Robíte na dome v nedeľu?

Dobrý deň,musím sa opýtať viacerých,či som jediný idiot ktorý robí na dome aj v nedeľu.Minuly rok sme kúpili 35 ročný dom,kde trebalo urobiť komplet rekonštrukciu.Boli sme v časovej tiesni,keďže sme zároveň predávali byt a kupovali dom.Mali sme dva týždne na vysťahovanie po predaji bytu.Cize za veľmi krátky čas sme museli riešiť vodara,Kurenar,elektriku komplet,šúchať staré omietky,dlažby urobiť aspoň dve izby aby sme sa mohli presťahovať.Prestahovali sme sa z jedného okresu do druhého,takže akosi automaticky sme sa opýtali suseda oproti či tu nepozná vodara a elek.,že by niekto mohol prísť na fusku.Tak veru pomohli ale ku tomu neskôr. Asi pred 3tyzdnami mi prišli tí susedia sťažovať sa na hluk,mali sme tu kontajner,pretože sme vybíjali starú dlažbu na chodniku v sobotu.Upozornili nás,že v nedeľu nemáme robiť hluk,a poprehanali že je tu neustáli hluk .To nie je pravda,nieje tu vždy hluk.Dalsiu nedeľu som penetroval dom,teda valčekom prechádzal po stene domu!!! A áno v garáži som skladal jednu policu asi pol hodinu plechovu.Doniesla mi papier že ich nerešpektujeme a ignorujeme. A dokonca,že každý na nás nadava.Tak som sa pytal druhého suseda či na nás nadáva,a že nie a nie ani druhý. Od štvrtka tu mám lešenie do pondelka,robím omietku a dome,robím sám nestihol som všetko,potrebujem dorobiť aj keď nedeľa.No pozerám že u susedky je akási schôdza.Cez týždeň chodí po susedoch a zháňa ľudí proti nám. Elektrikár nám tu robil cez nich,teda ich syn a jeho kolega.Ked boli u nás robiť,bolo počuť ako ohovára moju ženu pred elektrikárom.Cudzi človek.Nechali sme to tak ale tie reči už počuť aj na ulici.Vieme od koho to ide,sme nahnevaní ale neriešili sme to a tymto susedom sme sa len pozdravili keď sme boli na ulici.Zrejme si všimli nás odstup k nim a teraz akoby chceli z nás urobiť tých zlých. Rozpisujem sa tu,ale aby boli jasné aj tie iné okolnosti. Ja beriem,že nebudem robiť hluk v nedeľu,ale nemôžem vôbec robiť?
Odpovedať
Nie je ziadny zakon,aj keby sa cela dedina na hlavu postavila, ze nemozes robit v nedelu. U nas krestanov je to den pracovneho pokoja ale to nejde vyzadovat od inych. Suseda mentalne a psychicky nevie zniest ze nevyhra, nepomoze jej ziadny odboj,ani revolta. S nou by bol problem aj pri inych veciach v buducnosti. Usetril si si cas, rychlotestom si identifikoval najvacsiu hrozbu krorej sa mas vyhybat, popripade rovno vystavat ten najvyssi pripustny plot, ona si svoju zaskodnicku cinnost bude robit aj tak. Nauc sa ju ignorovat ako keby bola len vzduch ktory nevidis, lebo inak riskujes ze sa budes musiet prestahovat.
Odpovedať
@janopopovec tak to si ma milo prekvapil,pretože pani je ako niekto povedal prvá v kostole aj zo svojim mužom.Takze od krestanoch som čakal negatívne komentáre.A tiež hovorím,dobre,že sa ukázala a s jej mužom,presne ušetreny čas.No mňa mrzí že nás tu bude ohovárať,ale o svojom slizkom synovi nepovie nič.A plot,...veď čakám na pečiatku od dozora ide o plot 1,8 m aj viac by som dal,ale nad 2 už treba znalecký...a teraz či starosta nebude robiť napriek.Uz som bol upozornení,že si mám dávať pozor na jeho ženské(sekretárky).
