Približná cena rekonštrukcie .

Dobrý deň som tu nová a rada by som sa nieco nové dozvedela . Kupujeme starší dom a potrebujeme prerobiť jedno poschodie na obývateľné ! K dispozícii na rekonštrukciu mame 25000 myslite že postačí ? Skúsim Vám v skratke opísať čo sa bude meniť .. budú sa búrať priečky , bude sa davat stierka, podlaha , robit voda , kúrenie , zariadenie kuchyne a kúpeľne na kompletku spálne a obývačka ! Ide o 2 spálne , kúpeľnú jednu obývačku prepojenú s kuchyňou . Poväčšine svojpomocné . Otec postavil nás rodinný dom skoro sám čiže bude v tomto majstrovat on. Naozaj som v tomto lajk a nechavam to vsetko na otca ale po nociach nespím lebo mam pocit či to s touto sumou pri tych cenách urobíme , a zadlžovať sa viac nechceme . Nesúďte má prosím že sa takto laidsky pýtam . Len by má zaujimalo koľko tak vyšla rekonstrukcia vás na čo si dat pozor a tak na začiatok aby som sa pomaly do toho už dostávala 🙂 Dakujem pekne
Odpovedať
@leka29 úprimne? Podľa rozpísaných prác je to málo. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Nachlp by sa to možno dalo, ak pri všetkom pôjdete po cene. (t.j. zo všetkého najlacnejší dostupný materiál, nábytok). To ale nebudete mať žiadnu rezervu a hrozí že v polke dôjdu peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
Kuchyna so spotrebicmi rataj 5000 Kupelka so sanitou rovnako Ak vsetko budete robit s tatkom len za cenu materialu s odretymi usami v nozsom standarte sa to da ale chce to zhanat v akciach a ozaj vsetko za cenu casu. Drzim palce.
Odpovedať
@leka29 ak nenatrafite na nieco...ako vzlinajuca vlhkost...a nebudete este musiet dom podpilovat a odvodnovat a davat nove izolacie...podla mna sa to da zvladnut s touto sumou. Strecha je v uplnom poriadku?
Odpovedať
podrezanie svojpomocne je tak 300-400e ...ja som si robil sam, modifikovany pas a druha vrstva este klasicky a material aj s pasmy na podlahu bol do 500e je to ale casovo narocne a kuchyna 5000e ? aj take sa daju ...ale da sa aj za normalne sumy ... ak si vsetko budete robit svojpomoc, len material by ste sa mali zmestit
Odpovedať
mňa kuchyňa so spotrebičmi okrem myčky vyšla na 3500 € (Ikea) myčka ďalších 500. Všetky skrinky majú spomaľovače a p. Podľa mňa je rezerva 5000 až veľa ak idú aj s ohľadom na cenu.
Odpovedať
@mellie111 áno strecha je v poriadku . Ide o to že potrebujeme sa zamerať hlavne na vnútro aby bolo obývateľné . Časom budeme chciet robit dom aj z vonku ale to už je mimo tohto rozpočtu čo som udávala .
Odpovedať
Kuchyňu nepotrebujeme vstávajú tiež som pozerala kuchyne mobelix , ikea a podobne a vedela som si celkom vybrat za fajn cenu .
Odpovedať
Cena úplne všetkého co si písala sa odvíja od m2 takže ti nikto nedokáže povedať ci to bude stačiť. Zrekonštruovať 70 m2 je predsa úplne ina cena ako keď rekonštruujes 150 m2 Pustiť sa do rekonštrukcie s obmedzenym rozpočtom a absolútne bez predstavy koľko co stoji sa nedá, potrebuješ predsa vedieť koľko môžeš do čoho investovať... Takže touto otázkou na fóre si proste nepomôžes, nikto ti nedá odpoveď, musíš si spraviť rozpoctara sama, inak to nejde. Ako toto sa tu pýta asi každý kto ide opravovať dom, aj ja som tu pred rokmi naivne písala
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?