Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 problém na SR je jeden, štát chce… @st89 lenze rovnost v majetku nikdy nedosiahnes. Pokusali sa o to komunisti a moc slavne to nedopadlo. A to s vyberom neni problem SR. To je problem kazdeho statu ktory si mysli, ze progresivne zdanenie je super napad. Stat ma vytvarat vhodne podnikatelske prostredie s rovnostou prilezitosti. Dane by mali byt co najrovnejsie aby nekrivili situaciu. Ak vykazem viac zisku, zaplatim viac na daniach. Ale vzdy to bude rovnaky podiel na mojom zisku. A to jedine je fer. Peniaze ktore stat neziska podnikatel castokrat obracia spat do podnikania, ci na rast miezd, investicie alebo modernizaciu. Ten kto to nerobi prostredie ho znici- zrazu bude tazsie predavat svoje produkty, nedokaze najst ludi lebo ostatni mu ich preplatia... netreba vymyslat koleso vsetko potrebne uz bolo vymyslene. Stat zaviedol specialnu dan na nadmerny zisk slovnaftu. Realita? Slovnaft to nezaplatil, lebo tvrdi, ze podmienky ako su nastavene nesplna. Stat si mydlil ruky na 300 milionov eur a ma trt. Ci sa k tym peniazom raz dostane je otazne, slovnaft to urcite bude hnat na sudy kazdej instancie. Niekedy ti do rozpoctu prinesie viac penazi ked to so zdanenim neprehanas. Stat by mal viac optimalizovat svoje vydavky a nemyslat nezmyselne socialne balicky. Stat nema byt spasitel, stat ma byt zachranna siet ktora ti ma pomoct odrazit sa od dna ak do toho spadnes. Dnes pracujuci za minimalku vidia na vyplatu menej ako mnoho dochodcov dostavajucich 13. Dochodok. A to nie je fer. Dochodca je castokrat nazvem to sprosto- osoba bez zavazkov- hypo splatena, otazka byvania vyriesena, deti odrastene zijuce svoj zivot. Na rozdiel od neho pracujuci za minimalku musi castokrat zivot rodinu, riesit otazku byvania.... uplne pokrivene nastavenie statu. No dobre to uz som sa trochu opustil. 😃Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 lenze rovnost v majetku nikdy nedosiahnes.… @sousedekovci89 čiže podnikať je to najlepšie čo človek môže urobiť na Slovensku?Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 čiže podnikať je to najlepšie čo … @st89 citas s porozumenim? Mam pocit ze nie.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 citas s porozumenim? Mam pocit ze nie. @sousedekovci89 no moc obhajujes tých podnikateľov, podnikateľ ma výhody veľké, že tie ceny a podmienky si sám vytvára sebe na mieru. A co keď na transakčnu dan a daňové licencie, však vie si poratat koľko zarobil ročne, koľko dá preč z toho a koľko mu ostane, to koľko mu ostane vie viacerými spôsobmi ovplyvniť, zamestnanec to nemôže ovplyvniť, o tom je to.Odpoveď na príspevok od pircuk:
V kazdej normalnej firme, ak zle hospodaria, tak … @pircuk koniec koncov platí demokracia a pri moci sú ľudia ktorý tue voľby vyhrali. A par mesiacov po voľbách začali protesty, tomuto ja nerozumiem. Neverím tomu ze keď výhra voľby progresívne Slovensko a poskladá vládu s SAS a KDH ze dajú do poriadku tieto nezmysli. Zas bude sa burit iná skupina ľudí, je to iba o tom ktorej skupiny ľudí je viac.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 lenze rovnost v majetku nikdy nedosiahnes.