Rurky cez betonovy poter

Dobry den, nakolko nemam so stavbami skusenoati, zaujimal by ma prosim vseobecny nazor na realizaciu betonoveho poteru a hlavne vyustenie rurok, vid foto, ktora hovori za vsetko, ako nam to spravila firma, co nam preraba stary zahradny dom. Zadna stena je povodna, to si nevsimajte. Cierna je privod vody do bojlera hore na stene, biele su tepla a studena do umyvadla, vedene podlahou, teda betonovym poterom. Na ten poter ide uz priamo el.folia a dlazba. Nevyzera to teda velmi profesionalne a ani biele rurky nie su zaizolovane, co by asi mali byt a vobec su aj nejako daleko od steny, to budu trcat z podlahy tym padom. Preto ma zaujima, ci je to akceptovatelne riesenie alebo sa to ma robit inac? Dakujem.
Odpovedať
@dom250 S prepáčením, totálne odhebaná robota a fušeračina. Takíto sa akiste ešte aj urazia, ak by ich človek upozornil na ich "profesionalitu".
Odpovedať
@petersd presne to sa aj stalo...
Odpovedať
@dom250 firma gipsystav GmbH?
Odpovedať
@dom250 Niekto je tak hlúpy, že ani nevie, že je hlúpy, i keď mu to priamo povieš a berie to ako urážku svojej osobnosti a hlavne odbornosti. Nech už komunikácia s "majstrami" dopadla akokoľvek, tu sa jedna o Teba. Zavčasu osekaj rúrky po celej ich dĺžke a navleč na nich PPE izolačné trubky. Potom na konci to zasekaj do steny, aby zvislo vychádzali z podlahy v stene, nie mimo steny, ako teraz.
Odpovedať
@petersd ano, uz mi viaceri povedali ako to ma vyzerat a bol som aj u kamarata na dome, on to ma tak spravene, rozdiel vidiet na prvy pohlad...ach A este mam pochybnosti ci dali pod poter vobec polystyren a izolaciu, ale to uvidim ked zacnem sekat
Odpovedať
a ta diletacia v rohu nikoho neirituje ? 😄
Odpovedať
Dajte niekto fotky, ako ste to mali, keď ste to nemali v stene. Mne to tiez vytiahli popri stene, pôjde tam okolo také Ucko z plechu a vnútri sa len vypeni
Odpovedať
@shadowmilan sak aspon sa to bude lachsie sekat 😉 😄
Odpovedať
Profilova fotka
Uz samotne prevedenie poteru je hroznee. Cista grcanica.
Odpovedať
A toto by ste ako riešili? Už sa to veľmi zasekavat nedá, teda jediné celé rozobrať. Vodár chce okolo toho dať plech, resp. je to spodná hrana plechovej skrinky, ktorá sa zalieva. Medzi tými rúrami mi vznikne ale nevyliata dosť veľká dutina, ta sa má vypenit. Bude to OK?
Odpovedať
A všetkým staviteľom v roku 2023 len to najlepšie 🥂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?