Rurky cez betonovy poter

1. jan 2023110

Dobry den, nakolko nemam so stavbami skusenoati, zaujimal by ma prosim vseobecny nazor na realizaciu betonoveho poteru a hlavne vyustenie rurok, vid foto, ktora hovori za vsetko, ako nam to spravila firma, co nam preraba stary zahradny dom. Zadna stena je povodna, to si nevsimajte.
Cierna je privod vody do bojlera hore na stene, biele su tepla a studena do umyvadla, vedene podlahou, teda betonovym poterom. Na ten poter ide uz priamo el.folia a dlazba.
Nevyzera to teda velmi profesionalne a ani biele rurky nie su zaizolovane, co by asi mali byt a vobec su aj nejako daleko od steny, to budu trcat z podlahy tym padom. Preto ma zaujima, ci je to akceptovatelne riesenie alebo sa to ma robit inac? Dakujem.

• @dom250   S prepáčením, totálne odhebaná robota a fušeračina. Takíto sa akiste ešte aj urazia, ak by ich človek upozornil na ich "profesionalitu".

• @petersd  presne to sa aj stalo...

• @dom250  firma gipsystav GmbH?

• Sponzor fóra
  • @dom250   Niekto je tak hlúpy, že ani nevie, že je hlúpy, i keď mu to priamo povieš a berie to ako urážku svojej osobnosti a hlavne odbornosti.

Nech už komunikácia s "majstrami" dopadla akokoľvek, tu sa jedna o Teba. Zavčasu osekaj rúrky po celej ich dĺžke a navleč na nich PPE izolačné trubky. Potom na konci to zasekaj do steny, aby zvislo vychádzali z podlahy v stene, nie mimo steny, ako teraz.

• @petersd  ano, uz mi viaceri povedali ako to ma vyzerat a bol som aj u kamarata na dome, on to ma tak spravene, rozdiel vidiet na prvy pohlad...ach
    A este mam pochybnosti ci dali pod poter vobec polystyren a izolaciu, ale to uvidim ked zacnem sekat

• a ta diletacia v rohu nikoho neirituje ? 😃

• Dajte niekto fotky, ako ste to mali, keď ste to nemali v stene. Mne to tiez vytiahli popri stene, pôjde tam okolo také Ucko z plechu a vnútri sa len vypeni

• @shadowmilan  sak aspon sa to bude lachsie sekat 😉 😃

• Uz samotne prevedenie poteru je hroznee. Cista grcanica.

• A toto by ste ako riešili? Už sa to veľmi zasekavat nedá, teda jediné celé rozobrať.
    Vodár chce okolo toho dať plech, resp. je to spodná hrana plechovej skrinky, ktorá sa zalieva. Medzi tými rúrami mi vznikne ale nevyliata dosť veľká dutina, ta sa má vypenit. Bude to OK?

• A všetkým staviteľom v roku 2023 len to najlepšie 🥂

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Špecializujeme sa výhradne na fúkané tepelné izolácie. Fúkame pre Vás už viac ako 25 rokov !
    Vsaďte na tradíciu a skúsenosti.

Rastislav Herák
    Nové Mesto nad Váhom
    Rastislav Herák kompletné stavebné práce
    Články od našich partnerov
    Vonkajšie omietky Ytong si dokonale rozumejú s obvodovými stenami z tvárnic Ytong a Silka
    Tepelné čerpadlo FHA Monoblok. Jednoducho univerzálne.
    Vetrajte bez úniku tepla!
    Archív článkov od partnerov