Odpovedať
@654852 By som jej povedal že v nedelu robiť nebudem, ak v pondelok ráno o 7.00 nastúpi v monterkach. Alebo že prerábať môžeš namiesto mesiaca aj 3 roky, hlavne vtedy keď budú mať návštevu. Aj nás museli mať susedia plné zuby keď sa robilo, ale susedovi som povedal že keď sú po nočnej alebo ich to nejak ruší, tak nech dojdu povedať, alebo zakričia. Tak isto druhý sused mi len povedal že robia strechu a je teplo, tak začnú skoro ráno (5.30 už pílili) že či sme s tým ok a žiadny problém. Ale hentakej to asi aj tak nevysvetlíš, s takym papierom si môže pokojne vytrieť riť ak máš povolenie a nerobíš o polnoci
Odpovedať
...no byť tam ja,tak odchádza odo mňa, od lopaty s hrčou na čele,alebo na chrbte,až ju nenapadne sa vrátiť!!! Pokial nerušíš nočný pokoj tak ,môže iísť ledatak,,fajčiť handry" Sám som staval,a roboty ktoré som ai mohol spraviť sám,tak som pracoval v nedeľu,a!? A Jano Soňa,maju pravdu,zlý sused... je horšie,ako ,zlý brat...
Odpovedať
Som rád,že nie som sam.Prerabam sám,platiť firmu by sa ani neoplatilo kupovať 35rocny dom.Dnu sa 200m2 urobili za tri mesiace.myslim že lepšie ako robiť humbuk roky.Aj som im to povedal,no nič.Tento rok chcem dokončiť von ,nerobím ani o 20.00 končím okolo 19.Aj som povedal,že škoda že ten dom nekúpili cigáni,tak v papieri sa pani rozpísala,že mali susedoch niekedy neviem kde romoch a slušných.Berem to tak že sme horší ako cigáni.Momentalne sedím dnu a vidím hliadku na dvore...dnes tu bude ešte veselo.
Odpovedať
@654852 😁😁😁😁🤣🤣🤣
Odpovedať
Keby len nedeľu keď som staval dom tak s lopatou na veľkonočný pondelok som makal. Termín nepustil 😄 😄 😄
Odpovedať
@tiko81 tak ty si ma ešte viac potešil😁😁
Odpovedať
Pekne to zhrnul @janopopovec Susedia uz budu takí asi stale,tak prajem pevne nervy. Ale musim povedat,ze u nas susedom burali pol domu romovia(neviem preco si nezaplatili nejaku firnu,peniaze na to maju) od jari do jeseni,rucne po tehlickach,prachu bolo stale,ze sme nemohli ani sediet na zahrade,lebo stavebny odpad vysypali z furika dolu bez tej rury,pradlo vesat ani nevravim a bola som vdacna aspon za tu kludnu nedelu. Ale vzdy som si tak povedala,ze hadam to nebude trvat vecne a vydrzime 🙂 ozvali sme sa az ked sused palil odpad (plast,polystyren a ine šmakocinky) kazdy 3 den. Tak pokial tam nepagas kazdu nedelu 7dni v tyzdni zbyjackou od rana do vecera,tak sa len musis obrnit od blbosti susedou. A drzim palce na urade,lebo takato dedinska "sekta",to ti je "paradicka"
Odpovedať
@tiko81 velkonocny pondelok uz nieje krestansky sviatok 😁
Odpovedať
@zuzana838 nechci vediet co som robil na velkonocnu nedelu 😄 😄 😄
Odpovedať
my sme chceli mat tiez stavbu co najskor hotovu, no na nedelu sme majstrov posielali nech idu domov a poziadali ich aby v nedelu nepracovali nech su z rodinou. Nase deti maju tiez par kamaratov pri sebe, s ktorymi radi tvoria, zbijaju dosky atd, no ale ked pride nedela, tak moji chalani respektuju to, ze my nepracujeme. To, ze susedia v nedelu robia co robia, to nemusim robit ja. Inak jab som uvital keby byvala taka dohoda, nehladiac na to ci je niekto veriaci alebo nie, aby bola nedela bez vrcania kosaciek, traktorov atd.. Ale asi to je nemozne, tak to beriem. Naopak, ked je nieco dolezite napr. ked mi praskne niekde odtok alebo nieco ine, tak nebudem cakat do pondelka aby som to riesil, no pokial su to iba banality, tak to do pondelka pocka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzana838 nezbijame nonstop samozrejme,ale v liste tiež napísala že práca v dome omietky bola tiež hlučná práca. Neburame dom,neprasime až tak,teda nemyslím si.Zeby sa tu nedalo vešať prádlo,no mu tu sami na dvor vesiame.Ale chápem,prerábky sú na nervy,ale bez toho to nejde. @tiko81 no..hm..tak ti poviem...ja som tiež robil toho roku veľkonočnú nedeľu(prvý krát v živote) a vieš čo teraz budem mať za to do konca života...
Odpovedať
@dzonyby je nedeľa a posielam ti aktuálnu foto .Robia! A ja s tým problém nemám.Pises,že majstroch v nedeľu posielaš domov.Ale ja nemám majstroch,beriem si cez týždeň deň voľna,plus končím niekedy na obed ale nerobiť v nedeľu je pri toľkej práci čo treba urobiť je luxus.Tuto štvanicu čo robí suseda,no nemyslím že je to normálne.Pani učiteľka nemá čo cez prázdniny robiť.
