Rozpočet na rekonštrukciu domu

Dobry den prajem, viem ze je to otazka ktora dost zavjsi od materialov ktore pouzijem ale, idem prerabat starsi domcek z roku 1965, tehla, plocha cca 120m, plan je vymena krovu a spojit strechu s pristavbou + nova krytina a izolacia, povodnu pristavbu rozsirit na dlzku o 2m na sirku o 1,5 metra a dostat do nuly s domom kedze je nizzsie polozena o 40cm, komplet elektrina a voda nova kupelna, kuchynsku linku beriem z domu kde aktualne byvame, nove kurenie, podlahy dlazby samozrejme stierky teda interier do nova, nove okna, mozno fasada led sa zmestime a mozno aj zastresena terasa terasa z palubiek k domu do 20m stvorcovych Co myslite bude mo 120tis dost? Prikladam par fotiek aktualneho stavu. Pekny vecer
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jackorom:

Dobry den prajem, viem ze je to otazka ktora dost…
@jackorom 120 tisic len na prerabku ci aj kupu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@jackorom 120 tisic len na prerabku ci aj kupu?
@sousedekovci89 iba na prerabku, domcek som z casti kupil a z casti zdedil takze to uz je vysporiadane.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jackorom:

Dobry den prajem, viem ze je to otazka ktora dost…
@jackorom Prerábky, rekonštrukcie bývajú nákladné. Mnoho kompromisov a plno rôznych improvizácii. Len uvediem príklad, že ceny katalógového holodomu (bez základov) v sume 120 000€ sú domy s úžitkovou plochou aj cez 135m² (zastavaná plocha cez 160m²), v A0.
Odpovedať
Profilova fotka
Ta rekostrukcia v tvojom pripade uz hranici s demolacnymi pracami. Dostanes sa do stavu ked ostanu len mury a strop. Ten ked je zaklopovy tiez pojde dole s najvacsou pravdepodobnostou. Otazka je ako su na tom podlahy. Pokial su mury dobre izolovane a dispozicia vyhovuje tak smelo do toho lowe mas dost. Takto som prerabal dom ale trvalo to dlhoo. Posledna skusenost rekonstrukcia letnej kuchyne ze iba strecha sa vymeni a ostali len mury inak vsetko vsetucko prec. Vyskakoval dalsi a dalsi problem aby to bolo dobre spravene ale da sa to len treba studovat postupy a riesenia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Ta rekostrukcia v tvojom pripade uz hranici s dem…
@wolodymyr tak nejako to vyzerá veru že ostanú len múry, nebol by problém a by prístavba bola v rovine s hlavnou časťou domu vtedy by nebolo treba dvíhať múry na nej a teda ani strechu na hlavnej časti domu a tým pádom mi strechár odporúčil dať už do jednej línie strechu domu aj prístavby. Na dome treba ale pred tým urobiť veniec. Vnútri to dipozične vyhovuje tam to bude iba o elektrických rozvodoch a múroch, ústredné kúrenie ostane asi na radiátoroch ktoré vymením a s nimi aj kotol, neviem kolko ušetrím a či vobec ak nedám podlahové kúrenie. no bude to tak na dva roky robota asi hádam nie ?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jackorom:

@wolodymyr tak nejako to vyzerá veru že ostanú le…
@jackorom Záleží, kolko času sa tomu vieš venovať, kolko toho dokážeš urobiť svojpomocne a ako vieš zosúladiť s majstrami pracovné postupy.Dá sa to za 2, dokonca aj za jeden. Zo skúsenosti píšem, že po istom čase už nebudeš počítať, kolko si do toho vrazil. Predsa keď to už máš na 80% hotové, nezastavíš, lebo si na to vyčlenil iba 120 tisíc.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prirodokochac:

@jackorom Záleží, kolko času sa tomu vieš venovať…
@prirodokochac ano to je pravda že už keď to bude na tych 80% hotové nenecham to už len tak ale postupne to budem ťahať do úspešného konca. ľavé ruky nemám niečo porobím určite no popri práci času veľa nemám kedže robím 7-15 tzakže budú mi musieť pomocť nejaký majstri, čo sa týka strechy a venca tam je to jasné kto to bude robiť ale na dalšie práce sa musím ešte povypytovať známych a rodiny.
Odpovedať
My sme urobili rychlu prerabku za 3mesiace denno denneho aj v nedelu muz makal,ale my sme dom uz kupili na hypo 50tisic,v r.2013.vsetko si robime sami,ja vymyslim a muz chuda maka ale aj somnou. Ked si to clovek robi sam,nema ani paru ani sajnu kolko ho to uz stalo za tie roky,lebo si robime vsetko sami cez volno a tak. Mozem sa iba riadit odhadom,a hypo,ze v tedy mal dom hodnotu 50tisic,dnes je to vyse 200tisic 15km od mesta Vtedy hypo 50tisic,dnes 167tisic. Minuly rok sme prerobili na novo po tolkych rokoch kuchynu s obyvackou,dnes sme s obyvacky urobili aj spalen násu,a po tolkych rokoch menime aj plavacky v 4 izbach hornych,uz je cas. My naozaj nemame ani paru kolko nas uz dom stal,a kolke prachy sme tymto aj usetrili. A mozno keby to dame robir firme,videla by som tie palky a nevymyslala v kuse nejakou prerabkou,a muz chuda maka,aby mi urobil radost. Sa smeje uz na tom,ze my aj na dochodku budeme prerabat,lebo stare,lebo obkukane. Dufam,ze nemas taku zenu,ako som ja,haha. Este sa divim,ze ma neomrzela fasada na dome.Haha,aj to sem tam poviem muzovi,ze ci ju nenamalujeme inou farbou.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jackorom:

@prirodokochac ano to je pravda že už keď to bude…
@jackorom ked robos od 7 do 15 zalezi kolko trva cesta k domu makat na nom a cesta sa ist domov vyspat. Ja som takto robil dom cely rok po robote a po vikendoch. Jedine moje vybavenie bolo stara chladnicka a mikrovlnka v starej letnej kuchyni a valanda aj som tam x krat prespaval lebo vecer som si zasluzil pivecko capovane. Da sa to zvladnut a dnes sa na to pozeram s usmevom a malou pychou. Kecaaam s velkou pychou 😉 Drzim palce.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@jackorom ked robos od 7 do 15 zalezi kolko trva …
@wolodymyr Klobuk dole pane, ja mam rad svoju postel no ked dojde na to ze pride pivecko po zasluzenej praci asi si tam necham jednu postel po dedovi 😄 mam to blizko 19 kilometrov do prace cca 15 minut autom talze vpohode budem makat co sa da a co budem vediet sam. Aktualne riesime projekt kedze budeme zasahovat do nosnych priecok resp. dvihat mury a menit strechu, cize ked budeme mat projekt hotovy supnem ho sem pre inspiraciu 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jackorom:

Dobry den prajem, viem ze je to otazka ktora dost…
@jackorom dá sa to urobiť aj za menej. 120 tis je už slušný rozpočet. To ešte dosetri 30 tis a postavis nový. Ja som prerabku urobil takmer za polovicu ceny co by ma stal rovnako veľký nový dom.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako bolo spomenuté vyššie, prerábka je kopa roboty a improvizácie, ale ak nemáš ľavé ruky určite sa to dá. Ja som prerábal 2 roky po večeroch a sobotách každý deň a tiež mi ostali len 3 obvodové múry. Po dvoch rokoch hotové prízemie, presťahovanie a potom už v kľude dokonťovať poschodie (čo bola už novostavba). BTW - fotky mám v albumoch, možeš pozrieť ;-) Inak uvažoval by som určite s podlahovkou, do budúcna je to určite plus ohľadne zníženia energetickej záťaže a výberu kotla (kondenzačný plynový, tepelné čerpadlo). Radiátory by som dal ak by si mal pasiu v kúrení tuhým palivom/drevom ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?