… @sousedekovci89 nejde o to aby boli všetci rovni, to ani nechcem. Ide o to aby sa neprehlbovali rozdiely, lebo taka spoločnosť nebude nikdy v dobrom nazivat. Na to aby bohatí nebol ešte bohatší sa dajú urobiť rôzne regulácie, napríklad aby neboli jednoosobove sro bez zamestnancov, ďalej aby jedna osoba nemohla byť konateľom v x firmách, kde si prelieva medzi sebou peniaze. Napríklad daň zo zisku je podľa tržieb, čo si myslíš ze urobí človek co ma obrat na hranici ze už mu vychádza väčšia daň, no predsa založí ďalšiu firmu a rozloží si tržby na 2 firmy a v podstate nepriamo o kradne štát. Isteže, je to jeho šikovnosť, lebo štát to umožňuje, ale ja si myslím ze malo by to byt regulované, aby práve takéto veci nenastavali.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 lenze rovnost v majetku nikdy nedosiahnes.… @sousedekovci89 čiže iba obyčajná regulácia v podnikateľskom sektore.Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 no moc obhajujes tých podnikateľo… @st89 ale stale ti opakujem, podnikaj ak simyslis ze to je med lizat. Uvedom si ze bez podnikatelskeho sektoru stat neprezije. Apropo dane: ale ved co ti pisem- rovna dan a je ti jedno ci spravis na jednej firme 30 000 alebo na troch po 10 000 bo zaplatis furt to iste. Prave pre taketo veci nemozes robit progresivne zdanenia a podobne sprostosti. Pravidla musia byt jednoduche a systematicke- cim ciac regulacie, tym viac to budu rozny kvazipodnikatelia vyuzivat na pofiderne cesticky. Stat musi mat take oravidla, aby obrazne ho viac nestala ich kontrola a vymahanie ako prijem zo systemu. Ty by si chcel stale viac statu do systemu ale co ten system potrebuje je prave menej statu v nom.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 ale stale ti opakujem, podnikaj ak simyslis… @sousedekovci89 píšeš ako keby to bolo jednoduché, prečo teda nie je rovná daň? V com vidia problém títo luzri?Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 píšeš ako keby to bolo jednoduché… @st89 pretoze blbci co su pri moci takmer 15 rokov maju podobne myslienkove pochody ako ty.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 pretoze blbci co su pri moci takmer 15 roko… @sousedekovci89 nezabúdaj ze nemáš ani ty patent na pravdu, čo to sa tebe zdá normálne, nemusí sa x ľuďom zdať normálne. Moja teória je aby sa zmiernovali rozdiely medzi bohatými a chudobnými a nie prehlbovali, a na to musia byť prijaté určite opatrenia. Nemôže predsa drobný živnostník platiť väčšiu daň ako sro (percentuálne).Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 ale stale ti opakujem, podnikaj ak simyslis… @sousedekovci89 k tomu ti poviem toľko ze podnikať by som nechcel, podnikateľ je v robote 15hod denne, 7 dní. Ak chce aby fungovala, tak firma musí byť pre neho prioritou, ja mam iné priority ako zhrnat peniaze. A ak sa podnikateľ sťažuje na systém tak nemusí to robiť, ja to tiež nikomu nekazem robiť. Podniká sa preto ze chceš zarábať viac, a nie preto ze chceš robiť nezištne pre ľudí, na to zabudni, podnikateľ vyhodnocuje každý deň čo je pre neho aktívum a co pasivum. To je už iné myslenie, mnohokrát aj pokrivene.Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 k tomu ti poviem toľko ze podnika… @st89 uvedomujes si ze miestami sam sebe odporujes? Zmiernovanie rozdielov nefunguje tak ze jednej skupine zvysis dane. Vies kam tie peniaze mohli ist? Napriklad na vyssie platy. Ale dostanu hovno lebo to co bol nejakym sposobom ochotny popustit zamestnavatel a rozpustit v platoch, zhltol stat na jednej dani. A je sprosty, lebo keby ich podnikatel pustil do obehu (platov), zarobil by hned stat na niekolkych daniach- dph, spotrebna dan, dan z prijmu ineho podnikatela. Suma summarum, na konci dna by zarobil viac, stredna trieda by mala viac a celkovo by ludia mali pozitivnejsi nahlad na zitie v state, co na konci dna znamena aj zmiernenie odlivu obcanov do zahranicia. A to len pisem zakladne veci. Uz chapes?