Riešenie interiérového schodiska pri prerábke domu

Profilova fotka
Pri prerábke nášho domčeka sme narazili na priestorový problém so schodiskom. Betónové schody sme vylúčili, pretože ich kombinujeme aj so svetelnou galériou. Vedel by nám niekto prosím poradiť, navrhnúť, resp. aj zhotoviť schodisko? Najlepšie Senica a okolie.
Odpovedať
Profilova fotka
Všetko záleží od konkrétnej dispozície a nárokov investora.Napríklad tieto nezaberú moc priestoru a sú vhodnou súčasťou interiéru.http://www.strand.cz/vyrobky/schodiste-visute-235/
Odpovedať
@marissasa drevene, ocelove
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros - ano - to sú krásne štýlové schody, ale nemáme takú dlhú stenu, na ktoré by sa zmestili :-| @andrejh0 - presne také budeme robiť, len si už fakt nevieme rady ako by sa mali lámať, aby nám to vyšlo v čo najmenšom priestore. Nakreslili sme ich už asi stokrát ..... Asi by sme potrebovali nejakého šikovného majstra, ktorý také robí, a pomohol by nám aj s návrhom. Ked sa nikto taký neozve, vyskúšame firmu JAP....
Odpovedať
@marissasa na schody existuje elkom sikovny program ktory ti navrhne schody ake cches a vyrata aj rozmery schodov..ke dho ajdem ti napisemako sa vola...tieto softiky by mali mat jednoltivy majstri a no firmu JAP radsej si zvol niekoho ineho...ked somt ampsoielam cenovu ponku na schody tak dho neodpovedali a potom poslai taku cenu ze za tu mas nove auto.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejh0, budem velmi rada, za ten program, ak ho teda najdeš. S firmou JAP skusenosti nemáme, ale bola by som radšej, ak by sa našiel nejaký šikovný majster na tú kovovú konštrukciu..... Ked sa môžem opytat, ty si ako riešil schody?
Odpovedať
@marissasa musim sa doma pozriet na ten softik elbo si nemozem spomenut na jeho meno schody ma do L zatocene a do casti kde boli sschody zatocene su podstavene a kde rovne tak tam je drevena konstrukcia
Odpovedať
@andrejh0 Môžeš to poslať aj mne? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@marissasa ak si s tým nedáte rady, kľudne mi to pošlite a pozriem sa na to :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dnes máme stretnutie so stolárom - budeme ich riešiť asi celodrevené. Ale dakujem za ochotu :-)
Odpovedať
@ninka23 @marissasa po dlhom hladani na pocitacoch a roznym adresaroch som to nasiel vola sa to interkon a je to nemecky program. viac info cez IP.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejh0 veľmi pekne Ti dakujem, určite nam to pomôže pri návrhu schodov :-) Hneď večer si ho stiahneme.
Odpovedať
@andrejh0 Ja som A uvažovala som o TREPCAD, ale našla som a skúsila vypočítať počet a rozmery tu : http://www.zhitov.ru/sk/lestnica/ . A s týmto presným výpočtom a nákresom už môžem ísť za výrobcom ;-) ...Sú tam rôzne typy - 90 stupňové, priame, točité.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ninka23 celkom na rychlu kontrolu to staci. ten softikco pisem ti vygeneruje aj ako maju vyzerat schodnice a stuone proste vsetko ako sa patri. radi sa medzi top softikov vraj.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Vie mi niekto poradit ako by som mala riesit schody na povalu kde bol doteraz iba rebrik?Je to cele nejak zlozite pretoze povalu sme nevyuzivali ale teraz sme sa rozhodli ju premenit na jednu velku obyvatelnu miestnost kde sa ale nemoze chodit po rebriku nakolko to bude obyvacka.Chceli by sme tam schody,do povaly je otvor,ktory je ale v rohu z dvoch stran,tretia strana je do chodby a stvrta strana ja na schodisko na prizemie.Takze vela priestoru na schody nam neostalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?