Odpoveď na príspevok od marcos33:
@petersd Dlh je paradoxne cestak slobode. Investo… @marcos33 Čistá piramídová hra. Raz to všetko krachne a poslední pripadnú peklu.Odpoveď na príspevok od petersd:
@st89 Mne sa absolútne nezdá v poriadku, že niekt… @petersd povec mi co to je dnes 3500e do domácnosti s 4 osobami.? Však 2000e miniem na výdavky. Je to preto ze tie úvery mám malé, momentálne dlžím 50tis banke, chcem k tomu prihodiť 15-25 tis pre dorobenie prác a pokojné fungovanie rodiny. Dalo by sa to všetko urobiť aj bez úverov, ale trvalo by to ešte 3 roky. Prednejší mi je čas s rodinou. A ak bude plat ako je tak viem dávať mimoriadne splátky a znižovať si dlzobu. Takto ja rozmýšľam.Odpoveď na príspevok od petersd:
@marcos33 Čistá piramídová hra. Raz to všetko kra… @petersd tak to je fundovaná odpoveď :)Odpoveď na príspevok od st89:
@petersd povec mi co to je dnes 3500e do domácnos… @st89 Vieš ako málo stačí k tomu, aby Ti spadol cely Tvoj domček z karát? Uvedomujú si toto dnešní úveroví dlžníci? A namiesto vytúženého pokoja s rodinou získaš......(?)Odpoveď na príspevok od petersd:
@st89 Vieš ako málo stačí k tomu, aby Ti spadol c… @petersd neviem na co narazas, budem rad ak budeš priamejsi a objasnis mi to. Aké veci si treba uvedomovať? Pouc ma? Možno zle rozmýšľam, som v štádiu rozhodovaniaOdpoveď na príspevok od st89:
@petersd neviem na co narazas, budem rad ak budeš… @st89 ked konspiracia tak nech je riadna.Ked kleknu hypoteky,teda ze uroky pojdu hore,tak aj dane pojdu tak exremne hore,ze to nedaju ani ti,co maju domy,byty bez hypo a v riadnom oso.vlastnictve.To len tak na okraj,ze taki si myslia,ze maju vyhrate.No nie nemaju.Nikto nic nebude vlastnit,vsetko bude vserkych.Odpoveď na príspevok od emilia25:
@st89 ked konspiracia tak nech je riadna.Ked klek… @emilia25 všetko môže ísť hore iba po určitú mieru, nemôžu všetci ľudia skončiť na uliciOdpoveď na príspevok od st89:
@emilia25 všetko môže ísť hore iba po určitú mier… @st89 moze to aj raketovo vystrelit,ked to budu mat v plane tak to urobia a my sa len budeme prizerat ako teraz ked uroky isli hore,ale aj dane.A samozrejme,ze nik nepojde na ulicu,lebo pravo na byvanie bude mat kazdy,cize dom su tam 4ludia tak tam supnu dalsich 4och,proste sa to rozpocita na m2.Ale to su vsetko ozaj konspiracie,ktore dufam,my nezazijemeOdpoveď na príspevok od kejsix:
To sú zas perly boha... @kejsix hej uz som si vytiahol pukance z,mikrovlnkyOdpoveď na príspevok od emilia25:
@st89 moze to aj raketovo vystrelit,ked to budu m… @emilia25 ale to sa nestane, lebo existujú nejaké štatistiky a z historického hľadiska neboli úroky viac ako 10%. Ja sa budem snažiť vždy znižovať základ hypotéky aby ak aj náhodou vystrelila úroky na 8% tak pri mojej splatke to neurobí take veľké znasobenie splátky. Samozrejme ak niekto ma dlh 200tis tak jemu tam naskacu poriadne čísla a bude mať problém to utiahnuť. Preto je vždy najdôležitejší údaj výška dlžoby. Zažili sme posledné roky nárast úrokov z 0,9 na 4,9%, ale ako vidíte nešlo to na 10%, pokiaľ to bude do konca života do 5% tak sa dá všetko splatiť v pohode.Odpoveď na príspevok od st89:
@emilia25 ale to sa nestane, lebo existujú nejaké… Ak tu uroky vyskocia na 10% tak to bude nas najmensi problemOdpoveď na príspevok od st89:
@emilia25 ale to sa nestane, lebo existujú nejaké… @st89 ja viem a videli sme to len pri 4 percentach ako ludia mali problem,keby stat im nepomohol tak by to mnohi nedali.Ono je ine ked si hypo beru 2ja bezdetni,teda obaja prijem a zrazu buum babo,zena na rodicaku a uz je velky problem,lebo to vsetko mali nadoraz.S prijmom riadne klesli a uz to ide.Odpoveď na príspevok od st89:
@emilia25 ale to sa nestane, lebo existujú nejaké… @st89 ja si chodim do prace oddychnut,kurnik ale dnes oddychujem,ze riadne az sa mi zda,ze z 8hod sichty taham 24rku,neznasam nic nerobenie.Odpoveď na príspevok od st89:
@emilia25 ale to sa nestane, lebo existujú nejaké… @st89 ja napr.pocitam aj s tym,ze zrusia uplne pridavky aj danovy bonus.A to ludom tiez urobi pekny skrt cez rozpocet.Odpoveď na príspevok od emilia25:
@st89 ja viem a videli sme to len pri 4 percentac… @emilia25 trosku tomu nechápem ze navýšenie splátky keby aj o 100euro im robilo problémy. Ja si práveže myslím ze nikomu to nerobilo problém, ten problém si vytvára štát keď dotuje také nezmysly. Lebo kto si berie úver 100tisic pri 0,9% úroku tak s tým musí počítať ze berie to v najlepšej dobe a keď bude 4%,tsk ta splátka bude takmer dvojnásobná, však ono sa to dá aj vypočítať. Ja si viem orientacne aj teraz vypočítať koľko budem platiť za 5 rokov po skončení fixu, pri prípadnom navýšení úrokov.Odpoveď na príspevok od emilia25:
@st89 ja si chodim do prace oddychnut,kurnik ale … @emilia25 to máš veru zaujímavú prácu...Odpoveď na príspevok od st89:
@emilia25 trosku tomu nechápem ze navýšenie splát… @st89 som to predsa vysvetlila,vcase super urokov pracovali obaja,cize krasne peniaze,ale potom zena na rodicaku 470eur a prijem je uz na hrane,k tomu navysenie urokov a uz bol problem na svete.Kolko takych tem bolo na konovi,ako im to nevychadza.Ako a kde este viac usetrit.Odpoveď na príspevok od st89:
@emilia25 to máš veru zaujímavú prácu... @st89 mam som myslela,ze tam korene zapustim a zo mna bude ceresna,ze tam aj rozkvitnem.Odpoveď na príspevok od emilia25:
@st89 ja viem a videli sme to len pri 4 percentac… @emilia25 no ale dotacie dostali mnohi aj taki, ktori maju prijem daleko za vodou ...Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:
@emilia25 no ale dotacie dostali mnohi aj taki, … @uhlikova_stopa presne tak,ved ked davaju ber,nie??Take je motto slovakov mnohych.Odpoveď na príspevok od emilia25:
@uhlikova_stopa presne tak,ved ked davaju ber,nie… @emilia25 lenže keď budu "bohatý brať chudobným" tak bude sa stále vytvárať ešte väčšia priepasť v platoch medzi ľuďmi. Pravidlo č. 1 je ze aj napríklad bohatí ľudia neplatia dane. Čiže to ako keby okrádajú štát a potom aj ďalších občanov. Obyčajnemu robotníkovi vo fabrike je hneď stiahnutých 40%z ceny práce a je vybavený, nemá možnosť si to nechať, tak sú nastavené zákony. Bohatí vlastníci firiem to obchádzajú, pre nich je ta možnosť, majú okienka v zákone.Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:
@emilia25 no ale dotacie dostali mnohi aj taki, … @uhlikova_stopa keďže zákony tvorí bohatá vrstva tak vždy to takto bude, všetko je akoby naoko pomoc chudobným, lenže im dajú iba omrvinu ale bohatí ľudia do doslova vyberajú peniaze od štátu. Aj to ze zaviedli daňové licencie je smiešne, lebo tie sumu su symbolické pre tie obraty. Ja co poznám ľudí a podnikajú tak to je iné myslenie, oni rozmýšľajú každý mesiac ako urobiť nejaký nereálny výdavok aby nedali štátu peniaze. Vytvárajú umelo výdavky,ktoré nie sú ich.Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:
@emilia25 no ale dotacie dostali mnohi aj taki, … @uhlikova_stopa umelý fiktívny výdavok je aj keď dáš náklady na mobil na firmu a reálne ho používa tvoja dcéra napríklad. Alebo kúpiš na firmu nejaký spotrebný tovar ktory nevyuzuvas pri podnikaní, ale doklad máš ze ho využívas. Tých možnosti je veľa, štát ponechal takéto okienka, a to je zle, lebo potom tie peniaze chýbajú v štátnej kase a nemôžu sa použiť na to na co by sa mali.Odpoveď na príspevok od st89:
@uhlikova_stopa umelý fiktívny výdavok je aj keď … @st89 dnes sme boli uz podpisovat novu hypo,vinkulaciu,kataster sme dnes vsetko stihli.A tak sme sa o tom bavili celom,ze robi 5r hypoteky ale sme jej prvy pripad,co jej takto schvalili resp.nam schvalili zo 70 na 80 percent z posudku,ze jej to vzdy zamietnu.Nuz uz su prisnejsie tie pravidla,kedy si davali 100 percent,potom 90,dlho 80 a uz teraz davaju len 70percent.Odpoveď na príspevok od st89:
@emilia25 lenže keď budu "bohatý brať chudobným" … @st89 zas siris tu vymyslenu teoriu? Som ti uz raz pisal ze pol miliona firiem zaplati rovnaku dan z prijmu PO ako 2,5 miliona FO dan z prijmu FO.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 zas siris tu vymyslenu teoriu? Som ti uz ra… @sousedekovci89 ked sme zacinali s hypo,teda na kupu domu,sme potrebovali prijem a vies ako sme to urobili,proste uctovnicka sa o to postarala a este sme aj zarobili ale tie dane sme museli zaplatit,a tak isto sa da vsetko znizit,aby sa nemuselo platit ani o euro viac statu.To len tak na okraj,ze podnikatelia vtom vedia dobre chodit ako si to znizit a o co si to znizit.Odpoveď na príspevok od emilia25:
@sousedekovci89 ked sme zacinali s hypo,teda na k… @emilia25 to vobec neneguje co som napisal.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@emilia25 to vobec neneguje co som napisal. @sousedekovci89 ani on nenapisal nic zle,proste to tak chodi.