Sadrokarton pred kammenou stenou

Mam jednu malu izbu kde su kammene steny, su vlhke aj od zemnej vlhkosti aj od toho ze je tam tepelny most. Mozem pred tu stenu postavit sadrokartonovu stenu s medzerou napriklad 5 cm? Ma to niekto tak urobene? Ako tam este urobit odvetravanie? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@malinhot dá sa to, ale je to problematické. Treba použiť sdk do vlhkého prostredia (asi modrý) a priestor medzi stenou a sdk treba odvetrať mriežkami dolu a hore. Odstráni sa pocit osálania studenými stenami,, ale tam treba urobiť viac, to sa nedá posúdiť na diaľku.
Odpovedať
takze bude lepsie tam postavit stenu z ytongu?
Odpovedať
je to rychle a lacne vyriesenie problemu, ALE kratkozrake... podobny problem riesila jedna znama, ktora kupila nieco podobne a po par rokoch zistila, ze sdk steny zacinaju vlhnut a plesniviet, odstranili sdk a to bolo prekvapenie... to uz by si mohol rovno na tu stenu prilepit polystyren alebo styrodur, prelozit v dvoch vrstvach a ten ti zarucene vlhkost neprepusti...
Odpovedať
všetko su poľa môjho názoru len krátko dobe riešenia ,aj ten sadrokarton aj ta stena s ytongu nezabránia tomu aby sa tam zrážala vlhkosť skôr by bolo dobre vyriešiť problém aby tam ta vlhkosť ako taká nevznikala ako to len zamaskovať polystyrénom a tváriť sa že to je v pohode ono sa to neskor môže vrátiť a bude to stať dvakrát toľko napríklad.
Odpovedať
Profilova fotka
@malinhot aj to je riešenie, ale stále treba vzniknutú štrbinu odvetrať. primurovaná stena sa nesmie opierať o kamennú stenu.
Odpovedať
moji rodicia mali podobny problem v pivnici. prisla nejaka firma, osekala omietku skoro az do urovne okoliteho terenu, natrela ciernym niecim (predpokladam ze nejaky asfaltovy nater zabranujuci prenikaniu vlhkosti) a urobila odvetranu stenu z tusim zeleneho SDK.
Odpovedať
@jan45 ja len, ze modry SDK je akusticky, impregnovany je zeleny :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan správne, ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@malinhot Vo výbere sadrokartónu by som bola opatrnejšia a podľa intenzity vlhkosti odporúčam sa poradiť s odborníkom, pretože existuje viac typov sadrokarónov do vlhkého prostredia - nielen obyčajný zelený.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?