Odpovedať
@654852 kto si to ako vie zariadit, tak to ma.Drz sa.
Odpovedať
@654852 ignorovala by som ich, ked nechapu, ze to chcete co najrychlejsie dorobit. Kde staviame my, tak susedia maju dve male deti, ak im zaspia, kym my robime hluk, vzdy pridu povedat a robi sa nieco vo vnutri. A tu, kde byvame sa sice zatial nikde nepreraba, no mame tu jednych susedov, co minuly vikend zurovali do pol siestej rana a isli sme sa vsetci naokolo zblaznit. Pominule roky na ich volali aj policiu a ta len prisla a odisla, lebo ved kamosi 🙄
Odpovedať
@654852 z toho si nic nerob, ja som kupil 52 rocny dom, zatial ako chalupu a potreboval som ocistit od bordelu, od nabytku az po neviem co...potom som zbural hospodarku a zostalo mi vela dreva, ktore som musel popilit. na Velky piatok som ustrachany vytiahol pilu, ze idem par poslednych kuskov dreva popilit, nech je pokoj. Pytam sa suseda, ze ci ma ukamenuju ked par kuskov popilim. A on, ze pocuvaj co sa bude diat do hodiny. Z kazdeho konca dediny zvuk retazovej pily 😄 Ono je to vzdy o ludoch. Ak natrafis na cloveka typu "kamerovy system", ktory vie byt aj pol dna preveseny na branke, cihat a p.covat na vsetko co sa pohne tak mas smolu. Vtedy bude aj malovanie valcekom neznesitelny hluk. Alebo jednoducho vadi, ze z 35 rokov stareho, spravis nieco krajsie ako ma ten sused, to vie tiez nasrat 😄 Kazdopadne drzim ti palce a pevne nervy hlavne.
Odpovedať
@654852 Ja som od mala naučený od otca, že v nedeľu sa nerobí o hotovo a tak to bolo v celej dedine a dodržiavalo sa a to bol otec celý život živnostník, takže času veľa nemal, ale vždy keď došiel večer stihol aj okolo domu porobiť, alebo okolo domu robil v sobotu a to nemáme pozemok taký, ako sú teraz 500 m2. Proti robote v nedeľu ja nemám nič, ale človek by si mal uvedomiť, že robiť hluk celú nedeľu ako rezať, píliť, kosiť a podobne vychytávky sú už za hranicou. Mám tiež nový dom a tiež ma tlačil čas, ale v nedeľu som maximálne robil takú robotu aby som nerušil ľudí čo už tu bývajú a chcu mať kľud, ale pristahovali sa tu ľudia z mesta a oni majú vo zvyku v sobotu sedieť na terase a v nedeľu tu kosiť, rezať s flexou a podobne veci a to ja už považujem za drzosť. Videl som obce, ktoré už na svojich stranakach upozorňujú pristahovalcov, že v nedeľu nech rešpektuju kľud. Celý život som žil v dome a aj žijem v dome a celý život či otec, alebo ja sme si tak vedeli nastaviť čas, že sa všetko stihlo do soboty a v nedeľu sa venovať len rodine a keď niekto piše, že sa to nedá tak sa nedá, ale to už je o človeku či bude, alebo nebude rešpektovať určité pravidla a nie nieje to o kresťanstve, ako si tu veľa ľudi myslelo aj v iných podobných temách.
Odpovedať
@654852 ale, keď niekto potrebuje robiť takú robotu ako strechu, fasádu a podobne samozrejme sa robí či je, alebo nieje nedeľa, lebo to musí každý pohopiť, keď je to tak naplanované.
Odpovedať
nerad robim na dedine bordel ale ked treba nedelu kosit a zacnem, zacne kopa naokolo 😄 ludom sa nezavdacis, cez tyzden pracuju teraz ho a cez vikend zas chcu mat klud zas netrva to 24/7
Odpovedať
Profilova fotka
je nezodpovedne ked niekto robi hluk v nedelu.., nejde tu o nejake tzv. kostolne poriadky ale v nedelu by malo byt ticho... to ze niekto pracuje je jedna vec, ale vytvarat hluk ... v nemecku je na to dokonca zakon.., ze vytvaranie hluku v nedelu, alebo ked je statny sviatok je zakazane... nemozes kosit ani travu, ani mat nahlas hudbu...... pokuta do 50ooo euri......