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 uvedomujes si ze miestami sam sebe odporuje… @sousedekovci89 lenže podnikateľ asi ťažko pustí viac peňazí pre svojich zamestnancov, radšej dá sebe. O tom zo je bohužiaľ, keby pustil viac na úkor svojich príjmov, tak ako píšeš ty, ekonomika by sa točila, za vyššie platy by si bežný ľudia kúpili viac veci. Lenže je to o tom ze podnikátel to nepusti, radšej tie peniaze investuje niekde, tým pádom ich zhodnotí, pripadne založí ďalšiu firmu, takže v konečnom dôsledku sa stane ešte viac bohatším a ešte viac zvýrazní rozdiel medzi strednou pracujúcou vrstvou. Však preto sa aj hovorí "nenazrani podnikatelia", chápeš zamestnancom omrvinu ale sebe hlavne, a stále točiť peniaze dookola, lebo taký človek inak rozmýšľa už. V jeho hlave údu myšlienky ze peniaze generujú ďalšie peniaze, preto treba mať iba ľudí ktiry budú robiť na toho podnikateľa.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 uvedomujes si ze miestami sam sebe odporuje… @sousedekovci89 problém je ze stredná vrstva je najviac osklbavana a darmozraci co sedia nezamestnaní doma prekvitájz na sociálnych dávkach, a podnikatelia bohatú do astronomických výšin. Moje riešenie : presunúť časť peňazí z bohatých podnikateľov na strednú triedu, vo firme platov, tým pádom sa zmierni rozdiel medzi nimi (nie vyrovná), a za druhe urobiť poriadok s povalacmi a sociálnimi parazitmi a tí by som urobil tak ze tue dávky by som im minimalizoval a tým pádom by boli nútený pracovať. Nemôže mať podnikateľ na mesiac 35tis euro (aj takých poznám)... To je pri moc veľaOdpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 lenže podnikateľ asi ťažko pustí … @st89 nedocitavas moje prispevky ze? Btw. Tvoja tworia nefunguje, keby to tak bolo, nemali by sme za poslednych 14 rokov zdvojnasobenie priemernej mzdy. Uvedom si ze dnes mas na trhu velkych hracov ktori sposobuju celkovy tlak na rast cien. Zober si len napriklad Lidl, v sucasnosti inzeruju nastupnu mzdu na urovni takmer 1400 eur v BA pre predavaca. Pre predstavu nastupna mzda v statnej sprave v 8 najvyssej z 9 platovych tried je na urovni ak sa nemylim 1429 eur.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 nedocitavas moje prispevky ze? Btw. Tvoja t… @sousedekovci89 v štátnej správe sú všeobecne nízke ceny, druhá vec všetko funguje na rovnici ponúka dopyt, ak nie je záujem robiť predavača musí byť vyšší platOdpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 problém je ze stredná vrstva je n… @st89 povalacov je dnes zanedbatelne mnozstvo evidovana miera nezamestnanosti je tusim okolo 5%, teorie v tejto oblasti hovoria ze standardne su 3% take minimum, co budes v spolocnosti bezne mat a nevyriesis to. Poberacov socialnych davok je len cast z nich. Deviva vacsina su z problematickych vylucenych komunit, ktore nevyriesis len tak. A nikdy nikdy nikdy nefokazes "presunut bohatstvo" akonahle by si chcel robit presuny ako pises, vyrabas socializmus. A preco by nemohol mat. Pride mu poplatit dane atd investicie do firmy a hopla na druhy mesiac ma trt.Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 v štátnej správe sú všeobecne níz… @st89 lenze potom to odporuje tento tvoj prispevok predchadzajucim.