Rozvody vody pex al pex

Ahojte, dávnejšie som tu už riešil rekonštrukciu rozvodov vody ale museli sme to z istých dôvodov odložiť, no a teraz by som sa dotoho už chcel konečne pustiť a potreboval by som sa poradiť. Nebudem pociťovať pokles tlaku vody pri súčasnom odbere z viacerých miest ak to spravím ako je vidieť na obrázku? Z prívodnej trubky 32mm zredukujem na 20ku plasthliník ktorá bude hlavná vetva, a z nej pojdem 16kou k jednotlivým odberným miestam. Bude to takto v poriadku? Rozmýšlal som aj nad rozdelovačom ale príde mi to zbytočné..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od k0ckaa:

Ahojte, dávnejšie som tu už riešil rekonštrukciu …
@k0ckaa pokiaľ budeš používať klasické vodovodné batérie a nie záradný 1" ventil, tak by to nemal byť žiadny problém. Pozri do etážky batérie, alebo do nástenného ventilu, aká je tam dierka..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@k0ckaa pokiaľ budeš používať klasické vodovodné …
@zicher Niesom si istý či som správne pochopil ale chystám sa použiť klasickú nástenku na 16ku plasthliník ale batériu ešte nemám vybratú, ale nič špeciálne tam nebude určite.
Odpovedať

@zicher Niesom si istý či som správne pochopil al…
@k0ckaa v prípade otvorenie troch a viac ventilov naplno tam určite nejaký pokles tlaku pocítiš, ale nič dramatické. Ja by som to urobil rovnako. Umývačka, wécko, a práčka budú mať iba minimálny vplyv. Tam je prietok v porovnaní s batériami malý. A tiež si myslím, že naplno otvoríš jedine sprchu.
Odpovedať

Ahojte, dávnejšie som tu už riešil rekonštrukciu …
@k0ckaa ak chces do bojleru vstupovat 16, nema zmysel ist z neho 20... A teda tu 16 na bojleri budes citit, ked v nom budes mat chladnejsiu vodu a viac "oberatelov"... Ani nie tak koli rurke ale koli fitingom, ktore maju male diery...
Odpovedať
Po bojler by som potiahol aspoň 26-ku so studenou vodou...
Odpovedať
Pri alpexe nie je problém svetlosť potrubia, ale svetlosť fittingov. Pozri si to niekde u ptáčka na predajni a porovnaj. Mimochodom, aký je tlak na vstupe? Čo vlastne získaš tými 16kami? Nástenka rozdiel 20/16 je zanedbateľný, musíš si kúpiť dve rôzne potrubia (ak ideš riešiť len tento jeden projekt), používať redukované T kusy, požičať si dvojo čeľustí k pressovačke, kalibrátory na dva rozmery (ak nemáš ujniverzál multisize), na 16mm ohýbaciu pružinu, lebo to rýchlo zalomíš a ak s tým nemáš prax, tak pružinu aj na 20mm, lebo zalomíš aj to... Neviem, podľa mňa si to zbytočne komplikuješ, sprav to celé v 20mm a viac si na to nespomenieš.
Odpovedať
A áno, ak máš slabší tlak, tak ako píše @dedo758 - 26mm po bojler. A doňho isto nie 16kou...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Pri alpexe nie je problém svetlosť potrubia, ale …
@kejsix ani neviem, nejako mi to tak pripadalo správne aby bola hlavná vetva hrubšia :D ale máš pravdu, spravím to celé 20mm a nebudem to komplikovať, poprípade po ten bojler pojdem teda 26kou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?