Rozmiestnenie izieb v dome

Ahojte chystám sa na rekonštrukciu domu a máme dilemu ako vyriešiť rozmiestnenie izieb. Celý problém spočíva v tom že by sme potrebovali dve detske izby. Ako by ste to vy riešili? Nie je problem zbúrať pripadne postaviť priečku. Jedna detska izba je vyriešena na obrazku v pravo dole. Problém je kde umiestniť druhú. Za každý tip vopred ďakujem.
Odpovedať
1
2
Napríklad takto. Dá sa wc premiestniť do kúpeľne?
Odpovedať
Dakujem za nacrt. Ta nova izba ma super umiestnenie. Problem vidim v tom ze by som musel zrusit nosnu priecku medzi obyvackou a kuchynou. Ale inak to vyzera celkom dobre. Davam tu obrazok s presnejsim popisom.
Odpovedať
Profilova fotka
Hmmm a nedalo by sa to nejak s tou stenou spravit, lebo ako toto mi pride ako najlepsie riesenie. Este ak by - podkrovie sa neda nijakosi upravit?
Odpovedať
@alongo007 možno trochu inak? Len či to nebude malé... neviem rozmery
Odpovedať
@zltalienka toto čo si pridala vyzerá dobre len či to bude sedieť rozmerovo, ale bolo by to aj oddelené, aj by boli dve, mne sa to páči 😉
Odpovedať
Dakujem Vam vsetkym za navrhy. Budem sa musiet s tym este nejak pohrat a ked nebudem spokojny oslovim architekta 🙂
Odpovedať
@alongo007 ako podla mna by boli navrhy a rady architekta v tomto smere na mieste. Kezde on mozno bude mat napad a moznosti take, ktore by nas alebo teda teba len tak nenapadli
Odpovedať
@alongo007 ak nemáte podlahovou opatrne s tou časťou podpivničenou.. naši malí obývačku podpivničenu a bol to citeľný rozdiel aká koša išla od nôh.. resp ak tam nebude chodba ale izba tak si dať majzla na zateplenie od spodu
Odpovedať
@elizita to je fakt, podobne to mali znamy tiez v dome, ked menili dispoziciu, treba na to mysliet!
Odpovedať
suhlasi tiez by som prihliadala na podlahovku, nie je dobre to silou mocou menit, lebo ta zima bude riadne citelna.
Odpovedať
A neda sa kuchyna prepojit s tou spodnou izbou a z hornych dvoch spravit tri?
Odpovedať
Profilova fotka
Ako ten posledny navrh mi pride taky najrozumnejsia celkom pekne by bola oddelena nocna od dennej casti, co je teda aspon pre mne v celku dolezite
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte co poviete na taketo rozmiestnenie. Kuchyna je podpivnicena + cast chodby.
Odpovedať
Nebolo by lepšie zmeniť to tak, aby bola kuchyňa do ulice a obývačka orientovaná "do dvora"? A ešte... izba 8,8 m2 je ozaj veľmi maličká. Chodba má pritom takmer 14 m2...
Odpovedať
@alongo007 keď už, tak by som to dala takto: aby sa vchádzalo do obývačky, kuchyňu či necháš otvorenú, alebo uzavrieš, je na Tebe. Veľkosť otvoru v nosnej stene pri obývačke podľa posudku statika. Vyšla by väčšia detská izba.
Odpovedať
@alongo007 alebo obe detské spolu, orientované do dvora. Každá by mala cca 12m². Obývačka s kuchyňou by boli priestranné.
Odpovedať
no ako som tak pozerala jednotlive navrhy to su riadne zmeny, to sa s tym celym da takto hybat? 🙂 paci sa mi moznost mat detske izby do dvora ale aj ta moznost kde bolo wc na chodbe.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Takto menej chodby. Za dverami v kuchyni moze byt priecka a za nou spajza/ulozny priestor, alebo vysoke kuchynske skrine na ulozny priestor. Este by sa zislo samostatne wc.
Odpovedať
@lenkito10 tu vyvstáva technická otázka či a ako bude vedieť dostať vodu a odpad do tej izby, čo si určila pre kuchyňu. Vodu a odpad má v mieste pôvodného wc a v kúpeľni. Z kúpeľne potiahnuť do susednej izby nebude problém, ale do ďalšej izby už môže byť obtiažne..
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka trebalo by podrobnejsie zadanie. Uz to ze "Nie je problem zbúrať pripadne postaviť priečku" a potom napise ze tato priecka je nosna... Mozme len hadat.
Odpovedať
@lenkito10 Myslel som to tak ze, nie je problem zburat ziadnu priecku okrem nosnej. Co sa tyka zadania, ako som spominal vyssie potrebujem 2 detske izby. Najlepsie by bolo asi dat kuchynu nad pivnicu dalej moznost zadneho vychodu napr na terasu a nebude problem s vodou a odpadom. Od ulice je juzna strana tam by som nerad daval kuchynu kvoli teplotam v lete. Opacna strana do dvora je orientovana na severovychod. Bolo tu spomenute ze 8m2 je malo pre detsku izbu, kolko by trebalo aspon 10-12?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme dali na detske 12. No ty mas uz urcitu velkost domu. 10 by chlapcovi mohlo stacit, ked dievca, bude mat zopar sukni menej. Kde bude pracka a technika?
Odpovedať
Profilova fotka
.
Odpovedať
No neviem už som sa v tom stratila 🙂 Ktorej verzie sa držíme alebo teda ktorá je aktuálnejšia, aby sa dalo ešte poradiť ? 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Ja vychadzam z tej, co autor pridal ako poslednu. @alongo007 v prvej verzii su dvere na dvor v lavej casti, potom si ich presunul trochu doprava. To sa bude dat? Skus si to zariadit nabytkom.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som nechcela spalne do ulice. Do ulice by som dala obyvacku, kuchynu a kupelnu. Izby by som orientovala do dvora. Moj navrh je cisto orientacny, snazila som sa orientovat podla rozmerov, aby izby vysli nejak rozumenjsie a nie malicke izby 2x2m. V pivnici urcite zaizolovat strop, ked je nad picnicou obytna izba. Mozno inspiruje, mozno nie 😉
Odpovedať
Ahojte dakujem vsetkym za navrhy. Aby som trosku objasnil. Podorys domu v prvom prispevku je aktualny stav. Potom som pridal dalsi kde som zmenil rozmiestnenie a preto vychod na dvor som presunul viac do stredu. Pre konecnu verziu este nie som rozhodnuty. Co sa tyka pivnice uz teraz sa tam neviem vystriet cize zateplenie zo spodu asi nie. Skor zvrchu dat nejaky podlahovy polystyren. V celom dome je betonova podlaha na nej dlazba alebo koberce. Co sa tyka kupelne resp. Wc idealne by bolo keby mi sused dovolil si spravit este jedno male okienko na jeho stranu.
Odpovedať
@alongo007 máš priestor medzi podlahou a dverami pre zatepľovanie podlahy? Ak nie, ako poriešiš dvere? Skrátka ich zrežeš?
Odpovedať
Profilova fotka
On to vyzera na komplet prerabku, Povodne dvere si asi nenecha. Kolko ze mas aktualne cm medzi podlahou a stropom?
Odpovedať
@lenkito10 asi jedine tak
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?