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 nedocitavas moje prispevky ze? Btw. Tvoja t… @sousedekovci89 tie moje myšlienky co som písal zlyhávajú v tom ze podnikateľ nevyplatí svojim ľuďom väčšie mzdy, aj keď ma z čoho. Keby to urobil ekonomika by sa roztočila a nemusel by štát od neho umelo vyťahovať peniaze. Čiže ten podnikateľ akoby morálne zlyháva, má zisky a nedá svojim ľuďom. Ak mu jeden človek vyrobí 7tis a dá mu 1,5tis, tak to je somarina. Je to nepomer, áno nie je nikde stanovené aký má byť správny ten pomer...Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 tie moje myšlienky co som písal z… @st89 ale tliachas od veci, clovek ktory vyrobi 7 tisic a na vyplatu ma 1500 stoji zamestnavatela okolo 2500 (odvody ktore ty v hrubej mzde nevidis). Z toho zvysku je potreba zaplatit dalsie vstupy na vyrobu, reziu, administrativnych zamestnancov, dane a az ten zvysok ostava podnikatelovi. Este raz zamestnavatel nie je vykoristovatel. Ak niektory sa tak sprava, treba ho riesit alebo ho poriesi trh. Vdaka tomu zamestnavatelovi dnes nesedis doma na davkach uvedom si. Ja viem ze sa to tazko chape lebo s podobnymi dristami nam tu cerveni smradi 40 rokov vymyvali mozgy. Faktom je, ze prave vdaka nim a Meciarovi sme tam kde sme. Proste komunisticke statne podniky fungovali extremne neefektivne a zastarano, co sa naplno v 90 rokovh ukazalo, ked nedokazali umiestnovat svoje vyrobky na zapadny trh. Co logicky viedlo k ich krachu (vychodny trh sa boril s vlastnymi problemami). A tych par fungujucich rozkradli meciarovi ludia. Dnes ich pohrobkovia sedia v parlamente a idu nam kazat ako sme malo proslovensky. Tak nech najprv vratia (vrati) tie miliony co ich predkovia (jeho tato) nakradol. Ludi obral o pracu. To je to najhorsie spravanie k vlastnej krajine, nie sympatie k relativne fungujucim zapadnym demokraciam ktore nas za 40 rokov nedostihnutelne predbehli.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 ale tliachas od veci, clovek ktory vyrobi 7… @sousedekovci89 neboj sa, viem co je cena práce, to je cena koľko stojíš svojho zamestnávateľa, podnikateľ kde môže ti ukroji v prospech seba a namiesto toho aby dal svojim ľuďom radšej otočí každé 4 roky nové auto. Povec si, či toto je normálne.? A pritom ten daňový výdavok môže mať aj vo forme väčších platov, ale neurobí to, dá sebe radšej, odpise ďalšie auto. Véd je to smiešne ako to robia.Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 neboj sa, viem co je cena práce, … @st89 preco ked mas jednu negativnu skusenost so zamestnavatelom to vztahujes na vsetkych? Dnes to uz tak nefunguje, keby to tak bolo ako tvrdis, nie je priemerna mzda 1500 eur ale menej. Tiez nemam dobru skusenost s jednym zamestnavatelom ale toneznamena ze vsetci su taki. Dokonca ani v sektore kde posobi nie su vsetci taki ako on.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 preco ked mas jednu negativnu skusenost so … @sousedekovci89 mam viac takych skusenosti a prikladov zo zivota okolo seba. Ver mi podnikatel fa svojim ludom len to minimim aby mu neodislo a zvysok je vsetko na jeho blaho. Podnikatel nerozdava peniaze, on to vnima ze je to jeho a jemu to patri, lenze to nie je pravda, lebo ti ludia co robia na konatela spolocnosti tak oni vytvaraju ten zisk. Bez tích ludi by nemal ten zisk, to si treba uvedomit.Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 mam viac takych skusenosti a prik… @st89 lenze ked si konatel neuvedomi ze zamestnanci produkuju zisk, tak by si to mohli uvedomit zamestnanci a poslat ho do teplych krajin... jaaaj to nepojde, lebo si nabrali lacne hypoteky a sami si dali slucku na krk a vacsina sa vydiera sama takymto samosposobom :D