Odpovedať
Aj u nas je to tak nedela je na oddych aj ked roboty mame stale vela,ked sa stale nieco preraba.Ale robime si to sami a ziadny termin nas nenahana.No ked sme prerabali vnutri muz v dome robil od pondelka do nedele,chceli sme sa tiez rychlo nastahovat.
Odpovedať
@mimms a za ohováranie a štvanie druhých susedov nie je žiaden zákon?
Odpovedať
Robim vtedy kedy treba, co treba. Keby som mal dva zivoty, jeden na pracu a druhy na oddych, tak by som to prehodnotil, ale tato skurvena uponahlana doba nedava na vyber ani cas na oddych 😞
Odpovedať
@rkorba veru tak.Potrebovali by sme klony ja stale hovorim:muza original by som si nechala doma odpocivat a uzivat si.Klon 1vy by chodil do prace,klon 2 by robil na baraku.Joj ako by nam dobre bolo.Ale aj robit,aj okolo domu prerabat aj s detmi behat hore dole,ucit sa s nimi.No uz len tento rok dorobime,co sme zacali,buduci si uz chuda muz dava cely oddych a na ten dalsi uz len ploty okolo celeho domu.Uz pomaly 8 rokov sa tu hrame a prerabame.
Odpovedať
Profilova fotka
ja robim v prevadzke, kde mam volno 01.01, 24.12. od 12:00 hod a 25.12. Inak mam nastavene zmeny v praci ci piatok, ci sviatok. Ak by som mala respektovat ze ked je nedela nerobit, asi by som s rekonstrukciou moc nepohla. Nech si kazdy vravi co chce ako chce, JE to z krestanstva a co sme vari cirkevny stat? Robim vtedy ked treba a mam na to cas. A fakt ked vytahujem kosacku ci pilim drevo neriesim, aky je den. Proste to treba urobit tak to urobim. Lebo inak - preco nedela? Preco nie streda? Ci stvrtok?
Odpovedať
U nás na dedine sa normálne robí. Akože či je sviatok či je piatok. Susedov to nemá čo zaujímať. Podľa mňa to je také, že teraz sa veľmi každý stará do každého. My napríklad v nedeľu aj drevo pilime, pretože z časového hľadiska, bohužiaľ nemáme kedy okrem nedele.. takže tak nech sa každý stará o seba nie o druhých , 😉
Odpovedať
Až dokončíte svoje prerábky,tak zistíte,že by ste si cez víkend tiež radi užili pokoj a odpočinuli. Ale pretože bezohľadnosť vládne slovenskom tak sa vždy nájde blbec ktorý vám ten odpočinok znepríjemní. A vy budete buď kričať,alebo čučať pretože si spomeniete,že vám kľud a právo na odpočinok ostatných bol ukradnutý. No je možné,že sa zaradíte k tým arogantným čo keď už majú hotové to svoje,čo si aj v nedeľu porobili tak budú uvedomelo kuť pikle proti tým čo nedeľu neuznávajú teraz a vás rušia. V rakúsku,nemecku,švajčiarsku sobota od obeda plus nedeľa je časom pokoja a ak sa robí tak nerušiace práce. Ozaj-poľnohospodárske práce ako žatva sa nedá porovnať,tam sa to proste musí stihnúť aj keď treba robiť v nedeľu. Ale to je v okolí dediny maximálne jedna nedeľa a nie každá. Ja mám suseda na dôchodku a napriek kope času je jeho obľúbená činnosť naštartovať benzínovú kosačku v sobotu poobede a tak oslávil aj 1.máj,sviatok práce-prácou,pritom môže kosiť pondelok,utorok,stredu,štvrtok,piatok... To nieje demokracia na ktorú sa mnohí odvolávajú,ale chrapúnstvo a bezohľadnosť!!! Howgh!
Odpovedať
@dodok na predošlej dedine kde sme vyrastali sa robilo v nedeľu.Nic také sme nezažili,žeby niekedy prišiel niekto ku niekomu robiť scény že robí v nedeľu.Ked sme boli na svojom dvore a vedľa sa robilo,vôbec ani ma nenapadlo niečo riešiť. Keď budeme mať dokončené nehrozí,že sa tu budeme pučiť od nervov.Praca je normálna vec,na rovinu ti napíšem prišiel by som si ako kus kok...niekomu sa sťažovať,že robí.Ci je streda a či nedeľa.
Odpovedať
@diaura @kaktusik007 presne tak. @emilia25 no vidíš 8rokov prerabate.My sme tu 10mesiace a dnu máme komplet.Este dokončiť fasádu,odkvap,plot,altánok a okrasnu výsadbu.zbytočne hriechy robia kresťania.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?