ale kludne aj pravnika … @mgx ďakujem krásne, som rada že aj "nezaujata" strana mi potvrdila čo som si myslela . Nie, vecné bremeno nieje, pozemok je nádvorie, žiadna prístupová cesta, preto som aj súhlasila s kúpou domu kde je spoločný pozemok, aj predtým sme fungovali na jednom dvore 3 Susedia keď sme boli v podnájme, ale to auto jednoducho nepripadá v úvahu, keby je to veľký plac nič nepoviem ale ako vravím, ledva osobné auto sa tam zmestí, jazdili by nám tesne vedľa domu a hrozí reálne poškodenie fasády a dokonca aj inžinierske siete tade vedú a ten a tá pôda je fakt hrozne mäkká aj statik nám povedal že to vôbec neodporúča a už vôbec nie nákladné autá. Celkovo robia veľa problémov, majú takú bránku na vedľajší pozemok že keď sa malý o neho oprel takmer to na neho spadlo a nič s tým nerobia . 🤦♀️ bude to ešte zaujímavé ale budem si stáť za tým že autom nie 🥴 Ešte raz ďakujem za odpoveď 😊Odpoveď na príspevok od petersd:
@jan45 Nie som si dočista istý, či je ten príspev… @petersd ani pokiaľ je to nádvorie a nie prístupová cesta? Mne peší prejazd nevadí, ja ich aj na kávu pozvem keď si ju budem cez leto vonku piť, ale aby ja som nemohla nič aby oni mohli chodiť autom mi nepríde fér tak neviem . Keby je to prístupová cesta a je spevnený povrch nepoviem pol slova ale kupovala som dom s pozemkom kde je dvor nie cesta a tak to chcem aj užívať 🤷♀️. Každopádne ďakujem krásne aj za váš pohľad na vec 😊Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
@petersd ale tak isto ani oni nemozu len tak "zni… @shadowmilan ja som povedala že si za tým budeme stáť, chystáme sa aj ku právnikovi. Zo začiatku boli veľmi drzý a hrubý no po pár krát ako sme sa nedali trošku im spadol hrebienok, len mám obavu že je to ticho pred búrkou 😬 tak som zvedavá, ako to bude pokračovať. Ďakujem aj za váš názor na vec 😌