Rekonštrukcia v roku 2023

Ahojte kamkovia, takže napokon sme dopadli tak, že sme zobrali na rýchlo starý pôvodný dom v inej obci, aby sme nezostali s deťmi na ulici. A bude ho treba celkovo rekonštruovať. Má to cca 200 štvorcov, okná sú zriešené, podlahy niekde pekné, že postačí vybrúsiť. Sadráče na stropy dávať nejdeme. Strecha je ok. Teda Nové omietky, nové elektrika, voda, plyn, kúrenie + radiatore. Dom nemá odpad, čiže odpady po dome + čistička. Dá sa nejako veľmi predbežne tipnúť cena za rekonštrukciu? Mám k dispozícií 29 tisíc, dačo ešte popri tom privyrobím. Všetko bude svojpomoc (a kamarátopomoc). Ušetriť plánujem napr. na - klasická elektrika, žiadne moderne blbosti. Kotol na tuhé z bazosa za 300-500€, podlahy staré drevené vybrúsiť, nalakovať. Okná sú. Je tam ešte falát sklobetonu, neviem čo s tým, či čiastočne zamurovať a nechať len hore okno, alebo čo... ten falát má asi 2x3 metre, takže nejaké sklo nepripadá v úvahu, to by asi stálo 4000€, hejže... 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Sklobeton istotne vybuchat ak sa da nieco domuruj a osad bud fixne okno na cast a jedno otvarave .. no videl som uz komplet fix. Totizto mam suseda co mal sklobeton a nevybural ho a po uz nastahovani sa do toho pustil a cista katastrofa kolko bordelu.
Odpovedať
@wolodymyr Presne, chcem to vybuchať a namiesto toho okno, len to je finančny križ pri dnešnych cenach. Žena chcela, že akoby tri okna a pomedzi to falat muriva (čiže preklady). Určite nepotrebujem to vôbec otvárať, je to na schodoch.
Odpovedať
@arcticcode no dnes je financny kriz velmi vela veci, vidim to aj u nas a to teda uz len dokoncujeme veci okolo domu, svagor kupil nedavno dom a tiez sa chysta ho rekonstruovat, ideal je ak si vies veci urobit sam, na tom vela usetris. vsetko zalezi od narokov, ale ked pises, ze to nemusi byt nejako speci tak myslim, ze ti to na tu sumu co mas vyjde, ono zaklad je urobit elektrinu a taketo veci, potom dokoncovacky, to uz aj postupne.
Odpovedať
@borisss No všetko zvladnem viacmenej sam. Budem mať dajakych pomocníkov samozrejme, rozvody sú najhoršie, ale to urobíš raz a máš do smrti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?