Rekonštrukcia staršieho domu

Zdravím, zdravím ma niekto skúsenosť z prerabkou stareho domu...plánujeme prerabku a chceli by sme možno nejaké rady ako začať alebo s čím zacat prv .... dom bude potrebovať kompletnú prerabku strechy čiže zhodiť a postaviť nanovo keďže hore chceme mať tiež obytnu miestnosť treba vlastne komplet steny vysekat nanovo elektrika sa musí natiahnuť, kúrenie nové keďže tam boli piecky v izbe .....
Odpovedať
@deniskaa2509 Najprv treba urobiť technickú analýzu domu - čo treba nevyhnutne urobiť nanovo a čo stačí rekonštruovať. Potom si odhadnúť, či na to budete mať. Ak nie, treba plány upraviť. Následne urobiť projekt rekonštrukcie, a ak treba, tak vybaviť stav. povolenie a potom prerábať.
Odpovedať
@deniskaa2509 Záleží od toho aká veľká tá prerábka bude, teda že čo všetko chcete prerobiť. A potom aj to že či tam potrebujete rýchlo bývať, alebo máte čas. Ja som dispozíciu nemenil, takže nová elektrika, pripojenie na plyn - nové kúrenie a potom som hneď omietol jednu izbu a už som býval. Postupne som vymenil okná, radiatory, podlahy. Potom som dal spraviť úplne novú kúpeľňu a WC, v rámci toho som pripojil dom na kanalizáciu (predtým bol septik). Tam, kde boli osadené nové okná sa spravili omietky a potom už len zariaďovanie a také tie príjemné veci. Trvá to už 6 rokov. Dá sa to spraviť aj rýchlejšie, ale mne to až tak neponáhľalo, ešte som vtedy nemal rodinu a mne nevadilo bývať na stavbe. Snažil by som sa ponechať to, čo robí tie staré domy také krásne - veľké chodby, samostatná obývačka/kuchyňa. Dá sa s tým krásne pohrať. 😉 Problémom bývajú malé kúpeľne - my sme zrušili susediacu špajzu. Sú ľudia, ktorí nechajú len základy a spravia z toho bielo-antracitovú hrôzu. Ale na pekné, pohodlné bývanie stačí tie pekné drevené podlahy napr. prebrúsiť. Prípadne len vybrať škvaru, dať miesto toho Liapor/Cemwood a zase nejaké drevo napríklad. My máme napr. stále originálne (drevené) zárubne a pôvodné dvere. Jednoducho sa to sem hodí. Treba priznať, že je to starý dom a tak k tomu pristupovať. To zápražie vám závidím, ten "oddychový kútik" v chodbe, ten by som nechal, ale tie sokle, tie sú hrozné. 🙂 Držím palce, je to rehoľa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?